بهترین روش برنامه ریزی برای خواندن آزمون آیلتس (نمره 7 به بالا)
How to prepare for the IELTS exam quickly
بهترین روش برنامه ریزی برنامه ریزی برای خواندن آیلتس چه ویژگی هایی دارد؟ آیا به نمره 7 یا بالاتر در آزمون آیلتس نیاز دارید؟ آیا زمان و بودجه شما برای آمادهسازی این آزمون محدود است؟ اگر شرایط شما به گونهای است که باید هر لحظه از وقت خود را به بهترین شکل برای آماده شدن در آزمون استفاده کنید و میخواهید برنامه مطالعهای مناسب برای خود داشته باشید، این مطلب را بخوانید تا با چهار نکته کلیدی برای طراحی یک برنامه مطالعاتی آشنا شوید. در پیوند با این آموزش پیشنهاد میکنیم حتما از فهرست بهترین منابع آیلتس ما بازدید بفرمایید.
۱- تنظیم یک برنامه مطالعاتی متعادل
برای دستیابی به نمره 7 یا بالاتر در آیلتس، باید دو جنبه را بهخوبی تقویت کنید: استراتژی آزمون و تمرینات و تسلط عمومی به زبان. هر دو جنبه به یک اندازه اهمیت دارند و نباید از هیچیک غافل شوید.
در هنگام طراحی برنامه مطالعاتی خواندن آیلتس، به نکات زیر نیاز دارید:
- استراتژیها و تمرینات: برنامه شما باید شامل استراتژیهای آزمون باشد که توسط یک متخصص قابل اعتماد ارائه شده باشد.
- تمرینهای تسلط بر زبان: برای بهبود تسلط عمومی خود، فعالیتهایی مانند گوش دادن به پادکستهایی با لهجههای مختلف، مکالمه با یک فرد انگلیسیزبان و خواندن روزنامههایی مانند نیویورک تایمز را در برنامهتان بگنجانید.
- مطالعه روزانه: هر روز زمان مشخصی را برای مطالعه آیلتس اختصاص دهید (2 تا 3 ساعت به مدت 90 روز).
- پیگیری پیشرفت: فعالیتهای روزانه خود را یادداشت کنید و مطمئن شوید که هر هفته روی تسلط زبان و آمادهسازی آزمون کار میکنید.
۲- زمانبندی مناسب برای آزمونهای شبیهسازی شده آیلتس(ماک تست)
آیا باید در طول برنامه مطالعاتی خود به طور منظم آزمونهای شبیهسازی برگزار کنید یا تنها در پایان دوره مطالعاتی؟ بهتر است بخش اعظم آزمونهای شبیهسازی خود را در 25٪ پایانی دوره آمادهسازی انجام دهید. زیرا تا زمانی که استراتژیها و تسلط زبان را بهبود نبخشیدهاید، شرکت در آزمونهای تمرینی ممکن است کارآمد نباشد.
این روش به شما کمک میکند تا اعتماد به نفس بیشتری پیدا کنید و وقتی در آزمونهای شبیهسازی شرکت میکنید، بتوانید از استراتژیهای آموخته شده بهرهبرداری کنید.
آیا لازم است پیش از شروع برنامه مطالعاتی یک آزمون تمرینی انجام دهید؟ اگر سطح زبانی شما هنوز پایین است، بهتر است ابتدا از آزمونهای تمرینی صرفنظر کنید و روی یادگیری استراتژیها متمرکز شوید.
۳- با یک استاد مجرب آیلتس مشورت کنید
آیلتس آزمونی است که میتواند مسیر آینده شغلی و زندگی شما را تعیین کند، به خصوص اگر هدف شما مهاجرت به همراه خانواده باشد. موفقیت در این آزمون، فرصتهای زیادی را برایتان به همراه خواهد داشت.
اگر سطح زبان شما در حال حاضر به حد مطلوب نرسیده، منطقی نیست که به تنهایی به دنبال آمادهسازی باشید. بهتر است با یک متخصص آیلتس که بجز نمره 8 در آزمون رسمی تجربه کافی تدریس مطالب این آزمون را دارد، مشورت کنید و از او بخواهید مهارتهای Speaking و Writing شما را ارزیابی کند.
