نقشه رایتینگ تسک 1 آیلتس آکادمیک

نقشه رایتینگ تسک 1 آیلتس آکادمیک

نقشه رایتینگ تسک 1 آیلتس آکادمیک

نقشه رایتینگ تسک 1 آیلتس آکادمیک

مجموعا 7 نوع سوال در تسک اول رایتینگ آیلتس آکادمیک وجود دارد. باید بدانیم در این تسک با انواعی از نمودارها، گراف ها، جدول ها، نقشه ها و به طور کلی گرافیک و ویژوال سر و کار داریم. سوال از ما میخواهد یک گزارش کوتاه 150 تا 200 کلمه ای در 20 دقیقه زمان برای یکی از این موارد در جلسه آزمون آیلتس بنویسیم.

تسک اول رایتینگ یک سوم از کل نمره کارنامه رایتینگ ما را تشکیل میدهد که برابر 3 نمره از 9 نمره است. تسک دوم دو برابر این مقدار یعنی دو سوم نمره را تشکیل میدهد که برابر با 6 نمره از 9 نمره می باشد. برای دانلود 1000 نمونه استاندارد تسک 1 آکادمیک را میتوانید در صفحه ای جداگانه دانلود بفرمایید. در این صفحه اختصاصا درباره سوالات نقشه رایتینگ تسک 1 آیلتس آکادمیک صحبت خواهیم کرد.

.

سوالات Map در رایتینگ آیلتس

نقشه رایتینگ تسک 1 آیلتس آکادمیک یکی از ساده ترین انواع سوالات تسک 1 رایتینگ آیلتس آکادمیک هستند. در این نوع ویژوال معمولا هیچ عددی برای تحلیل و مقایسه وجود ندارد و تنها 2 یا 3 نقشه برای مقایسه داریم. در حالت بسیار خاص ممکن است تنها یک نقشه وجود داشته باشد اما چنین چیزی نادر است.

نقشه ها محل مشخصی را در زمان های مختلف نشان میدهند. زمان ها ممکن است گذشته و حال یا زمان حال و طرحی برای تغییراتی در آینده باشد. در این تسک باید درباره تغییرات بین نقشه ها بنویسیم.

برای دریافت یک نمره خوب 5 گام وجود دارد که با هم بررسی میکنیم:

  • 1. تحلیل سوال
  • 2. شناسایی اطلاعات اصلی یا Main Features
  • 3. نوشتن مقدمه
  • 4. نوشتن پاراگراف جمع بندی یا Overview
  • 5. نوشتن پاراگراف های اصلی

اهمیت گام های اول و دوم

باید به گام های اول و دوم دقت بیشتری داشته باشیم. چرا که پیش از آغاز به نوشتن باید یک طرح ریزی قوی برای رایتینگ تسک 1 داشته باشیم. بدلیل زمان اندک و اطلاعات غیر ضروری زیاد، بدون این طرح ریزی و گزینش صحیح اطلاعات اصلی، هرگز یک رایتینگ قوی و نمره بالا نخواهیم داشت. پیشنهاد بسیاری از منابع این است که 5 دقیقه را به طرح ریزی و تحلیل سوال اختصاص بدهیم و 15 دقیقه صرف نوشتن رایتینگ یا گزارش ما شود.

در ادامه مطب درباره تک تک این 5 مرحله صحبت خواهیم کرد اما پیش از آغاز کار اجازه بدهید به ساختار پاسخ مناسب برای نقشه رایتینگ تسک 1 آیلتس آکادمیک نگاهی داشته باشیم:

  • پاراگراف اول – مقدمه
  • پاراگراف دوم – Overview یا جمع بندی
  • پاراگراف سوم – اطلاعات اصلی(Main Features) اول
  • پاراگراف چهارم – اطلاعات اصلی(Main Features) دوم

در این مرحله میتوانیم با یک سوال استاندارد از سری کتاب های کمبریج آیلتس که دربرگیرنده آزمون های اصلی آیلتس سال های قبل هستند کار را آغاز کنیم. این سوال مربوط به تست اول کمبریج آیلتس آکادمیک جلد 17 ام است.

 

پیش از این هم نمونه پاسخ دیگری برای همین سوال در ارایه کرده ایم که میتوانید در صفحه مربوطه بازدید بفرمایید.


