چطور می توانیم گرامر متنوع و صحیحی را در اسپیکینگ بکار ببریم؟
یکی از معیارهای اصلی تعیین نمره اسپیکینگ آیلتس، درست بودن جمله ها از نظر دستوری و وجود تنوع در ساختارهای گرامری یا Grammatical Range and Accuracy است. اما چطور میتوان به این مهم دست یافت؟ در این پست آموزشی قصد داریم مهم ترین راه ها را به شما عزیزان نشان دهیم. ضمنا برای تعیین سطح رایگان اسپیکینگ و دریافت جدیدترین آپدیت های آموزشی در کانال اسپیکینگ ما در تلگرام همراه باشید.
مهم ترین روش های ایجاد تنوع گرامر در اسپیکینگ آیلتس
- روش اول: تلاش برای به کار بردن جمله های پیچیده و مرکب به جای استفاده از جملات ساده.
برای مثال این جمله ساده:
I live in an apartment.
را میتوانیم با ترکیب 2 یا چند جمله ساده و با استفاده از حروف ربط به جمله های مرکب و پیچیده زیر تبدیل کنیم:
I live in an apartment, but personally I prefer to live in a house.
I live in an apartment because I can’t afford to live in a house.
I live in an apartment, though personally I prefer to live in a house Since it gives me more privacy.
- روش دوم: کلمات کلیدی را از نظر نقش گرامری(Part of Speech) تغییر دهیم. برای مثال فعل بکار رفته در سوال یا جواب خود را تغییر داده و از اسم، صفت و قید همان کلمه به طور متنوع در پاسخ به سوال استفاده کنید.
برای مثال این نمونه پاسخ را در نظر بگیریم:
Employees can choose a different line of work for various reasons. If a worker’s salary fluctuates slightly from month to month, the wage-earner might seek employment somewhere else. This slight fluctuation in salary could make a big difference for many if the employee has a household to manage.
fluctuate (verb) → fluctuation (noun)
slightly (adv) → slight (adj)
همانطور که مشخص هست شرکت کننده در آزمون اسپیکینگ کوشش کرده در این نمونه از فرم اسم فعلی که در ابتدا به کار برده استفاده کند. بنابراین در ابتدا fluctuates و در ادامه پاسخ fluctuation به کار رفته. این تغییر یک تکنیک پارافریز در آیلتس و مشخصا برای اگزمینر قابل تشخیص هست. از این رو از نظر دستوری بدون شک نمره بالاتری برای ما به همراه خواهد داشت.
- روش سوم: استفاده هدفمند از ضمایر موصولی مثل who/which/that/ whose/ when/where/why برای اتصال جمله ها و رساندن یک مفهوم کامل تر. به این مثال توجه کنید:
Workers like security. Workers like relationship. These things make them feel unwilling to change their jobs.
در این مثال 3 جمله به صورت ساده و گسسته بکار رفته است. برای بالا بردن تنوع در گرامر می توانیم این سه جمله را با استفاده از یک ضمیرموصولی، به صورت یک جمله پیچیده بازگو کنیم:
Employees, who desire security and long-term relationship, feel unwilling to change their jobs.
- روش چهارم: از جمله واره های وابسته یا Dependent Clause ها برای شروع جمله خود استفاده کنیم. به این شکل میتوانیم ساختارهای پیچیده تری را بسازیم. آموزش کامل تر درباره کلاز های قیدی یا Adverb Clause ها را حتما ببینید. برای مثال:
After many decades, the family structure has changed dramatically.
Since the beginning of the new century, cell-phone technology has advanced into every moment of our life
در تصویر زیر 6 گروه از کلاز ها یا جمله واره های قیدی دسته بندی شده که مربوط به حالت، شرط، زمان، مکان و دیگر موارد می باشد. این کلمات ربط آغاز کننده جمله های وابسته ای که در بالا اشاره کردیم هستند. آموزش کامل را در صفحه دیگر در همین وب سایت ارایه کرده ایم.
- روش پنجم: جمله های معلوم را میتوانیم به ساختارهای مجهول تبدیل کنیم. این شیوه هم یکی از تکنیک های پارافریزینگ یا بازنویسی هست و تاثیر بسیار زیادی در ایجاد تنوع گرامری دارد. برای مثال:
Advanced and technology change people’s lives in many different ways.
Human being has been affected by the acceleration of technology development both positively and negatively.
