آشنایی با 11 نوع سوال ممکن ریدینگ آیلتس آکادمیک

IELTS Reading Question Typesبخش ریدینگ آیلتس آکادمیک بجز موارد استثناء، همواره با کمترین نمره برای زبان آموزان همراه است و بی گمان ناآشنایی زبان آموزان با انواع سوال ها و ناآگاهی از محل یافتن پاسخ ها در متن یا چند و چون یافتن آن ها نقش مهمی در ناکامی ایشان دارد. در اینجا کوشش کرده ایم نوشته ای از سایت رسمی آیلتس ielts.org در زمینه انواع 11 گونه ممکن سوال های بخش خواندن یا ریدینگ آیلتس آکادمیک را به فارسی برگردان کنیم.

در بخش ریدینگ آزمون آیلتس آکادمیک چه سوالاتی مطرح می شود؟

در این بخش سه متن برای خواندن با انواع مختلفی از سوالات ارائه می شود.

این متون، از کتاب ها، مجلات، نشریه ها، روزنامه ها و منابع آنلاینی انتخاب می شوند که برای زبان آموزان مبتدی نوشته شده است. تمامی موضوعات، مرتبط با علایق کلی زبان آموزان در مقطع کارشناسی و یا کارشناسی ارشد است. متون ممکن است در سبک های مختلفی اعم از روایتی، توصیفی یا گفتمانی / استدلالی نوشته شده باشند. حداقل در یکی از متون، استدلال منطقی دقیقی ارائه شده است. در این متون همچنین ممکن است از دیاگرام ها، نمودارهب و یا تصاویر هم استفاده شود. اگر متون، واژگان فنی داشته باشند، یک فرهنگ لغت ساده هم ارائه خواهد شد.

شما باید پاسخ های خود را در طول ساعتی که به آزمون ریدینگ اختصاص داده شده، به پاسخنامه انتقال دهید. بر خلاف آزمون لیسنینگ، هیچ زمان اضافی برای انتقال پاسخ ها در آزمون ریدینگ اختصاص داده نشده است. شما باید در هنگام نوشتن پاسخ ها در برگه پاسخنامه مراقب باشید غلط املایی و یا گرامری نداشته باشید زیرا نمره تان کم می شود.

خلاصه بخش ریدینگ آزمون آیلتس

زمان مورد نظر: 60 دقیقه (همراه با زمان انتقال پاسخ ها به پاسخنامه)

تعداد بخش ها: 3 بخش. در مجموع 2،150 تا 2،750 کلمه

تعداد سوالات: 40 سوال

امتیاز دهی: هر پاسخ صحیح یک امتیاز دارد.

نمره منفی: وجود ندارد

نمره نهایی از 9-1 متغیر خواهد بود.

نمونه سوالات

سوالات دسته اول- چند جوابي(Multiple choice)

در اين دسته از سوالات، به شما يا سوالي با سه پاسخ احتمالي و يا جمله اي ناقص با سه گزينه احتمالي براي کامل کردن آن ارائه مي شود. شما بايد يکي از گزينه هاي صحيح الف، ب و يا ج(A,B,C) را انتخاب کرده و سپس گزينه صحيح را در برگه پاسخنامه وارد کنيد.

برخي مواقع به شما فهرست طولاني تري از پاسخ هاي احتمالي ارائه مي شود و شما بايد بيش از يک پاسخ صحیح را بيابيد. بايد با دقت سوال را خوانده و ببينيد چه تعداد پاسخي را بايد بيابيد.

سوالات به همان ترتیب اطلاعات ارائه شده در متن پرسش می شوند یعنی پاسخ سوال اول را در متن، قطعا پیش از پاسخ سوال دوم خواهید یافت و الی آخر.

مهارت های مورد سنجش در آزمون

در این نوع سوالات، مهارت های مختلف بسیاری در زمینه ریدینگ، از جمله درک دقیق نکاتی خاص و یا درک کلی نکات اصلی متن مورد ارزیابی قرار می گیرند.