شما میتوانید برنامه مطالعه خود را تنظیم کنید و سپس از یک متخصص حرفهای بخواهید آن را بررسی و پیشنهاداتی برای بهبود آن ارائه دهد. به این کار منتورینگ هم گفته میشود و برخی از مدرسان آیلتس چنین سرویسی را ارایه میکنند. حتی میتوانید از ابتدا برنامهای اختصاصی با راهنمایی استاد دریافت کنید. در هر صورت، همراهی با یک کارشناس، چه از ابتدا و چه به صورت دورهای، ضروری است. اعتماد به توصیههای یک معلم حرفهای بهتر از این است که به تنهایی پیش بروید. هنگام انتخاب یک مدرس آیلتس، از او سوالات زیر را بپرسید:
- چه تعداد زبانآموز را برای آیلتس آماده کردهاید و آنها چه نمراتی کسب کردهاند؟
- استراتژیهای آموزشی شما در آیلتس چیست و چگونه مطمئن هستید که کارآمد هستند؟
- آیا میتوانم با زبانآموزان قبلی شما ارتباط برقرار کنم؟
بسیاری از معلمان زبان ادعا میکنند که میتوانند شما را برای آزمون آیلتس آماده کنند، اما دانش کافی برای دستیابی به نمره هدف شما ندارند. شاید 90% مدرسانی که به ظاهر ادعای تدریس آیلتس را دارند بجز منابع سطح متوسط زبان انگلیسی و کتاب های ترمیک آموزشگاهی با چیز دیگری سر و کار نداشته اند. در این حالت بعد از مدتی متوجه میشوید که در حال در جا زدن هستید. بنابراین در انتخاب مشاور خود دقت کنید!
۴- تنها به «نکات و ترفندهای آیلتس» اکتفا نکنید
آیلتس امتحان تست و نکته نیست! تصور اشتباه نکنید که یک «نکته» یا «ترفند» ساده میتواند تضمینکننده نمره مطلوب شما باشد.
در برنامه ریزی خواندن آیلتس وقتی برنامه مطالعاتی خود را طراحی میکنید، باید مطالبی را اضافه کنید که استراتژیهای واقعی را به صورت گامبهگام آموزش میدهند و به شما امکان میدهند این استراتژیها را بهصورت منظم تمرین کنید.
اگر تنها به منابع رایگان و نکات سریع تکیه کنید، فرصت تمرین عمیق و اجرای دقیق استراتژیهای ضروری را از دست خواهید داد. پس در آمادهسازی برای آیلتس باهوش باشید؛ وقت و هزینه خود را روی برنامهای که به شما کمک کند سرمایهگذاری کنید، اما هرگز به دنبال میانبرهای سطحی نباشید.
برنامه ریزی خواندن آیلتس – همین حالا شروع کنید!
اگر نکات ارائهشده را دنبال کنید، میتوانید یک برنامه مطالعاتی مؤثر برای آیلتس طراحی کنید که به شما کمک میکند نمره دلخواهتان را کسب کنید. با این حال، به خاطر داشته باشید که داشتن یک برنامه، اگر بهطور منظم آن را اجرا نکنید، بهتنهایی کارساز نخواهد بود!
هر روز زمانی مشخص (بین 3 تا 5 ساعت برای مدت 60 روز) را به مطالعه اختصاص دهید. با برنامهریزی دقیق و استفاده از منابع مناسب، میتوانید به نمره مورد نظر خود دست یابید. در مدت زمان کوتاه به دنبال نتیجه ملموس نباشید.
برنامه مطالعاتی مؤثر برای خواندن آیلتس نمره ۷ یا ۸ در آیلتس
به یاد داشته باشید که یادگیری زبان، مانند نواختن یک ساز یا رانندگی، یک مهارت است؛ هرچه بیشتر تمرین کنید، در آن بهتر خواهید شد. تکنیکها و استراتژیهای خاصی برای موفقیت در آیلتس وجود دارد، اما اگر سطح زبان انگلیسی شما به اندازه کافی قوی نباشد، این استراتژی ها به تنهایی کارایی ندارند.
این مسئله چه معنایی برای برنامه آیلتس شما دارد؟ به این معناست که علاوه بر تمرینهای مربوط به آزمون، باید مهارتهای زبانی خود را هم تقویت کنید. از جمله افزایش دایره لغات، بهبود دستور زبان، و تمرین بر روی علائم نگارشی و املا. اگر سطح زبان انگلیسی شما به اندازهای کافی بالا نیست، ابتدا باید روی تقویت آن کار کنید و سپس به فکر شرکت در آزمون آیلتس باشید.
به روز رسانی برنامه ضمن مطالعه زبان انگلیسی
در برنامه ریزی خواندن آیلتس هنگامی که با زبانآموزان آیلتس کار میکنیم، اغلب متوجه میشویم که بسیاری از آنها در طول دوره آمادگی در مییابند که نیاز به تقویت گرامر یا واژگان خود دارند. این مسئله به این دلیل است که بدون داشتن دانش کافی، دستیابی به نمرات بالا در آزمون آیلتس دشوار خواهد بود. پس نادیده گرفتن این موضوع میتواند موفقیت در آزمون را به تعویق بیندازد.
یک برنامه مطالعاتی که بر جنبههای مختلف زبان انگلیسی تمرکز داشته باشد، شانس موفقیت شما را افزایش خواهد داد.
برنامهای که کارآمد باشد:
- زمان مطالعه خود را تعیین کنید: ببینید چقدر میتوانید در روز یا هفته مطالعه کنید. جلسات مطالعه کوتاه و منظم بسیار مؤثرتر از مطالعه طولانیمدت و فشرده در آخر هفته هستند. موفقیت در استمرار و تکرار است.
