تسک شماره یک رایتینگ آیلتس
در رایتینگ آیلتس تمرین اول مجموعا 7 نوع سوال وجود دارد که هر یک نکات خاص خود را دارد. خطاهای متداولی وجود دارد که گرچه به ظاهر ساده به نظر میرسند بی توجهی به آنها موجب کاهش نمره در آزمون میشود. جالب این است که بعضی از این خطاها الزاماً ارتباطی با زبان انگلیسی ندارند و بیشتر به تصمیم گیریهای نادرست ما مربوط میشوند. فشار روانی روز آزمون، خستگی وناآشنا بودن با فرمت و روند امتحان آیلتس بر وقوع این خطاها تاثیرگذار هستند.
✍️ چند توصیه برای پرهیز از اشتباهات رایج تسک یک رایتینگ آیلتس
1. هرگز صورت سوال را در مقدمه خود کپی نکنید. باید سوال را بازگویی یا پارافریز(Paraphrase) کنید. به این معنی که سوال را باید با کلمات دیگر بازنویسی کنیم. گرچه پارافریز به معنی تغییر دادن تک تک کلمات نیست اما به اگزمینر یا مصحح آزمون نشان میدهد توانایی استفاده از هممعنیها، معادلها، تغییر ساختارهای گرامری و همانند این موارد را دارید. کپی کردن سوال نمره گرامر و لغت ما را کاهش میدهد و حتی ممکن است عبارت کپی شده جزء کلمات رایتینگ شمارش هم نشود!
2. حتماً بین پاراگرافهای خود فاصله مشخص بگذارید. عدم پاراگرافبندی مناسب یکی دیگر از خطاهای رایج هست و اگزمینر را گیج میکند. وقتی بین پاراگرافها فاصله نیست ایشان متوجه نمیشود آیا ادامه پاراگراف قبلی را نوشتهاید یا وارد پاراگراف جدید شدید. رایتینگ تسک اول ما مشابه نمونه زیر باید چهار پاراگراف مشخص و مجزا داشته باشد.
3. حتماً یک خلاصه یا جمع بندی (Overview) از اطلاعات داده شده بنویسید. بعضی منابع ترجیح میدهند خلاصه را بلافاصله بعد از مقدمه قرار دهند و برای آن دو جمله که اطلاعات اصلی (Main Features) را به طور کلی توصیف میکند، بنویسند. در سوال دستور داده شده که نمودار یا دیگر گرافیکها را هم خلاصه نویسی کنید و هم این خلاصه نویسی با اشاره به Main Features یا همین اطلاعات اصلی باشد پس اگر خلاصۀ خوبی ننویسیم نمره بالایی نخواهیم گرفت.
4. موارد را جدا جدا توصیف نکنید و کوشش کنید به خصوص در نمودارهای خطی و ستونی دستهها (Category) را با مقایسه توضیح دهید. باید کوشش کنیم نمودارهایی که رفتار یکسان (مثلا افزایشی یا کاهشی) دارند را شناسایی کنیم و در یک پاراگراف توضیح دهیم.
5. اگر به تصویر بالا دقت کنیم در صورت سوال نوشته شده «Summarize The Information» پس نباید همهی اعداد روی نمودار را ذکر کنیم مگر آنکه تعداد اعداد واقعاً کم باشد. یک مهارت کلیدی در تمرین یک این است که بتوانیم دادههای کلیدی (Main Features) را شناسایی و آنها را به خوبی توصیف یا مقایسه نماییم. بعضی مدرسان پیشنهاد میکنند حدود 6 یا 7 عدد را در پاراگرافهای اصلی ذکر کنیم.
6. بیش از 20 دقیقه برای تکلیف یک وقت نگذارید. تمرین کنید تا برای هر یک از 4 پاراگراف، 5 دقیقه وقت بگذارید. بعد از 20 دقیقه از نوشتن دست بکشید. یادتان باشد که تکلیف دو نمرۀ بیشتری دارد. پس بعد از 20 دقیقه هر جایی که هستیم نوشتن را رها میکنیم و تکلیف دو را آغاز میکنیم. اگر زمانی در پایان باقی ماند به تکلیف یک باز میگردیم. این امکان همیشه برای ما وجود خواهد داشت.
امیدواریم این آموزش در خصوص خطاهای رایج در تسک 1 رایتینگ آکادمیک برای شما عزیزان مفید بوده باشد. پیشنهاد میکنیم در کانال رایتینگ نویسی و تصحیح رایگان ما در تلگرام به نشانی (https://t.me/ielts2WritingCorrection) همراه باشید و به صورت روزانه از آموزشهای آن بهره مند شوید.