تعداد سوالات در این بخش متغیر است.

سوالات دسته دوم- ارزیابی اطلاعات(درست / غلط / ارائه نشده) (True/False/Not given)

در این دسته سوالات که به سوالات “ترو-فالس” هم معروف اند، به شما تعدادی عبارت ارائه و سوال می شود: ‘آیا عبارات زیر با اطلاعات متن مطابقت دارد یا خیر؟’ شما باید در پاسخنامه در مربع جلوی هر پاسخ بنویسید: ‘درست’، ‘غلط’ و یا ‘ارائه نشده’.

باید میان ‘غلط’ و ‘ارائه نشده’ تمایز قائل شوید. ‘غلط’ بدان معنی است که عبارت ارائه شده در سوالات با اطلاعات موجود در متن در تضاد است. ‘ارائه نشده’ بدان معنی است که این عبارت نه موافق و نه در تضاد با اطلاعات در متن است. باید دقت کنید در هنگام انتخاب پاسخ، از هیچ یک از اطلاعات شخصی خود در مورد موضوع متن استفاده نکنید.

مهارت های مورد سنجش در آزمون

این نوع از سوالات، توانایی شما را برای تشخیص اطلاعات خاص ارائه شده در متن مورد ارزیابی قرار می دهد.

تعداد سوالات در این بخش هم متغیر است.

سوالات دسته سوم- شناسایی دیدگاه ها/ادعای نویسنده (بله/ خیر/ ارائه نشده) (Yes/No/Not given)

در این نوع از سوالات، به شما عباراتی داده می شود و پرسیده می شود: ‘آیا عبارات زیر با نظرات نویسنده مطابقت دارد؟ “یا” آیا عبارات زیر با ادعاهای نویسنده مطابقت دارد؟’ شما باید درپاسخنامه پاسخ دهید: ‘ بله ‘، ‘خیر’ یا ‘ارائه نشده’. بین ‘خیر’ و ‘ارائه نشده ‘ تمایز قائل شوید. “نه” بدان معنی است که عبارت با نظر و یا ادعای نویسنده در تضاد است. ‘داده نشده’ بدان معنی است که این عبارت نه مطابق و نه در تضاد با ادعا و دیدگاه نویسنده است. باید دقت کنید در هنگام انتخاب پاسخ، از هیچ یک از اطلاعات شخصی خود در مورد موضوع متن استفاده نکنید.

مهارت های مورد سنجش در آزمون

این نوع از سوالات توانایی شما را برای تشخیص نظرات یا ایده ها مورد ارزیابی قرار می دهد.

تعداد سوالات در این بخش هم متغیر است.

سوالات دسته چهارم- تطابق اطلاعات(Matching information)

در این نوع سوالات، شما باید اطلاعات خاصی را در پاراگراف ها (یا بخش هایی) از یک متن بیابید. پاراگراف ها (یا بخش هایی) از متن با گزينه هاي الف، ب و يا ج(A,B,c) مشخص شده اند. شما باید گزینه پاراگراف صحیح را در برگه پاسخنامه یادداشت کنید. ممکن است از تمامی پاراگراف ها (یا بخش های) متن استفاده نشوند و یا ممکن است برخی پاراگراف ها (یا بخش ها) بیش از یک بار استفاده شوند. هنگامی که پاراگراف ها (یا بخش هایی) بیش از یک بار استفاده شود، در دستورالعمل سوال ممکن است به شما گفته شود: ‘ممکن است از گزینه ای بیش از یک بار استفاده کنید.’

مهارت های مورد سنجش در آزمون

این نوع از سوالات توانایی شما را برای اسکن کردن یک متن جهت یافتن اطلاعاتی خاص مورد ارزیابی قرار می دهد. این بخش، بر خلاف سوالات دسته پنجم (تطابق سرفصل ها) به جای ایده اصلی، بر اطلاعات خاص تمرکز دارد. ممکن است شما ملزم به یافتن: جزئیاتی خاص، یک مثال، دلیل، توضیحات، مقایسه، خلاصه و یا توضیح باشید.

