بزرگترین دروغ های آیلتس

بزرگترین دروغ های آیلتس

بزرگترین دروغ های آیلتس

بزرگترین دروغ های آیلتس

در حوزه آیلتس ادعاهای زیادی از سوی (1) موسسات آیلتس (2) مدرسان و (3) داوطلبان مطرح میشود که 100% غیر واقعی است و در نهایت به ضرر تمامی شرکت کنندگان دوره های بعدی آیلتس تمام میشود. متاسفانه جنگ و دعوا با این افراد و گفته های خلاف واقع ایشان غیر ممکن است. به همین دلیل در سایت www.ielts2.com کوشش کردیم در این پست برای اولین بار در فضای مجازی در تاریخ 13 فروردین 1403 درباره “بزرگترین دروغ های آیلتس” اطلاع رسانی کنیم تا دست کم تعدادی از داوطلبان در قبول این ادعاها بازنگری کنند.

.

کارنامه های فیک و کاملا دروغین!

یکی از بلاهای دوران جدید کارنامه هایی است که نه اسم دارد نه تاریخ نه هیچ چیزی! در این کارنامه ها فقط 4 نمره اصلی و یک نمره overall داریم و شخص که معمولا هم با پروفایل بدون اسم و بدون عکس آن ها را در یک گروه تلگرام چند هزار نفری ارسال میکند ادعا میکند این کارنامه را “همین الان” از سنتر ….. دریافت کرده.

بزرگترین دروغ های آیلتس

بلافاصله افراد زیادی در گروه بدون کوچکترین شک و تردید به اصل بودن کارنامه به ایشان تبریک گفته و روش کار را جویا میشوند. ایشان در پاسخ میگویند استاد من نقش اصلی را داشته و برای معرفی ایشان به من پیام خصوصی بدهید.

ادعا نداریم تمامی کارنامه های ارسالی فیک هستند. بدون شک برخی از این کارنامه ها واقعی هست اما اینکه یک کارنامه با نمره های بسیار بالا در سطح 8 و 9 از یک پروفایل بی نام و نشان و ادعای صاحب پروفایل به نقش اصلی مدرس در رسیدن به این نمره ها کاملا شک برانگیز است.

باور شخصی ما این است که این ادعاها را نادیده بگیرید. رسیدن به نمره 8 و بالاتر حاصل چندین و چند سال تمرین اصولی بر روی زبان انگلیسی و آزمون آیلتس هست و رسیدن به این نمره ها را به هیچ مدرسی نمیتوان ارتباط داد. این طور ادعا ها بیش از آنکه واقعیت باشد دروغی برای جلب مشتری برخی مدرسان و آموزشگاه ها و از بزرگترین دروغ های آیلتس است که به خصوص از سال 1402 شدت گرفته  است.

.

رسیدن به نمره 7 و 8 در تایم کوتاه!

بزرگترین دروغ های آیلتس فقط به نمره محدود نیستند. مورد رایج بعدی رسیدن به نمره 7 و 8 در چند ماه است. این دروغ سابقه خیلی طولانی تری نسبت به مورد قبلی دارد و تعداد خیلی زیادتری از شرکت کنندگان در آیلتس با آن آشنا هستند. متاسفانه چون خیلی ها هنوز در آیلتس دنبال معجزه هستند و برخی افراد با پایه های بسیار قوی زبان یا دروغ گفتن درباره طول مدت مطالعه به نمره های خوب میرسند این تصویر همچنان در ذهن برخی وجود دارد که از سطح بسیار مقدماتی و بدون هیچ آشنایی خاصی با زبان انگلیسی میتوان به نمره مثلا 7 رسید.

این دروغ هم از سوی موسسات آیلتس و هم از سوی مدرسان و متاسفانه هم از سوی برخی افرادی که نمره واقعی خود را دریافت کرده اند رواج داده میشود. بسیاری از افرادی که در دوره های آیلتس خود ما به نمره 8 و حتی 9 رسیدن اند، سال ها در کشورهای انگلیسی زبان مثل کانادا اقامت داشته و بعد به مدرک آیلتس نیاز پیدا کرده و بعد از گذراندن یک دوره مثلا 5 ماهه به این نمره ها رسیدن اند. حذف کردن بخش اقامت در یک کشور انگلیسی زبان یا پایه قوی این شخص یک تصویر کاملا غیر واقعی به تازه واردان میدهد و ایشان را دچار سرخوردگی شدید یا یاس میکند.

