جستجو

نکات کلیدی ریدینگ آیلتس

نکات کلیدی ریدینگ آیلتس، بخش اول (به روزرسانی 2024)

در این مجموعه ارزشمند کوشش شده مهم‌ترین نکات کلیدی و با اهمیت در مهارت ریدینگ آیلتس دسته بندی شود. همچنین پادکست صوتی آموزشی مربوط به آن برای دانلود رایگان در اختیار شما قرار گرفته است. این آموزش توسط مهندس ابوالقاسمی تنظیم شده است. امیدواریم مورد توجه و استفاده شما عزیزان قرار بگیرد. از آنجایی که این مجموعه بسیار زیاد است؛ در 3 بخش ارایه می‌شود. این مطلب بخش اول این مجموعه هست. بخش دوم نکات ریدینگ آیلتس و بخش سوم نکات ریدینگ آیلتس این مجموعه در صفحه های دیگر ارائه شده است.

نکات طلایی ریدینگ آیلتس (بخش اول)

توضیحات شفاهی مهندس ابوالقاسمی با نمره 8 آیلتس آکادمیک و 15 هزار ساعت تجربه تدریس:

تکنیک‌ها و نکات کلیدی ریدینگ آیلتس:

اول خواندن سوالات یا اول خواندن متن؟

نکته اول: یکی از متداول ترین سوالات در زمینه ریدینگ آیلتس بحث اول خواندن متن یا سوال هست. پاسخی که برای همه سوالات و همه زبان آموزان در همه سطوح یکسان باشد وجود ندارد. اما می‌تواند به صورت کلی گفت برای سوالاتی که در متن پاسخ آن ها به ترتیب ظاهر می‌شود بهتر هست مستقیما دنبال جواب گشت و کل متن خوانده نشود چون شانس پیدا کردن پاسخ بدون دانستن کل موضوع بالاست اما برای سوالاتی که پاسخ‌های آن ها به ترتیب نیستند بدون شک باید یک کلیت از موضوع داشت و باید اول کل متن را دست کم به صورت اجمالی بررسی کنیم. توضیحات بیشتر را در پادکست دنبال بفرمایید.

پاسخ کدام سوال ها در متن ریدینگ های آیلتس به ترتیب هستند؟

نکته دوم: سوالات پر کردن جای خالی یا Gap-fill، سوالات True False Not Given و Yes No Not Given، سوالاتی که باید به آن ها به صورت کوتاه جواب داد یا Short Answer Question ها، جدول ها، نمودارهای جریانی یا Flow Chart ها و خلاصه هایی که پاسخ های آن ها چه باید مستقیما از متن انتخاب شود چه از یک مجموعه لغت که در یک باکس ارایه می‌شود از نمونه سوالاتی هستند که پاسخ آن ها در متن حتما به ترتیب هست.

به جز اصل کلی بالا، زبان آموزانی که در سطح پایین تر هستند یا به دنبال نمره پایین تر مثلا 5.5 تا 6 هستند بدون شک بهتر هست بر روی سوال ها تمرکز کنند و مورد به مورد به دنبال جواب در متن باشند چون مطالعه کل متن و به یاد آوردن آن عملا برای این افراد غیر ممکن است و خواندن متن تنها به هدر رفتن زمان خواهد انجامید. از سوی دیگر شرکت کنندگانی که در سطح بالاتر و با تجربه تر هستند یا به دنبال نمره های بالاتر برای مثال 7 و 7.5 هستند بدون شک باید نگاهی کلی به متن داشته باشند.

این “نگاه کلی” می‌تواند پیش از خواندن سوال ها انجام شود یا می‌توان انجام آن را به بعد از پاسخ دادن تمامی سوال هایی که جواب آن ها به ترتیب هستند موکول کرد. در هر حال برای رسیدن به نمره بالاتر از 6 همیشه با سوالاتی روبرو خواهیم شد که در متن پاسخ آن ها به ترتیب نیست و ناچار هستیم یک تصویر کلی از متن داشته باشیم یا بدنبال یک تکه کوچک از اطلاعات خاص کل متن را جستجو کنیم.