تعداد سوالات در این بخش هم متغیر است.

سوالات دسته پنجم- – تطبیق سرفصل ها(Matching headings)

در این نوع از سوالات، فهرستی از عناوین و سرفصل ها که توسط اعداد رومی مشخص شده، وجود دارد. سرفصل، ایده اصلی یک پاراگراف یا یک بخش از متن را خلاصه می کند. شما باید سرفصل را با یک پاراگراف یا یک بخش مطابقت دهید. پاراگراف ها (یا بخش ها) بر اساس گزينه هاي الف، ب و يا ج(A,B,c) مشخص شده اند. شما باید اعداد رومی صحیح را در باکس برگه پاسخنامه خود وارد کنید. همیشه سرفصل ها بیش از پاراگراف ها و یا بخش ها خواهد بود، بنابراین برخی از سرفصل ها استفاده نخواهد شد. همچنین ممکن است که برخی از پاراگراف ها و یا بخش ها در سوالات این بخش مطرح نشوند. همانطور که در پاسخنامه به عنوان نمونه ذکر شده، ممکن است یک یا چند پاراگراف یا بخش با یک سرفصل مطابقت داشته باشد. هیچ سرفصلی بیش از یک بار استفاده نمی شود.

مهارت های مورد سنجش در آزمون

این نوع سوالات، توانایی شما را در زمینه شناسایی موضوع کلی یک پاراگراف (یا بخش) و یا تمایز قائل شدن میان ایده اصلی و ایده جانبی مورد ارزیابی قرار می دهد.

تعداد سوالات در این بخش هم متغیر است.

سوالات دسته ششم- – تطابق ویژگی ها و ترکیبات متن(Matching features)

در این نوع سوالات، شما باید مجموعه ای از عبارات و بخش هایی از اطلاعات را با فهرستی از گزینه ها مطابقت دهید. گزینه ها، گروهی از ویژگی های متن هستند که با الف و ب و ج(A, B, C) مشخص می شوند. گزینه صحیح را باید در پاسخنامه یادداشت کنید. برای مثال، شما باید توصیف اختراعات را با افرادی که آنها را اختراع کرده اند، مطابقت دهید. امکان دارد که برخی از گزینه های استفاده نشوند و برخی دیگر از گزینه ها بیش از یک بار مورد استفاده قرار گیرند. هنگامی که اجازه داشته باشید گزینه ای را بیش از یک بار مورد استفاده قرار دهید، در دستور العمل سوال، به شما گفته خواهد شد.

مهارت های مورد سنجش در آزمون

این نوع از سوالات توانایی شما را در خصوص تشخیص ارتباطات و روابط میان حقایق در متن و توانایی شما را در تشخیص دیدگاه ها و نظریه ها مورد ارزیابی قرار می دهد. شما نیاز دارید با استفاده از مهارت های اسکن و اسکیم کردن، اطلاعات را به سرعت بیابید تا آن بخش مورد نظر را برای یافتن جزئیات دقیق تر بخوانید.

تعداد سوالات در این بخش هم متغیر است.

سوالات دسته هفتم- تطبیق انتهای جملات(Matching sentence endings)

در این نوع سوالات، به شما نیمه اول یک جمله بر اساس اطلاعات مربوط به متن داده می شود و شما باید بهترین گزینه را برای تکمیل کردن جمله از میان فهرست ارائه شده بیابید. انتهای جملات با گزینه های الف، ب، ج(A B C) ارائه شده اند. انتهای جملات بیش از آغازگر جملات خواهند بود، بنابراین شما همه آنها را استفاده نخواهید کرد. شما باید گزینه صحیح را در پاسخنامه یادداشت کنید. آغازگر جملات به همان ترتیب اطلاعات در متن ارائه خواهند شد.