کارنامه سمیرا از زبان آموزان سختکوش ما با سابقه چند سال اقامت در کانادا

نمره های 8 و 9 بالا از سمیرا از زبان اموزان خود ما در تنها 30 جلسه فشرده به دست آمده. ما به تمامی عزیزانی که در کانال آیلتس ما همراه هستند اعلام کردیم که ایشان اولا در آغاز کار در سطح نمره 6.5 تا 7 بوده و ضمنا چند سال در کانادا اقامت داشته اند. درست است که اقامت کانادا الزاما به معنی رسیدن به نمره 8 آیلتس نیست و ایشان که در زمان آزمون در شیراز سکونت داشتند چندین ماه بسیار فشرده و با جدیت مطالعه کرده اند نتیجه زحمت خودشان را گرفته اند، اما حذف این واقعیت مهم هیچ تفاوتی با دروغ گفتن به مخاطب ندارد و اطلاعات باید کامل و درست ارایه شود.

به تمامی کارنامه ها و ادعاهایی که مربوط به رسیدن به یک نمره بسیار عالی که آرزوی شما هم هست در یک بازه زمانی بسیار کوتاه شک کنید. این ادعاها یا دروغ هستند یا تصویر کاملی از شرایط و برنامه مطالعاتی و سطح روز اول داوطلب به شما ارایه نشده است.

.

فقط چند ماه خوندم!

این مورد که از بزرگترین دروغ های شرکت کنندگان در آیلتس هست دلایل مختلفی دارد. کلا بعضی افراد عادت دارند در مورد مقدار تلاشی که برای رسیدن به موفقیت کرده اند دروغ بگوند و این هیچ ربطی به آیلتس ندارد و شامل شرکت در آزمون های شهر برای گواهینامه یا خواندن برای کنکور و دیگر موارد اینچنینی میشود. بعضی عادت دارند خود را خاص و برتر نشان دهند و اهمیتی هم برای ضربه ای که این دروغ ممکن است به دیگران وارد کند قائل نیستند.

در تابستان سال 1394 در www.ielts2.com مطلبی با عنوان “از سطح مبتدی تا رسیدن به آیلتس یا تافل چند سال زمان میبرد؟” تنظیم کردیم و کوشش کردیم تصویری روشن از مقدار زمان لازم برای طی شدن مسیر آیلتس ارایه کنیم. به طور کوتاه میتوان در فشرده ترین حالت 2 ماه زمان را برای افزایش هر نمره آیلتس در کلاس های خصوصی با مدرس حرفه ای و تلاش کافی زبان آموز در نظر گرفت. در دوره های نیمه خصوصی و گروهی بدون شک زمان طولانی تری را باید در نظر داشت و در شیوه خودخوان این مسیر احتمالا سال ها به طول خواهد انجامید.

بنابراین اگر شنیدید کسی ادعا میکند فقط چند ماه برای ایلتس خوانده یا 1% جزء استثناء ها با پایه زبان بسیار قوی و توانایی بالایی در زبان انگلیسی بوده یا 99% دروغ میگوید. اجازه ندهید این دروغ ها اعتماد به نفس را از شما بگیرد. آیلتس ماه ها و شاید سال ها تلاش لازم دارد و کار چند هفته نیست.

.

کارنامه های روی دیوار!

از دیگر مواردی که یک تصویر دروغ به مخاطب القا میکنند و به باور ما در بین بزرگترین دروغ های آیلتس باید دسته بندی شوند، کارنامه های رنگ و وارنگی است که بر روی دیوار همه آموزشگاه های آیلتس میبینیم. کسی منکر اینکه در آموزشگاه ها افرادی به این نمره ها رسیده و میرسند نیست. اما این کارنامه ها (1) در طی چند سال و (2) از بین چند نفر شرکت کننده در دوره های آیلتس این آموزشگاه و (3) از افرادی با چه سطح زبانی به دست آمده؟ 

دیدن نمره های 7 و 8 روی دیوار آموزشگاه ها فقط این تصویر دروغ را به مخاطب میدهد که افرادی که در دوره ها و آموزشگاه ما شرکت میکنند و با متد ما کار میکنند این نمره ها را دریافت میکنند. درصورتیکه هرگز از نمره های پایین تر و افرادی که با همین متد و روش به نتیجه نمیرسند صحبتی نمیشود.