مجموعا چند نوع سوال در ریدینگ آیلتس آکادمیک وجود دارد؟

نکته سوم: به استناد سایت رسمی IDP و سایت LIZ از آزمونگرهای پیشین آیلتس، مجموعا 13 نوع سوال را میتوان برای ریدینگ آیلتس در نظر گرفت که البته هرگز با تمامی این سوالات در یک آزمون روبرو نخواهید شد اما احتمال وجود هر یک از آن ها در هر آزمون وجود دارد. البته دسته بندی های دیگر این تعداد را 14 یا بالاتر هم ذکر کرده اند که مربوط به جدا کردن 2 نوع سوال بسیار شبیه به هم هستند. در مجموع این سوالات عبارتند از:

(1) Matching Headings

(2) True / False / Not Given و Yes / No / Not Given

(3) Matching Paragraphs

(4) Summary Completion

(5) Sentence Completion

(6) Multiple Choice Questions

(7) List Selection

(8) Choosing a Title

(9) Matching Sentence Ending

(10) Table Completion

(11) Flow Chart Completion

(12) Diagram Completion

(13) Short Answer Questions

گرامر در سوالات پر کردن جای خالی (Gap-fill)

نکته چهارم: در تمامی انواع سوالات پر کردن جای خالی(Gap-fill) مثل sentence completion، Summary completion ، Diagram completion و غیره، کلمه انتخاب شده از متن برای جای خالی مورد نظر حتما باید هم از نظر دستوری و هم از نظر ترکیب لغت با باقی جمله هماهنگ باشد. مثلا اگر قبل و بعد از جای خالی عبارت She takes….. every day را داریم، در جای خالی کلمه ای باید انتخاب شود که هم از نظر معنایی و ترکیب واژگان با فعل take هماهنگ باشد و هم از نظر دستوری منطقی و درست باشد.

برای مثال کلمه Photo میتواند پاسخ درستی باشد چون ترکیب take a photo در زبان انگلیسی متداول هست اما عبارت and two sisters نمیتواند بعد از take یک جلمه  درست بسازد و غلط هست. اگر موردی پیدا کردیم که از نظر دستوری و لغوی ناهماهنگ هست باید حتما به متن برگردیم و دوباره متن را برای پاسخ درست چک کنیم.

نکته مهم اینجاست که چنین قانونی مثلا در سوالات Short Answer وجود ندارد و پاسخ تنها یک، دو یا سه واژه هست و گرامر و ترکیب لغتی برای چک کردن وجود ندارد.

کدام سوال ها را اول نباید جواب داد؟

نکته پنجم: در ریدینگ های آیلتس معمول هست که طراح سوالات دشوار تر را اول قرار میدهد و اگر همان سوال دشوار را در آغاز کار برای پاسخ دادن انتخاب کنیم زمان بسیار بیشتری برای پاسخدهی نیاز خواهد بود چون نه با متن آشنایی داریم نه جواب واضح هست و آخر اینکه اگر زمان زیادی برای پاسخدهی به اولین سوالات صرف کنیم، از نظر روانی تحت فشار بیشتری قرار خواهیم گرفت که اصلا به سود ما نیست. بنابراین باید از ساده ترین سوالات کار را آغاز کنیم. ساده ترین سوالات سوالاتی هستند که پاسخ آن ها در متن به ترتیب هست.

مثال برای انتخاب سوال برای شروع تست زنی

برای مثال اگر Passage اول ما شامل 6 سوال Heading و بعد 7 سوال True False Not given هست، باید سوالات Heading که اول با آن روبرو شده ایم را برای آخر کار کنار بگذاریم و کار را با سری دوم سوالات یعنی سوالات True False Not given که شماره 7 تا 13 هستند آغاز کنیم. ضمن پاسخ دادن به سوالات True False Not given که پاسخ های آن ها در متن به ترتیب هست و معمولا تنها بخشی از متن نه همه متن را شامل میشود، کوشش میکنیم یک طرح کلی از پاراگراف هایی که بررسی کردیم در ذهن نگاه داریم تا در مرحله بعدی که سوالات Heading هست از همین اطلاعات برای پاسخدهی به آن سوالات بهره بگیریم.