مهارت های مورد سنجش در آزمون

در این نوع سوالات، توانایی شما برای درک ایده اصلی در متن مورد ارزیابی قرار می گیرد.

تعداد سوالات در این بخش هم متغیر است.

 سوالات دسته هشتم – تکمیل جملات(Sentence completion)

در این نوع سوالات، باید جای خالی در هر جمله را با انتخاب کلمات مناسب از متن پر کنید. شما باید کلمات مورد نظر را در برگه پاسخنامه وارد کنید.

شما باید دستورالعمل سوالات را به دقت بخوانید. چرا که تعداد کلمات مورد نظر برای پر کردن جای خالی می تواند تغییر کند. به عنوان مثال، ممکن است در دستور العمل گفته شود ‘بیش از دو واژه و / یک واژه در جای خالی قرار داده شود. در صورت بی توجهی به تعداد، نمره از شما کسر خواهد شد. کلمات اختصاری مانند ” they’re” در آزمون نمی آیند. کلماتترکیبیمانند ” check-in ” یک کلمه در نظر گرفته می شوند.

سوالات به همان ترتیب اطلاعات ارائه شده در متن مطرح می شوند.

مهارت های مورد سنجش در آزمون

این نوع از سوالات، توانایی شما را برای یافتن جزئیات / اطلاعات خاص در یک متن مورد ارزیابی قرار می دهد.

تعداد سوالات در این بخش هم متغیر است.

سوالات دسته نهم- خلاصه / یادداشت ها / جداول / تکمیل آمار (Summary/note/table/flow chart completion)

در این نوع سوالات، به شما خلاصه ای از بخشی از متن داده می شود، و شما باید با استفاده از کلماتی برگرفته از متن، آن را تکمیل کنید. توجه داشته باشید که خلاصه به طور معمول از کل متن نیست. خلاصه ممکن است به اشکال زیر باشد:

  • یک متن پیوسته (در دستورالعمل ” a summary’ ” نامیده می شود)
  • چند یادداشت (در دستورالعمل ” notes” نامیده می شود)
  • جدولی که برخی از بخش های آن خالی است (در دستورالعمل “a table” نامیده می شود)
  • یک سری باکس و یا مراحلی است که به منظور نشان دادن ترتیب وقایع، با فلش به یکدیگر مرتبط شده اند، و برخی از باکس ها و مراحل خالی یا نیمه خالی باقی مانده است (در دستورالعمل ” a flow chart” نامیده می شود).

پاسخ ها ممکن است به همان ترتیب متن ارائه نشوند. با این حال، آنها معمولا از یک قسمت از متن به جای کل متن برگرفته می شوند.

در این بخش دو نوع سوال وجود دارد: در نوع اول، شما باید کلماتی را از متن برای پر کردن جاهای خالی در پرسشنامه بیابید. شما باید کلمات مورد نظر شما را در برگه پاسخنامه یادداشت کنید.

شما باید دستورالعمل را به دقت مطالعه کنید تا ببینید چه تعداد کلمه برای پر کردن جای خالی باید مورد استفاده قرار گیرد. به عنوان مثال، ممکن است در دستور العمل گفته شود ‘بیش از دو واژه و / یک واژه’ در جای خالی قرار داده شود. در صورت بی توجهی به تعداد، نمره از شما کسر خواهد شد. کلمات اختصاری مانند ” they’re” در آزمون نمی آیند. کلماتترکیبیمانند ” check-in ” یک کلمه در نظر گرفته می شوند.

در نوع دوم، شما باید گزینه های مورد نظر برای پر کردن جاهای خالی را از فهرستی از کلمات بیابید. کلمات با گزینه های الف، ب، ج، …(A B C …) ارائه می شوند.

شما باید گزینه صحیح را در پاسخنامه یادداشت کنید.