گرچه این یک امر بدیهی هست اما پیشنهاد میکنیم در قبول کردن اینکه اگر به هدف نرسیدیم ایراد از خود ما هست و یا اینکه اگر تعداد زیادی کارنامه روی دیوار یک موسسه هست به معنی قوی تر بودن عملکرد این افراد هست خودداری بفرمایید.

.

رضایت مشتری عزیزمون!

این بلای بزرگ که از اینستاگرام به همه جا رخنه کرده هم از بزرگترین دروغ های آیلتس هست که متاسفانه نه مدرسان نه موسسات جرات نگفتن آن را ندارند! گرچه خیلی از ما میدانیم که در واقعیت خیلی از این رضایت مشتری را خود فردی که در حال فروش جنس هست مینویسید، متاسفانه این دروغ به اندازه ای رایج شده که تمامی ریز و درشت مدرسان و موسسات آیلتس بدون کوچکترین رودربایستی پروفایل ها و کانال های خودشان را پر از این نمونه رضایت ها کرده اند.

بزرگترین دروغ های آیلتس

بسیاری از این موارد رضایت ها توسط خود مدرسان نوشته میشوند. حتی ربات های تلگرامی برای ساختن این جور چت ها هم وجود دارد. دیگر موارد توسط دوستان این افراد و چت های دروغ با ایشان نوشته میشوند. مورد آخر که کمتر شناخته شده است پکیج هایی است که توسط آموزشگاه ها خریداری میشود و افرادی(آی دی های فیک و پروفایل های بدون عکس و….) به تعریف و تمجید از یک موسسه میپردازند.

پیشنهاد ما این هست هیچ تعریف و تمجیدی رو باور نکنید. کلا ایرانی ها اهل تعریف کردن از کسی نیستند و اگر حرف و سخنی درباره کسی بزنند همیشه انتقاد و بدگویی است. بنابراین اگر کسی در تعریف از یک موسسه یا مدرس زیاده روی میکند یا خود این مدرس با کی پروفایل فیک هست یا از سوی ایشان اقدام به انجام این کار میکند.

.

مدرس با نمره 9 آیلتس!

این مورد هم که البته به نسبت موارد قبل رواج کمتری دارد به باور ما باید در گروه بزرگترین دروغ های آیلتس جا بگیرد. چون به خصوص در سال 1402 در بزرگترین گروه های آیلتس تلگرام چندین نفر ادعا کردند یک مدرس خانم از شهر….. با درج یک کارنامه فیک نمره 9 ایشان را فریب داده و برایشان کلاس با هزینه بالا برگزار کرده است. با مشخص شدن دروغ بودن کارنامه با اعلام نام ایشان در گروه های آیلتس قصد پیگیری و شکایت داشتند.

نارضایتی زبان آموزان از مدرسان آیلتس یا موسسات چیز جدیدی نیست اما فیک کردن کارنامه نمره 9 بسیار کم تر اتفاق میفتد. مدرسان آیلتس معمولا درباره کارنامه خود و کلا اصل شرکت کردن در آزمون معمولا سکوت میکنند. اما اگر دیدید کسی نمره 9 به شما نشان میدهد قطعا باید به کارنامه ایشان شک کنید چون تعداد مدرسان آیلتسی که این نمره را دارند بسیار کم (شاید 5 نفر) و همه شناخته شده هستند. با کمی جستجو در گوگل میتوانید نام مدسان بزرگ آیلتس با نمره 9 و سابقه بالای 10 سال را پیدا کنید.

.

استاد آیلتس هستم!

این مورد عجیب که در سال های اخیر (به باور ما از سال 1400) رواج زیادی پیدا کردن ادعای دروغ مدرسان آیلتس بودن است درحالیکه مدرس مربوطه فقط مدرس دوره های ترمیک زبان انگلیسی است. بعد از چند ماه تمرین با کتاب های ترمیک زبان انگلیسی مثل Top Notch، American English File و Four Corners، زبان آموز متوجه میشود خبری از تست ها و تکنیک های آیلتس نیست و مجبور هست کلاس را رها کند.

بزرگترین دروغ های آیلتس

تعداد زیادی از مدرسان بی نام و نشان در حال حاضر با نام جعلی “مدرس آیلتس” در حال فعالیت هستند و شهریه کلاس های آیلتس را برای تدریس دوره های جنرال زبان انگلیسی دریافت میکنند. عامل به وجود آمدن این گروه یکی خود زبان آموزان هستند که بدنبال دوره های ارزان تر به هر قیمتی هستند و دیگری اعتماد بیجا به افرادی که نه گروه آموزشی تلگرام دارند و نه سایت و نه هیچ فعالیت مشخصی در زمینه آیلتس.