- انتخاب زمان مناسب: حدود ۵ یا ۶ روز در هفته مطالعه کنید و زمانی را انتخاب کنید که بتوانید بهترین تمرکز را داشته باشید (وقتی خسته نیستید).
- پرهیز از تمرین کامل در یک روز: بهتر است یک آزمون کامل را در یک روز انجام ندهید، زیرا زمان زیادی میبرد و فرصت یادگیری بهینه را از شما میگیرد.
- بخشبندی تمرینها: یک یا دو بخش شنیداری و یک بخش خواندن انجام دهید. مدت زمان خود را ثبت کنید و سعی کنید بهتدریج زمان آن را کاهش دهید.
- تحلیل پاسخها: بعد از انجام آزمونها، پاسخهای خود را ارزیابی کنید و به بخشهای شنیداری و خواندن دوباره بازگردید تا از اشتباهات خود درس بگیرید.
- واژگان جدید را یادداشت کنید: کلماتی که نمیدانید را ثبت کرده و در طول هفته بعد آنها را یاد بگیرید. همچنین املای آنها را تمرین کنید.
از یادگیری لذت ببرید و عجله نکنید!
- بهکارگیری واژگان جدید: سعی کنید از این کلمات در نوشتار و گفتار خود استفاده کنید. آیا میتوانید آنها را در مکالمات روزمره خود به کار ببرید؟
- ایجاد لیست واژگان: برای موضوعات مختلف لیست واژگان تهیه کنید. این کلمات بهطور مکرر در آزمونها و زندگی واقعی شما به کار خواهند آمد.
تمرین نوشتن و صحبت کردن
- تمرین نگارش: اگر وقت کافی ندارید، سعی کنید یادداشتهای کوچکی برای task 1 و task 2 بنویسید و بقیه را به روز بعد موکول کنید.
- تمرین مکالمه: موضوعی را انتخاب کنید و به مدت ۲ دقیقه درباره آن صحبت کنید. صدای خود را ضبط کرده، گوش دهید و سپس سعی کنید آن را بهبود ببخشید. این کار را تا زمانی تکرار کنید که به سطح رضایتبخش برسید.
- تمرین منظم: روز بعد همین روال را ادامه دهید، اما این بار با نوشتن یا صحبت کردن شروع کنید تا همه مهارتها بهطور مساوی تمرین شوند.
- ارزیابی اشتباهات: پس از ارزیابی نوشتههای خود، اشتباهات گرامری را یادداشت کنید و با استفاده از کتابهای دستور زبان یا منابع آنلاین، به بهبود آنها بپردازید.
لذت بردن از زبان
- فعالیتهای سرگرمکننده انگلیسی: گاهی از فعالیتهایی که به آیلتس مرتبط نیستند لذت ببرید. مثلاً یک فیلم با زیرنویس انگلیسی تماشا کنید، به پادکست یا موسیقی گوش دهید یا با دوستان خود به زبان انگلیسی صحبت کنید.آیا میتوانید از این واژگان در نوشتن و صحبت کردن استفاده کنید؟ آیا این کلمات به موضوعات خاصی مرتبط هستند که ممکن است دوباره با آنها مواجه شوید؟
برای موضوعات مختلف، لیست واژگان تهیه کنید. شما بارها با این موضوعات و کلمات روبرو خواهید شد.
اکنون کمی به نوشتن بپردازید. اگر وقت زیادی ندارید، برنامهای برای تسک شماره ۲ یا یادداشتهایی برای تسک شماره ۱ بنویسید و ادامه کار را به فردا موکول کنید.
اگر نیاز به تمرین صحبت کردن دارید، همین حالا این کار را انجام دهید. موضوعی را انتخاب کرده و به مدت ۲ دقیقه درباره آن صحبت کنید. صدای خود را ضبط کرده و به آن گوش دهید، سپس دوباره صحبت کنید و سعی کنید خود را اصلاح کنید. اگر وقت دارید، این کار را به دفعات تکرار کنید تا به نتیجه مطلوب برسید.
روز بعد، با نوشتن و صحبت کردن شروع کنید تا همه جنبهها به طور متعادل پوشش داده شوند.
پس از ارزیابی متن نوشته شده، اشتباهات گرامری خود را بررسی کرده و با استفاده از یک کتاب دستور زبان یا سایتهای گرامر آنلاین، اشکالات را اصلاح کنید و نکات گرامری را یاد بگیرید.
در نهایت، گاهی فعالیتهای غیرمرتبط با آیلتس انجام دهید. یک فیلم با زیرنویس انگلیسی تماشا کنید، به برنامه رادیویی، پادکست یا موسیقی گوش دهید، یا با دوستان خود به انگلیسی صحبت کنید و جلسه چت داشته باشید.
سحن آخر
در اینجا بهترین روش برنامه ریزی خواندن آیلتس (نمره 7 به بالا) را به طور کامل صحبت کردیم. امیدواریم این آموزش برای شما عزیزان سودمند بوده باشد. حتما در این مسیر در کانال تلگرام آموزش های روزانه آیلتس ما همراه باشید.