در بالا جمله اول معلوم است. ادامه دادن بحث با این جمله و محدود ماندن ساختارهای گرامری پاسخ ما ممکن است تاثیر منفی در نمره گرامر داشته باشد. اما اگر در ادامه بحث از ساختار مجهول استفاده کنیم بدون شک در آنالیزی که اگزمینر از کار ما دارد منظور خواهد شد. آموزش کامل گرامر مجهول در زبان انگلیسی به صورت متنی و ویدیویی همراه با مثال های زیاد را میتوانید در صفحه دیگر در همین وبسایت دنبال بفرمایید.
- روش ششم: محدود نماندن به یک یا دو زمان(Tense) و استفاده از زمان های مختلف در پاسخ ها. هرکدام از سوال هایی که در بخش اسپیکینگ پرسیده می شوند زمان خاصی را مورد هدف قرار می دهند. با دقت به سوالاتی که پرسیده می شود گوش کنید و این زمان ها را در پاسخ خود استفاده کنید. خوشبختانه در آزمون آیلتس سوالات مخصوصا به گونه ای پرسیده میشود که امکان استفاده از بسیاری از زمان ها برای شرکت کننده فراهم میشود. به مثال های زیر دقت کنید:
تاکید سوال به استفاده از زمان حال ساده
What do you do in your free time?
تاکید سوال به استفاده از زمان آینده در گذشته (would)
Imagine that I am a visitor to your country. What advice would you give me?
تاکید سوال به استفاده از زمان گذشته
What subject did you hate when you were a school child?
تاکید سوال به استفاده از زمان ماضی بعید
Talk about a time you suddenly saw a friend after a long time.
خوشبختانه آموزش کامل 16 زمان اصلی در زبان انگلیسی به همراه امکان دانلود فایل pdf و جزوه های گرامر فارسی در همین وبسایت وجود دارد.
روش هفتم: ارتباط دادن موضوع مطرح شده به آینده یا گذشته یا حالت های فرضی یکی دیگر و آخرین تکنیک برای ایجاد تنوع گرامر در اسپیکینگ است.
برای مثال این سوال را در نظر بگیریم:
Do you prefer to live in a house or in an apartment?
در اینجا سوال مشخصا درباره زمان حال است اما میتوانیم اطلاعاتی به اگزمینر از تجربه زندگی در خانه یا آپارتمان در گذشته بدهیم. همچنین میتوانیم پیشبینی و گمانه زنی هایی درباره آینده ارایه کنیم. برای مثال:
I currently live in an Apartment and there are a number of advantages that I enjoy. However, I am going to move to a house in the near future because there are benefits that only a house can offer.
I used to live in a beautiful house with my family before my marriage. It was so cozy and we had such a good time. But at the moment me and my wife live in an apartment, which is a new experience for me.
جمع بندی
در این مقاله، به ارزیابی معیار grammatical range and accuracy (تنوع ساختارهای گرامری و درست بودن جمله ها از نظر دستوری) در آزمون اسپیکینگ آیلتس اشاره کردیم. استفاده از جملات پیچیده تر و انواع کلاز ها، تغییر جنس و عملکرد گرامری کلمات و پارافریز یا بازنویسی و در نهایت تلاش برای استفاده از ساختارهای زمانی متنوع در افزایش نمره اسپیکینگ تأثیر بسزایی دارد. با تمرین و تکرار این موارد می توانید نمره اسپیکینگ خود را افزایش دهید.
فراموش نکنید ساختارهای گرامری جملات انگلیسی را باید با دقت یاد بگیرید و از آنها به درستی و در جای خودشان استفاده کنید. نکته مهم اینکه تنها داشتن دانش تئوری گرامر برای تولید جملات صحیح کفایت نمی کند. یادگیری گرامر باید به صورتی باشد که کاربرد آن را در جمله ضمن صحبت کردن یا در نوشتن به خوبی یادگرفته باشید. برای این منظور پیشنهاد ما این است که در کنار گرامر حتما با مجموعه سوال های رایج اسپیکینگ آیلتس و نمونه پاسخ های متنی و صوتی تنظیم شده توسط اگزمینر های آیلتس تمرین کافی داشته باشید.
کلام پایانی
در این پست آموزشی در خصوص تکنیک های ایجاد تنوع گرامر در اسپیکینگ صحبت کردیم. شما عزیزان میتوانید با عضویت در کانال پریمیوم اسپیکینگ آیلتس با جدیدترین تاپیک ها و نمونه پاسخ های نمره 8 آشنا شده و شانس خود را برای بهبود نمره بالا ببرید.