گام اول – تحلیل سوال

فرمت تمامی سوالات تسک 1 رایتینگ آیلتس آکادمیک یکسان هستند. نمونه سوال نقشه رایتینگ تسک 1 آیلتس آکادمیک هم از نظر فرمت سوال تفاوتی با دیگر انواع گرافیک های این تسک ندارد. در ادامه نگاهی به بخش ثابت سوال داریم. بخش ثابت در تمامس 7 سوال تسک 1 رایتینگ آیلتس آکادمیک با رنگ سبز مشخص شده است:

The maps below show an industrial area in the town of Norbiton and planned future development of the site.

Summarize the information by selecting and reporting the main features and make comparisons where relevant.

.

هر سوال تسک 1 اس بخش های زیر تشکیل میشود:
  • جمله اول – توصیف کوتاهی از گرافیک یا ویژوال (شامل نقشه، نمودار، جدول و همانند این ها)
  • جمله دوم – دستوالعمل
  • خود گرافیک

جمله دوم برای ما مشخص میکند دقیقا چه کاری باید انجام شود. در مجموع 3 کار باید انجام دهیم:

  • 1. انتخاب اطلاعات اصلی یا Main Features
  • 2. نوشتن درباره این اطلاعات اصلی
  • 3. مقایسه اطلاعات اصلی با هم

اگر دقت کنیم هر 3 کاری که باید انجام شود در رابطه با اطلاعات اصلی است. بنابراین نیازی نیست درباره همه چیز بنویسیم. معمولا باید 2 یا 3 مورد از این اطلاعات اصلی را انتخاب کرده و اطلاعات کاملی درباره آن ها ارایه کنیم.


گام دوم – شناسایی اطلاعات اصلی

مهم ترین کار در مرحله شناسایی اطلاعات اصلی هست. نگاهی به نقشه ای که در بالا اشاره کردیم بیندازید و سعی کنید اطلاعات اصلی را در نقشه حال حاضر شناسایی کرده و تغییر آن ها را در نقشه مربوط به Future Development یا تغییرات آینده مقایسه کنید. اگر نقشه سومی هم وجود داشته باشد باز هم باید همین اطلاعات را در این نقشه هم دنبال کنیم و مقایسه را انجام دهیم.

این چند سوال به ما کمک میکند اطلاعات اصلی یا Main Feature ها را بهتر شناسایی کنیم:

  • 1. چه دوره های زمانی را میتوانیم شناسایی کنیم؟

آیا نقشه ها مربوط به زمان گذشته هستند یا حال یا آینده؟ این مورد بسیار مهم است چون در نوشتن کل گزارش در زمان گذشته، حال یا آینده تعیین کننده است. نقشه بالا، شهر Norbiton را در زمان حال و تغییرات در آن را در آینده نشان میدهد. بنابراین کاملا مشخص است که توضیحاتی که درباره این تغییرات ارایه میکنیم باید در زمان آینده باشد.

  • 2. مهم ترین تفاوت بین نقشه ها چه مواردی هستند؟

باید دقت کنیم چه چیزهایی از بین رفته و چه چیزهایی اضافه شده است.

  • 3. چه مواردی در زمان های مختلف ثابت مانده است؟

گرچه معمولا تغییرات زیادی را در نقشه ها شاهد هستیم، بعضی بخش ها معمولا بدون تغییر باقی میمانند.

همچنین باید به ساختارها و زبانی که برای بیان جهت ها به کار میرود تسلط داشته باشیم. اجازه بدهید به این موارد نگاهی بیندازیم:

  • north
  • south
  • east
  • west
  • north-east
  • north-west
  • south-east
  • south-west
در اینجا بار دیگر به نقشه ها با دقت نگاه میکنیم. چه اطلاعاتی در آن ها وجود دارد؟ باید دقت داشت که اطلاعاتی زیادی ممکن است به نظر ما برسد. برای مثال اضافه شدن بعضی مغازه ها، مسیر ها، خانه ها و یا حذف برخی موارد مثل برخی راه ها یا ساختمان ها.