مهارت های مورد سنجش در آزمون

این نوع از سوالات، توانایی شما را برای درک جزئیات و / یا ایده اصلی یک بخشی از متن مورد ارزیابی قرار می دهد. هنگام پاسخ دهی به این نوع از سوالات، شما باید نقش کلمه مورد نظر برای پر کردن جای خالی را در جمله بدانید (به عنوان مثال، ببینید کلمه مورد نظر اسم است یا فعل و یا غیره).

تعداد سوالات در این بخش هم متغیر است.

سوالات دسته دهم- تکمیل برچسب نمودار(Diagram label completion)

در این نوع سوالات، شما باید برچسب نمودارها را تکمیل کنید. نمودار بر اساس توصیفی است که در متن ارائه شده. نمودار ممکن است یک نوع دستگاه، بخشی از یک ساختمان یا دیگر اطلاعات در متن باشد که می تواند با استفاده از تصاویر نشان داده شود. کلمات متناسب با جاهای خالی را در برگه پاسخنامه یادداشت کنید.

شما باید دستورالعمل ها را به دقت بخوانید چرا که تعداد کلمات یا اعدادی که شما ممکن است برای پر کردن جاهای خالی استفاده کنید، متغیر است. به عنوان مثال، ممکن است در دستور العمل گفته شود ‘بیش از دو واژه و / یک واژه’ در جای خالی قرار داده شود. در صورت بی توجهی به تعداد، نمره از شما کسر خواهد شد. کلمات اختصاری مانند ” they’re” در آزمون نمی آیند. کلماتترکیبیمانند ” check-in ” یک کلمه در نظر گرفته می شوند.

پاسخ ها ممکن است به همان ترتیب متن ارائه نشوند. با این حال، آنها معمولا از یک قسمت از متن به جای کل متن برگرفته می شوند.

مهارت های مورد سنجش در آزمون

این نوع از سوالات توانایی شما را برای درک شرح مفصلی در متن، و سپس مرتبط کردن آن توضیحات با اطلاعات ارائه شده در نمودار مورد ارزیابی قرار می دهد.

تعداد سوالات در این بخش هم متغیر است.

 سوالات دسته یازدهم- پرسش و پاسخ کوتاه(Short-answer questions)

 در این نوع از سوالات، شما باید به سوالاتی در مورد جزئیات واقعی در متن پاسخ دهید. شما باید پاسخ خود را با استفاده از اعداد(1-2-3) و یا گزینه ها(الف، ب، ج) در برگه پاسخنامه وارد کنید.

پاسخ باید با استفاده از کلمات متن ارائه شود. ممکن است در دستور العمل گفته شود ‘بیش از دو واژه و / یک واژه’ در جای خالی قرار داده شود. در صورت بی توجهی به تعداد، نمره از شما کسر خواهد شد. کلمات اختصاری مانند ” they’re” در آزمون نمی آیند. کلماتترکیبیمانند ” check-in ” یک کلمه در نظر گرفته می شوند.

پاسخ ها به همان ترتیب متن ارائه می شوند.

مهارت های مورد سنجش در آزمون

این نوع سوالات، توانایی شما را برای یافتن و درک اطلاعاتی خاص در متن مورد ارزیابی قرار می دهد.

برگرفته از: http://www.ielts.org/test_takers_information/question_types

برگردان به کوشش جناب مرتضی دلیر

بیشتر بخوانید:

دانلود ویدئوی مصاحبه اسپیکینگ آیلتس نمره ۸

فهرست بهترین منابع آیلتس

منابع پیش آیلتس Pre IELTS

آموزش گام به گام نوشتن رایتینگ تافل آیلتس Task 2

جدول، نمودار، و گراف رایتینگ آیلتس آکادمیک Task 1

توضیح چگونگی نوشتن IELTS Writing بخش دوم Task 2

دیدگاه ها

ارسال دیدگاه

لطفا وارد شدن تا بتوانید دیدگاه بگذارید
 
smilegrinwinkmrgreenneutralshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
  اشتراک در  
اطلاع از