به باور ما در رواج پیدا کردن این مورد در فهرست طولانی “بزرگترین دروغ های آیلتس” زبان آموزان به اندازه خود مدرس مقصر هستند چون ملاک بسیاری از ایشان فقط کم بودن شهریه دریافتی است و در نهایت افرادی بی تجربه یا کلا بی ارتباط به موضوع آیلتس را وارد این حوزه کرده و در نهایت متضرر میشوند.

.

اگزمینر آیلتس هستم!

این ادعای دروغ ریشه بسیار طولانی تری دارد و رایج شدن آن به سال 1395 بر میگردد. در این سال افرادی با موفقیت خود را بجای اگزمینر آیلتس جا میزدند و شهریه چندین برابر از زبان آموزان دریافت میکردند. این قضیه تا جایی موفقیت آمیز بود که یکی از شناخته شده ترین مراکز برگزار کننده دوره های آیلتس با مصاحبه با یک اگزمینر واقعی مقاله بلندی درباره این موضوع نوشت و سعی کرد در این زمینه شفاف سازی کند.

در این خصوص کوتاه اینکه اگزمینر آیلتس اصلا حق ندارد خودش را اگزمینر آیلتس معرفی کند و از این سمت شغلی در خارج از سنترهای آیلتس استفاده کند. مثل طراح سوالات کنکور که حق استفاده از این عنوان را ندارد وگرنه این موقعیت از ایشان گرفته میشود. در ایران موسسات آموزش آیلتس رقابت زیادی با هم دارند و کوچکترین تخلف یک اگزمینر به سرعت در گروه های آیلتسی ایشان و توسط عوامل ناشناس در گروه ها برجسته میشود بنابراین هیچ اگزمینری با شما کلاس آیلتس برگزار نمیکند. ایشان اگر کلاسی برگزار کند به عنوان یک مدرس آیلتس نه اگزمینر آیلتس این کلاس را تشکیل خواهد داد. بنابراین مراقب این دروغ بزرگ هم باشید.

.

سابقه 15 سال فعالیت

آخرین مورد از فهرست بزرگترین دروغ های آیلتس ما به اشتیاق برخی موسسات و مدرسان به بزرگنمایی سابقه فعالیتشان اختصاص دارد. متاسفانه حتی بزرگترین نام ها در آیلتس بدون کوچکترین ملاحظه در این زمینه اطلاعات دروغ به مخاطبین ارایه میکنند و در استفاده از “ترین” اصلا مرزی در ادعاهای خود قائل نیستند.

بزرگترین دروغ های آیلتس

بدلیل فروانی این دروغ ها در فضای مجازی عبارت هایی مثل “سابقه 15 سال تدریس” یا “سابقه 20 سال تدریس” عملا ارزش خود را از دست داده و استاد های زحمتکشی که واقعا سال های زیادی از زندگی خود را صرفا به آموزش زبان انگلیسی و آیلتس و هزاران ساعت تجربه گذرانده اند دیگر اشتیاقی به استفاده از این عنوان ها نخواهند داشت.

گرچه بدون شک این ادعای سابقه تدریس برای برخی مدرسان کاملا صحیح است، در حال حاضر این عنوان ها در رزومه هایی که هیچ پشتیبانی نه در سایت ها دارد نه در گروه و کانال های تلگرام بیش از اینکه واقعیت تجربه و سابقه یک مدرس را نشان دهد متاسفانه نشانه ای از بی پروا بودن ایشان در جعل پیشینه است.

.

جمع بندی و سخن پایانی

در این صفحه کوشش کردیم فهرستی از بزرگترین دروغ های آیلتس را برای شما عزیزان فهرست کنیم. مطالبی مشابه در سایت های انگلیسی زبان مرجع هم در دسترس هست که مطالعه بیشتر میتواند مقاله ای در خصوص آگهی ها و ادعاهای دروغ درباره آیلتس یا دیگر مطلب سایت www.ielts2.com در خصوص کلاهبردای با تبلیغ آیلتس بدون آزمون و ادعای دروغ اگزمینر بودن را بررسی بفرمایید.