 

فهرست کردن اطلاعات اصلی نقشه

شاید به نظر برسد میتوان درباره تمامی این موارد نوشت اما در واقع فقط باید درباره 2 یا 3 مورد از اطلاعات اصلی یا Main Feature بنویسیم و همین موارد را توضیح دهیم. به خصوص در بعضی نقشه های رایتینگ تسک 1 آیلتس آکادمیک که اطلاعات بسیار زیادی در آن ها وجود دارد، این گزینش مهم ترین ها بسیار حیاتی است. در اینجا به چند مورد از این اطلاعات اصلی در نقشه بالا اشاره میکنیم:

  • اطلاعات اصلی(Main Features) اول: چندین مورد امکانات رفاهی جدید در میدان مرکزی و بخش شرقی ساخته خواهد شد.
  • اطلاعات اصلی(Main Features) دوم: در سراسر بخش مرکزی مناطق مسکونی به طور کامل جایگزین کارخانه ها خواهد شد.
  • اطلاعات اصلی(Main Features) سوم: در بخش شمالی رودخانه مسیر و مناطق مسکونی جدید محدودی ساخته خواهد شد.
این اطلاعات اصلی نقطه آغاز توضیحات ما در نوشتن نقشه رایتینگ تسک 1 آیلتس آکادمیک است. در بخش بعدی اطلاعات بیشتری به آن ها اضافه خواهیم کرد. اما باید توجه داشت با محدودیت 20 دقیقه در تسک اول و اینکه درخواست شده تنها 150 کلمه برای این تسک بنویسیم، نیاز و امکان نوشتن درباره جزئیات و افزودن بیش از اندازه آن ها در رایتینگ وجود ندارد.

در اینجا همه چیز برای آغاز نوشتن رایتینگ آماده است. پیش از آغاز کار بار دیگر نگاهی به فرمت رایتینگ تسک 1 نقشه آیلتس آکادمیک داریم:

  • پاراگراف اول – مقدمه
  • پاراگراف دوم – Overview یا جمع بندی
  • پاراگراف سوم – اطلاعات اصلی(Main Features) اول
  • پاراگراف چهارم – اطلاعات اصلی(Main Features) دوم
در این رایتینگ اطلاعات اصلی اول را در پاراگراف سوم و اطلاعات اصلی دوم و سوم را در پاراگراف اصلی چهارم پوشش خواهیم داد.

گام سوم – نوشتن پاراگراف مقدمه

در پاراگراف مقدمه نقشه رایتینگ تسک 1 آیلتس آکادمیک تنها کاری که لازم است انجام شود، بازنویسی یا پارافریز کردن سوال است. پارافریز به معنی گفتن یک چیز با کلمات و ساختار دستوری متفاوت است که میتوان با استفاده از هم معنی یا سینونیم ها و بعضی تکنیک های پارافریزینگ رایتینگ آیلتس این کار را به خوبی انجام داد.

برای مثال در این سوال داریم:

Question:

The maps below show an industrial area in the town of Norbiton and planned future development of the site.

.

Introduction (Paragraph 1): 

The two maps illustrates the current situation of the industrial zone of a town named Norbiton and the way it is planned to be developed in the future. (28 Words)

هیچ کار دیگه ای برای نوشتن مقدمه نیاز نیست و کار در همینجا به پایان میرسد.


گام چهارم – نوشتن پاراگراف Overview یا جمع بندی

در پاراگراف دوم نقشه رایتینگ تسک 1 آیلتس آکادمیک باید به گزارش “تغییرات کلی” در نقشه بپردازیم. توضیحات دقیق تر و کامل تر را در پاراگراف های بعدی ارایه میکنیم. در پاراگراف overview جمله ها باید ساده باشند و نیازی به گرامر یا لغات سطح پیشرفته نداریم. تمرکز ما باید بر روی ساختار و لغات درست و به کار بردن زمان به صورت صحیح باشد. این پاراگراف را با کلمه overall آغاز میکنیم. برای نقشه بالا داریم:

Overview (Paragraph 2): 

Overall, there will be several facilities in the central and eastern side of industrial zone. While residential buildings are going to replace all the existing factories, there will be some new roads and houses in the current farmlands of the northern area as well. (44 Words)

در این پاراگراف توصیه میشود 1 یا نهایتا 2 جمله نوشته شود اما باید کوشش کنیم بیش از این ننویسیم چون جزئیات نباید در این پاراگراف ارایه شود. پاراگراف بالا در 44 کلمه نوشته شده که بالاترین حد برای پاراگراف جمع بندی به شمار میرود.