معمولا طراحی سوالات طوری هست که از یک تکه اطلاعات مشخص در متن میتوان به 2 سری سوال جواب داد. یعنی همان دلیل و اطلاعاتی که باعث شده جواب سوال مثلا دوم True شود میتوان یک heading را از بقیه تشخیص دادن و پاسخ درست را خیلی سریعتر پیدا کرد.

در یک Set سوال از کجا کار را آغاز کنیم؟

اما مورد بسیار مهم بعدی این هست که حتی زمانی که کار را با سوالات True False که در مثال بالا از شماره 7 تا 13 بود شروع کردیم. همچنان سوالات 7 و 8 یعنی اولین سوالات معمولا بسیار دشوارتر از سوالات 9، 10 و… هستند. بنابراین در اینجا هم توصیه می‌شود کار را از اولین سوال آغاز نکنیم و یکی دو سوال اول را بعد از انجام بقیه سوالات یعنی 9 تا 13 بگذاریم.

همچنین دقت کنید در این سوالات True False Not given که پاسخ آن ها در متن به ترتیب هست آیا کلمه خاص مثل اسم یا Building یا یک نظریه یا یک کلمه خاص که با حرف بزرگ نوشته شده وجود دارد که بتوان بدون خواندن حجم زیادی از متن آن را پیدا کرد یا خیر؟ قطعا چنین چیزی وجود دارد. فقط دقت کنید کلمه خاص ما نباید در تمامی متن تکرار شده باشد و باید محدود به 1 یا 2 پاراگراف باشد.

اگر حس میکنید سوالات 9، 10 و ….. سخت هستند و بیش از 1 دقیقه زمان صرف شده و چیزی پیدا نکردید متن را رها کنید و سریع بدنبال کلمه خاصی که توضیح داده شد باشید. بعد از پیدا کردن کلمه مورد نظر و در نهایت پاسخ صحیح، سوالات قبلی در خط های قبل و سوالات بعدی در خط های بعدی هستند این سوال به شما کمک کرد تا بدون خواندن حجم زیادی از متن به سرعت به جواب ها برسید و در زمان صرفه جویی کنید.

سوالات ریدینگ به دنبال سنجش چه توانایی هایی در شرکت کننده هستند؟

نکته ششم: به گفته سایت IDP از مراجع کاملا معتبر آیلتس، ریدینگ های آیلتس آکادمیک شامل متن هایی از جنس توصیفی و ابراز کننده حقایق کلی (descriptive and factual) که نسبتا ساده تر هستند تا متن هایی شامل دیدگاه های مختلف ، بحث و تحلیل (discursive and analytical) هست.

انواع  سوالات در تست های آیلتس که توصیف شد به دنبال سنجش توانایی شرکت کننده در موارد زیر هستند:

(1) درک یک توصیف طولانی و ارتباط دادن آن با یک خلاصه در دیاگرام،
(2) شناسایی دیدگاه ها و ایده ها در متن های مفهومی و تحلیلی،
(3) شناسایی ارتباط بین اطلاعات ارایه شده در متن و/یا دیدگاه ها و تئوری ها،
(4) شناسایی ایده اصلی یا تم (theme) اصلی هر پاراگراف جداگانه یا بخشی از متن و درک تفاوت بین ایده های اصلی و توضیحات تکمیلی و پشتیبانی کننده،
(5) اسکن کردن و دقیق خواندن تکه کوچکی از متن،
(6) شناسایی ایده اصلی در یک جمله مشخص،
(7) پیدا کردن جزئیات ارایه شده در متن یا یک تکه کوچک از اطلاعات،
(8) پیدا کردن و درک دقیق یک تکه کوچک از اطلاعات در کل متن، و در نهایت
(9) شناسایی ایده های اصلی و تفاوت آن ها با ساپورت و توضیحات تکمیلی ارایه شده در می باشد.

