بررسی پرونده شکست محمود ع.(نمره 62) در آزمون تافل

درود بر دوستان،

به باور من نه تنها بررسی پرونده های کامیابی زبان آموزان دوره های پیشین، چه بسا پرونده های شکست ایشان در آزمون میتواند برای زبان آموزان دوره های آینده بسیار آموزنده باشد.

در اینجا دوره آموزشی و کارکرد زبان آموزی به نام محمود ع. متقاضی مدرک تافل iBT در سال 1392 را بررسی میکنم.

ایشان در پایان نمره 62 را بدست آوردند که برای ایشان شکست به شمار می آمد.

Writing17//   Reading 19//   Listening 9//   Speaking 17

نمره کل تافل 62

دلایل شکست

گرچه ایشان از مخترعان، نخبگان و پژوهشگران جوان کشور به شمار میروند و بی گمان از بهره هوشی بالاتر از دیگر زبان آموزان برخوردارند، نداشتن زمان برای تمرین و در برخی موارد شرکت در کلاس ها، انجام همزمان چندین برنامه دانشگاهی و کاری و نام نویسی برای آزمون بدون هماهنگی با استاد و در زمانی نامناسب و بدون آمادگی به شکست ایشان در آزمون انجامید.

ایشان 2 تا 3 ماه بصورت 3 جلسه در هفته در کلاس ها شرکت داشتند و شوربختانه نداشتن تمرین مناسب به ویژه در بخش اسپیکینگ و لیسنینگ سرانجام به نمره 62 برایشان انجامید.

 

آنچه میتوان آموخت

متقاضیان آزمون تافل به ویژه دانش آموختگان دانشگاه های برتر کشور و نخبگان بیشترین آسیب را در بخش لیسنینگ خواهند داشت. دیده های من نشان از آن دارد که این دسته از زبان آموزان برخوردی “کنکوری” با آزمون تافل/آیلتس دارند و این رویکرد به ویژه در بخش لیسنینگ با ناکامی بخش بزرگی از زبان آموزان همراه است.

در سراسر بخش فارسی اینترنت و به ویژه سایت های نام آشنایی همچون Applyabroad بسیار میدیدم که از منابع نابسته(نامربوط)، کهنه و ضعیفی نام برده میشود که آشکارا نشان میدهد معرفی کننده این منابع یا با چهارچوب آزمون ناآشناست یا به منابعی بهتر دسترسی/آشنایی نداشته است.

حتی قدیمی ها و کاربرانی که به چندین و چند ستاره و نشانه آراسته اند نیز در این دست از وبسایت ها همچنان به پیشنهاد منابعی همچون کتاب 504 بعنوان کتاب واژگان تافل، که به باور من از بدترین و نابسته ترین پیشنهاد هاست، میپردازند یا به زبان آموزان دوره های تازه پیشنهاد میکنند کار را با کتابهایی همچون برنز، دلتا، لانگمن و تی پی او آغاز کنند گویی زبان آموزان همه بی کم و بیش یک گونه هستند و هیچ آمادگی و تعیین سطحی برای زبان آموزان گوناگون نیاز نیست.

 

چه میتوان کرد؟

به باور من اگر دستیابی به کمک هزینه های دانشجویی یا دانش پژوهی در کشورهای غربی برای شما ارزشمند است تا جایی که میتوانید از دوره های خودخوان پرهیز کنید. نمره خوب گرفتن در دوره های آیلتس و تافل، با گذر کردن از کنکور همسان نیست و نیازمند نگارش یک راهبرد(استراتژی) روشن و کارآمد و بهره گیری از نیروی دانش آموخته در این زمینه است. همچنین تیزهوشی در آن بازتاب چندانی ندارد. حتی اگر 80% دوره را خودخوان میگذرانید، برای دریافت طرح درس با استاد های شناخته شده این زمینه آموزشی هم اندیشی کنید و پیش از آزمون چند بار در کلاس های رفع اشکال و یک آزمون آزمایشی شرکت کنید.

 

پیروز باشید

دیدگاه ها

ارسال دیدگاه

لطفا وارد شدن تا بتوانید دیدگاه بگذارید
 
smilegrinwinkmrgreenneutralshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
  اشتراک در  
اطلاع از