گام پنجم – نوشتن پاراگراف اصلی اول

پاراگراف های سوم و چهارم رایتینگ نقشه ما محل ارایه اطلاعات دقیق تر و کامل تر هستند. در پاراگراف 3 اطلاعاتی برای پشتیبانی از 1 یا 2 مورد از اطلاعات اصلی ارایه میکنیم. در پاراگراف چهارم هم میتوانیم به 1 یا 2 مورد دیگر از اطلاعات اصلی اشاره کرده و آن را بسط و توضیح دهیم. پیش از آغاز به نوشتن پاراگراف سوم بار دیگر نگاهی به اطلاعات اصلی که در بالا اشاره کردیم می اندازیم:

  • اطلاعات اصلی(Main Features) اول: چندین مورد امکانات رفاهی جدید در میدان مرکزی و بخش شرقی ساخته خواهد شد.
  • اطلاعات اصلی(Main Features) دوم: در سراسر بخش مرکزی مناطق مسکونی به طور کامل جایگزین کارخانه ها خواهد شد.
  • اطلاعات اصلی(Main Features) سوم: در بخش شمالی رودخانه مسیر و مناطق مسکونی جدید محدودی ساخته خواهد شد.

برای مثال با توجه به نقشه و اطلاعات اصلی که در بالا فهرست کردیم میتوانیم در پاراگراف 3 به اطلاعات اصلی اول اشاره کنیم و آن را کامل توضیح دهیم. در بخش بعدی در پاراگراف 4 به اطلاعات اصلی دوم و سوم بپردازیم و آن ها را به صورت کامل تر شرح دهیم.

Paragraph 3:

Some new facilities are going to be provided in the central and eastern sides of the industrial zone. Currently, there is a roundabout in the middle of this area, which connects the middle part with some factories to the southern road. To the south of this rotary intersection there will be some shops and a medical center while a playground and a school are going to be built along the eastern around. (72 Words)


گام ششم – نوشتن پاراگراف اصلی دوم

آخرین پاراگراف اصلی ما در رایتینگ نقشه آیلتس آکادمیک بالا به نوشتن درباره اطلاعات اصلی دوم و سوم که در بالا به آن ها اشاره کردیم اختصاص دارد. این پاراگراف را به این صورت مینویسیم:

Paragraph 4:

Another significant change will be the replacement of virtually all currently existing factories with residential building all around the roundabout and the eastern road. Moreover, access to the northern side of the river will be provided since a bridge will connect the central rotary intersection to new houses on the northern farm. (52 Words)

و با کنار هم گذاشتن این 4 پاراگراف نسخه کامل نقشه رایتینگ تسک 1 را در 197 کلمه به صورت زیر خواهیم داشت.

با نگاهی به رایتینگ بالا متوجه میشویم حتی با گزینش اطلاعات اصلی و عدم پرداختن به جزئیات، رایتینگ ما در نهایت بسیار بیش از 150 کلمه که حداقل مجاز است نوشته شده. به این معنی که باید از نوشتن جزئیات اضافی در رایتینگ های تسک 1 آکادمیک خودداری کنیم. در غیر این صورت امکان ارایه یک گزارش خوب در 20 دقیقه را نخواهیم داشت.

در پست های آموزشی دیگر مثال های بیشتری از نمونه رایتینگ های نقشه ارایه خواهیم کرد. یک نمونه ساده برای تمرین را میتوانید در این نشانی بررسی بفرمایید.


مطالعه تکمیلی در سایت های مرجع

امیدواریم توضیحاتی که درباره نقشه رایتینگ تسک 1 ارایه شد مورد توجه شما عزیزان بوده باشد. در ادامه پیشنهاد میکنیم نمونه ها و آموزش های بیشتری را در سایت های مرجع انگلیسی دنبال بفرمایید:

https://www.ieltsjacky.com/ielts-map.html

https://howtodoielts.com/ielts-task-1-maps

https://www.ieltsadvantage.com/ielts-writing-task-1-maps

.

جمع بندی و کلام پایانی

در این پست در خصوص نقشه رایتینگ تسک 1 صحبت کردیم. در پایان میتوانید برای دریافت جدیدترین کتاب ها و جزوه های آیلتس در کانال دانلودی منابع آیلتس (https://t.me/ielts2official) و همچنین برای انجام تمرین های روزانه در گروه تست زنی آیلتس (https://t.me/ielts2Group) ما همراه باشید.