بدون شک برای موفق بودن در پاسخ دهی به سوالات و نشان دادن توانایی های مربوطه این موارد سهیم خواهند بود:

(1) تسلط بر گرامر،
(2) دایره لغت بالا،
(3) سرعت بالای خواندن متن،
(4) درک مطلب،
(5) حافظه قوی،
(6) اطلاعات عمومی خوب در زمینه موضوعات مطرح شده در متن،
(7) آشنایی کامل با سوال ها، چهارچوب و قوانین سوالات آیلتس.

 

کپی دقیق و کامل واژه مورد نظر در سوالات جای خالی (Gap-fill)

نکته هفتم: در انواع سوالات جای خالی ریدینگ و لیسنینگ آیلتس، واژه/واژگان مورد نظر باید مستقیما از متن/فایل صوتی کپی شود. در صورت اعمال کوچکترین تغییر در واژه حتی اضافه کردن یک S در پایان کلمه یا اضافه تر نوشتن کل نمره از دست خواهد رفت.

این اصل در تمامی انواع سوالات جای خالی مثل Summary Completion, Table Completion, Flow Chart Completion و دیگر سوالاتی که نیازمند انتخاب و نوشتن واژه/واژگان مورد نظر در پاسخنامه هست مثل سوالات Short Answers هم  صادق می باشد. بنابراین در تمامی این نوع سوالات شما اصطلاحا Copy Paste انجام می‌دهید و هیچ تغییری در واژه انتخاب شده از متن/فایل صوتی نباید وجود داشته باشد.

تکنیک اسکیم کردن (Skimming) در ریدینگ آیلتس مهم تر است یا اسکن کردن (Scanning)

نکته هشتم: به طوری که در نکته 6 در بالا اشاره شد بعضی از 13 گونه ممکن در سوال بدنبال سنجش توانایی شرکت کننده در آزمون آیلتس در “یافتن مفاهیم کلی” و بعضی به دنبال سنجش توانایی شرکت کننده در آزمون آیلتس در یافتن “یک تکه کوچک از اطلاعات” هستند بنابراین اگر در آزمون به دنبال نمره بالاتر از 6 در ریدینگ آیلتس هستید هر دو مهارت Scanning و Skimming در آزمون آیلتس کاملا کلیدی و حیاتی هست.

در بعضی موارد سوال ساده است اما پیدا کردن جای آن دشوار هست و باید حجم زیادی از متن بررسی و پردازش شود و بنابراین مهارت Skimming کلیدی هست و در بعضی از دیگر سوال ها پیدا کردن محل کلی پاسخ مثلا پاراگرافی که پاسخ در آن قرار دارد نسبتا ساده است.

برای مثال فقط در پاراگراف E درباره یک موزه خاص یا مساله خاص صحبت شده و به سادگی می‌توان پاراگراف را شناسایی کرد اما پیدا کردن جواب قطعی برای مثال کلمه مورد نظر یا گزینه صحیح از بین 4 گزینه نیازمند بررسی دقیق تک تک جمله ها و اطلاعات داخل آن پاراگراف هست و مهارت Scanning در اینجا در اولویت هست.

پیشنهاد می‌کنیم با آموزش هایی که در سایت ielts2.com در خصوص هر دوی این مهارت ها ارایه شده کوشش کنید درک دقیقی از این مهارت پیدا کنید و در ادامه توانایی خود را در به کار گیری آن ها بهبود ببخشید.

ویدئوی رسمی British Council

  

  

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 Comments
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

مطالب جدید

  

error: Content is protected !!

بهترین زمان برای یادگیری...

اینبار رایگان ثبت نام کنید! فرصت را از دست ندهید و در کلاس‌های آنلاین آیلتس ثبت نام کنید. شروع کلاس‌ها از هفته اول اسفند ماه 1403

برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن زیر در تلگرام در تماس باشید و اخبار آیلتس 2 را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید.