راهکار های ایده پردازی سوال های سخت و پیشبینی نشده
ایده پردازی سوالات سخت و پیشبینی نشده رایتینگ آیلتس یکی از معضلات همیشگی شرکت کنندگان در این آزمون است. برای مواجهه با سوالات سخت و غیرقابل پیشبینی در رایتینگ و اسپیکینگ آیلتس، لازم است مهارتهای ایدهپردازی خود را تقویت کرده و از روشهایی استفاده کنید که به شما کمک کنند تا در شرایط چالشبرانگیز نیز عملکرد خوبی داشته باشید. در ادامه چند راهکار برای ایدهپردازی در سوالات دشوار آورده شده است. دانلود جزوه ایده پردازی آیلتس سایمون و لیز مکمل خوبی برای این آموزش است.
۱. استفاده از تکنیک PEEL در رایتینگ و اسپیکینگ
تکنیک PEEL میتواند به شما در سازماندهی پاسخهایتان کمک کند. این تکنیک شامل:
- P (Point): بیان نکته اصلی یا پاسخ به سوال.
- E (Example): ارائه مثال برای پشتیبانی از نظر شما.
- E (Explain): توضیح بیشتر و دلیلآوری برای مثال خود.
- L (Link): اتصال ایده به موضوع کلی.
با استفاده از این روش، حتی در مواجهه با سوالات سخت، میتوانید ایدههایتان را به طور منظم و منطقی بیان کنید.
۲. استفاده از الگوی پیشفرض/علیه پیشفرض
این تکنیک در سوالات دشوار به شما کمک میکند که ایدههای مختلفی را حتی در شرایط پیشبینینشده ارائه دهید. ابتدا دیدگاه رایج یا “پیشفرض” را بیان کنید و سپس با ارائه دلایل مخالف یا متفاوت، پاسخ خود را تکمیل کنید.
مثال: در سوالات مربوط به تکنولوژی:
- پیشفرض: تکنولوژی به طور کلی زندگی انسانها را بهبود بخشیده است.
- علیه پیشفرض: اما، تکنولوژی همچنین به بروز مشکلاتی مانند انزوا و کاهش ارتباطات انسانی منجر شده است.
۳. استفاده از تجربیات شخصی و مشاهدههای عمومی
وقتی با سوالات پیچیده یا غیرمنتظره مواجه میشوید، میتوانید از تجربیات شخصی یا آنچه در محیط اطراف خود مشاهده کردهاید استفاده کنید. این روش کمک میکند تا ایدههای ملموس و مرتبطی برای پاسخ به سوالات ارائه دهید.
۴. تقسیم سوال به بخشهای کوچکتر
یکی از روشهای موثر برای پردازش سوالات دشوار، تجزیه آن به بخشهای کوچکتر است. سوال را به اجزای مختلف تقسیم کرده و هر قسمت را به صورت جداگانه پاسخ دهید. این کار به شما کمک میکند که به جای تمرکز بر سوال کلی و پیچیده، به جزئیات پرداخته و راهحلهای مختلف را بررسی کنید.
۵. توسعه واژگان و عبارات متنوع
یکی از دلایل احساس چالش در مواجهه با سوالات سخت، محدودیت در دایره واژگان است. تمرین با عبارات کلیدی و واژگان متنوع در موضوعات مختلف به شما کمک میکند که حتی در سوالات غیرمنتظره به راحتی ایدههای خود را بیان کنید.
۶. استفاده از تکنیک طوفان فکری (Brainstorming)
قبل از پاسخ دادن به سوال، از یک تکنیک طوفان فکری سریع استفاده کنید. چند لحظه به تفکر و یادداشت سریع ایدههای مرتبط اختصاص دهید. سپس میتوانید از این ایدهها برای ساختن پاسخهای خود استفاده کنید. این روش به ویژه در مواجهه با سوالات پیچیده بسیار کمککننده است.
۷. پرداختن به دلایل مثبت و منفی (Pros and Cons)
یکی دیگر از روشهای ایدهپردازی در سوالات دشوار، ارائه دلایل مثبت و منفی برای هر موضوع است. این روش به شما کمک میکند که پاسختان به سوالات چندوجهی باشد و بتوانید جنبههای مختلف یک موضوع را پوشش دهید.
مثال: در سوالی درباره تأثیرات فناوری بر زندگی:
- مثبتها: تسهیل ارتباطات، دسترسی به اطلاعات، بهبود در زمینههای مختلف.
- منفیها: افزایش وابستگی به تکنولوژی، کاهش تعاملات انسانی.
۸. تمرکز بر مشکلات جهانی یا موضوعات عمومی
اگر با سوالی مواجه شدید که در نگاه اول دشوار به نظر میرسد، سعی کنید آن را به مسائل جهانی یا موضوعات عمومی متصل کنید. این کار به شما کمک میکند که با استفاده از موضوعات کلی و آشناتر ایدههای مناسب برای پاسخ به سوال ارائه دهید.
مثال: در مواجهه با سوالات مربوط به اقتصاد:
- موضوعات جهانی مانند نابرابری اقتصادی، بیکاری، افزایش قیمتها و تورم را بررسی کنید.
۹. پیشبینی موضوعات و آمادهسازی ایدهها
برای سوالات غیرمنتظره، باید از قبل تمرین کرده و موضوعات مختلف را پیشبینی کنید. با مطالعه موضوعات پرتکرار آیلتس مانند محیط زیست، فناوری، آموزش، بهداشت و جامعه، میتوانید برای انواع سوالات آماده شوید و ایدههای خود را از قبل آماده داشته باشید.
این تکنیکها به شما کمک میکنند که در مواجهه با سوالات سخت و پیشبینینشده، به سرعت ایدهپردازی کنید و پاسخهای مناسبی ارائه دهید. تمرین مداوم با استفاده از این روشها به مرور زمان مهارت شما را در مدیریت سوالات چالشبرانگیز بهبود میبخشد. در ادامه در خصوص دیگر روش های ممکن صحبت میکنیم.
دیگر روش های ایده پردازی سوالات سخت: همسنجی موضوع با واقعیت
یکی از راهکارهای تاثیرگذار ایده پردازی سوالات سخت میتواند سنجیدن و ربط دادن پرسش دشوار مطرح شده با واقعیت پیرامونی و جامعه روز باشد. بسیاری از زبان آموزان به ویژه در روز آزمون که زیر فشار روانی و استرس بیشتری قرار دارند ذهنیت کاملا انتزاعی پیدا میکنند و به نوعی ناخودآگاه کوشش میکنند “ماشین وار” به سوالات رایتینگ پاسخ دهند. گرچه دنبال کردن گام به گام مراحل نوشتن رایتینگ کاملا بایسته و مناسب است، درصورتی که موضوع دشوار باشد و دانشی در زمینه پرسش از پیش وجود نداشته باشد شرکت کننده اصطلاحا در سوال “گیر” خواهد کرد. برای خارج شدن از این موضوع همانطور که گفته شد باید ذهنیت انتزاعی را از بین برد و کوشش کرد سوال را به جامعه روز یا زندگی روز پیوند داد. در زیر به یک نمونه اشاره میکنیم.
برخی بر این باورند رقابت های ورزشی بین المللی میتواند انرژی میهن پرستی افراد را تخلیه کرده و از تبدیل شدن آن به شکل های خطرناک پیشگیری نماید درحایکه دیگران بر این باورند این رقابت های ورزشی نمیتواند تاثیری مثبت بر این امر داشته باشند. در دوی این دیدگاه ها را بررسی نمایید:
در این پرسش که در یکی از کتاب های کمبریج آیلتس مطرح شده باید توجه داشت اگر شرکت کننده به پرسشی همسان پاسخ نداده باشد احتمال بالایی وجود دارد که پاسخی برای ارائه نداشته باشد. به باور من بهترین راه نگاه کردن به این پرسش در چهارچوب جامعه امروزی ایران است. برای مثال آیا انرژی منفی بین ایران با برخی از کشورهای همسایه را میتوان با برگزاری فوتبال یا ورزشی های دیگر در سطح ملی یا باشگاهی کاهش داد یا نه؟ احتمال بسیار بیشتری وجود دارد که شرکت کننده در این حالت “حرف بیشتری برای زدن” داشته باشد. پس پیوند دادن پرسش های دشوار با واقعیت میتواند سودمند و کارساز تر از تکرار آن ها و افتادن در دور باطل و افزایش فشار عصبی باشد.
.
پادکست آموزشی درباره ایده پردازی سوالات سخت رایتینگ آیلتس:
✅ دانلود جزوه های ایده پردازی سایمن و لیز
.
آموزش گام به گام ایده پردازی رایتینگ آیلتس تسک 2
سخن آخر
در اینجا درباره ایده پردازی سوالات سخت و پیشینی نشده رایتینگ آیلتس صحبت کردیم. در ادامه پیشنهاد میکنیم حتما در کانال تلگرام آموزش و تصحیح رایگان رایتینگ ایلتس ما همراه باشید.
سلام و خسته نباشید
سوال این بود اقای ابوالقاسمی
some people say that art should be created with special abilities, others believe that every one is able do do art. Discuss both views and give your opinion and relevant example.
خمون جور که بالا گفتم توی ایده پردازی و دلیل آوردن برای هر قسمت موندم.
با تشکر
Special abilities: only few actually succeed in art///hard to teach and make progress
Everyone can do: art is part of human nature and everyone can appreciate it///personal lives of people is full of forms of art such as home decoration or taste in music of choice of clothing
My opinion: to master art you need to be special but art appreciation is not a unique quality
Hi
thanks again
This is the rubric
some people say that art should be created with special abilities, others believe that every one is able do do art. Discuss both views and give your opinion and relevant example.
سلام
خیر. دقیقا یادم هست که سوال رایتینگ بود ولی متاسفانه متن دقیق سوال یلدم نیست.
خب واقعا ایده ندارم برای رایتینگ نوشتن. پرسشهای به این شکل سخته واقعا
راهنمایی میکنید؟
تشکر
سوال رو بفرمایید تا ایده پردازیش انجام بشه.
سلام مجدد
با تشکر از راهنمایی های قبلیتون که بسیار مفید بود
ی رایتینگی نوشتین در تابستون که اول رایتینگ را با این جمله شروع کردین nature versus nurture و … ادامه دادین دسگه
فکر میکنم رایتینگ در مورد این بود که هر کسی مستونه خلاق باشه یا اینکه بعضی ها میتونند.
سرچ کردم این رایتینگ را توسایت ولی چیزی نیومد. میشه آدرس بدین رایتینگ را ی بار دیگه بخونم و ی سوالی اومده در تسک 2 رایتینگ به شکل زیر
some people say that art should be created with special abilities, others believe that every one is able do do art. Discuss both views and give your opinion and relevant example.
آیا میتونیم جواب را مثل بالا که شما نوستین شروع کنیم؟
تشکر ازراهنماییتون
درود
پرسشی که میفرمایید را در ذهن ندارم ولی تصور من این هست پرسش اسپیکینگ بوده. در مورد این سوال باید بگم هر پاراگراف باید به یک طرف بپردازد و یک پاراگراف اضافه به دیدگاه شخصی شما اختصاص داشته باشد.
یک پاراگراف چرا should be created with special abilities
یک پاراگراف چرا everyone should be able to do art
سلام مجدد به گروه ielts2
شاید سوالم را بد مطرح کردم که متوجه نشدید
منظورم این بود که ایده نتونستم بیازم که چرا کتاب خوبه و چرا فیلم نگاه کردن خوبه؟
تشکر مجدد
درود به شما
اون طوری که توضیح دادید اگر مینوشتید ازتون نمره کم میشد برای همین توضیح دادم. خود سوال بسیار ساده است. پیشنهاد من برای ایده ها به این صورت هست:
Books and Newspaper: (1) deep insight into the country’s cultures and traditions (2)Learning facts about the country’s principles and written rules
Films and TV programs: (1)Learning about country’s everyday life and people’s interactions (2) see how people react to different things and learn about their expectation in real life
سلام به گروه ielts2
ی سوالی در رایاینگ تسک 2 اومده که من توی ایده پردازی به مشکل برخورد کردم.
Some people believe that to learn the way other cultures live it is better to watch films or video programs. Others believe that it is better to read books and newspapers. To what extent do you agree or disagree with these statements? Give your own opinion and examples.
من نوشتم که هم دیدن قیلم و هم خوندن کتاب مفید هست ولی توی دلییل اوردن موندم. میشه راهتمایی کنید
تشکر
درود به شما
به باور من بهترین راه برای ساماندهی به پاراگراف ها در پاسخ به سوال هایی که بصورت to what extent مطرح میشن این هست که هر پاراگراف یکی از دو طرف رو پوشش بده. با این حساب شما باید برای اینکه چرا فیلم و برنامه های ویدیویی و چرا خواندن کتاب و روزنامه دلیل بیارید.
“چرا” سوال هست.
امیداوریم این توضیح برای شما سودمند بوده باشه.