آموزش آماده شدن و تقویت رایتینگ امتحان آیلتس
چگونه برای رایتینگ آیلتس بخوانیم؟ برای آمادهشدن برای بخش رایتینگ آزمون آیلتس، باید روی مهارتهای مختلفی کار کنید تا بتوانید به بهترین نحو ممکن از عهده نوشتن دو تسک برآیید. در این آموزش یک راهنمای جامع و روشن برای آماده شدن برای رایتینگ آیلتس ارائه کردیم. همچنین میتوانید آموزش های روزانه در این خصوص را در کانال تلگرام آموزش و تصحیح رایتینگ آیلتس ما دنبال بفرمایید.
1. آشنایی با ساختار رایتینگ آیلتس
اول هر همه باید با ساختار این مهارت در آزمون آیلتس آشنایی پیدا کنیم. مهارت رایتینگ آیلتس دو تسک یا تکلیف دارد:
- تسک 1: در آزمون آیلتس آکادمیک، شما باید در پاسخ به یک گراف، جدول، نقشه، یا فرآیند یک گزارش دست کم 1540 کلمه ای در 20 دقیقه بنویسید. در آزمون آیلتس جنرال، شما باید یک نامه رسمی یا غیررسمی بنویسید. تسک 1 باید حداقل 150 کلمه باشد. 1/3 کل نمره رایتینگ ما در کارنامه از این بخش است.
- تسک 2: در هر دو نوع آزمون، شما باید یک مقاله (Essay) بنویسید که به سوال داده شده پاسخ دهد.در این تسک 6 نوع سوال مختلف وجود دارد که باید روش کار هر کدام را جداگانه یاد بگیریم. این تسک باید حداقل 250 کلمه باشد. برای نوشتن این تسک هم 40 دقیقه وقت داریم. 2/3 کل نمره رایتینگ ما در کارنامه از این بخش است.
2. آشنایی با قالبهای استاندارد برای نوشتن
هر نوع مقاله (مانند argumentative، discuss both views، problem/solution) قالب خاص خود را دارد. اما درتمامی انواع این مقاله ها باید:
- مقدمهای شامل بازنویسی موضوع و معرفی ایدهها بنویسید.
- پاراگرافهای بدنه با ساختار مشخص و ایدههای پشتیبان ایجاد کنید.
- نتیجهگیری که به طور خلاصه نکات اصلی را جمعبندی کند.
3. افزایش دایره لغات
واژگان برای هر دو تسک رایتینگ آیلتس بسیار مهم هستند. شما باید:
- واژگان خاص هر نوع مقاله را برای موضوعات رایج رایتینگ آیلتس یاد بگیرید.
- هممعنیها و متضادها را یاد بگیرید تا از تکرار اجتناب کنید و بخاطر تنوع بالاتر نمره بهتر بگیرید.
- Collocations یا ترکیبهای ثابت واژگان رایج مناسب رایتینگ آیلتس را تمرین کنید.
4. تمرین نوشتن در تایم محدود
زمان در آزمون آیلتس بسیار محدود است. باید تمرین کنید تا:
- تسک 1 را در 20 دقیقه و تسک 2 را در 40 دقیقه به پایان برسانید.
- برای هر نوشته یک طرح اولیه (Outline) سریع بکشید تا نوشتن ساختارمند شود و از موضوع منحرف(off-topic) نشوید.
5. بازبینی و ویرایش
بعد از نوشتن، حتما باید چند دقیقه وقت بگذارید تا نوشتهتان را مرور و اصلاح(Proofread) کنید:
- از نظر گرامر و املا بررسی کنید.
- ساختار جملات و انسجام پاراگرافها را بررسی کنید.
- از استفاده صحیح از علائم نگارشی مطمئن شوید.
6. تجزیه و تحلیل سمپل و نمونههای نمره بالا
نمونه مقالات نمره بالا را بررسی کنید تا با ساختار، واژگان و سبک نوشتاری آنها آشنا شوید. سعی کنید تحلیل کنید که چرا این مقالات نمره بالایی کسب کردهاند. در اینجا 1000 نمونه قابل اعتماد و نمره بالای رایتینگ آیلتس تسک 2 در دسترس هست. 1000 سمپل تسک 1 آکادمیک هم برای دانلود در دسترس هست.
7. تمرین با موضوعات مختلف
چگونه برای رایتینگ آیلتس بخوانیم؟ موضوعات مختلف از آزمونهای گذشته یا منابع آموزشی را تمرین کنید. این کار به شما کمک میکند با انواع مختلف سوالات آشنا شوید و برای آنها آماده باشید. آخرین نمونه سوالات رایتینگ آیلتس را با جستجو در گوگل پیدا کنید.
8. فیدبک گرفتن از مدرسان با تجربه آیلتس
چگونه برای رایتینگ آیلتس بخوانیم؟ در فراید پیشرفت در مهارت رایتینگ اگر امکانش را دارید، از یک معلم یا کسی که در آزمون تجربه لازم دارد، بازخورد بگیرید. بازخورد یا فیدبک میتواند به شما کمک کند تا نقاط ضعف خود را شناسایی و روی آنها کار کنید. دقت کنید هر کسی نمیتواند راهنمایی درستی به شما ارایه کند و راهنمایی های اشتباه زیادی در فضای مجازی وجود دارد. حتما سعی کنید از کسی کمک بگیرید که خودش مدرک آیلتس دارد و شما این مدرک را حتما دیده اید.
9. یادگیری گرامر برای آیلتس
گرامر صحیح برای هر دو تسک حیاتی است. روی گرامرهایی که در ساختارهای پیچیدهتر نیاز است، مانند جملات شرطی، نقل قولهای غیرمستقیم و غیره کار کنید. تمامی سرفصل های گرامر آیلتس را میتوانید ببینید.
10. آشنایی با معیارهای نمرهدهی
معیارهای نمرهدهی آیلتس شامل Task Achievement، Coherence and Cohesion، Lexical Resource، و Grammatical Range and Accuracy است. با این معیارها آشنا شوید و سعی کنید نوشتههای خود را بر اساس آنها ارزیابی کنید.
11. تمرین رایتینگ آنلاین
بسیاری از وبسایتها ابزارهایی برای تمرین رایتینگ و دریافت بازخورد ارائه میدهند. از این منابع استفاده کنید تا نوشتههای خود را بهبود ببخشید. خوشبختانه هوش مصنوعی هم کمک زیادی به این مورد کرده. حتما آموزش استفاده از هوش مصنوعی برای تصحیح رایتینگ آیلتس را در سایت ما ببینید. همچنین سرویس تصحیح رایگان رایتینگ آیلتس در کانال رایتینگ آیلتس ما در دسترس هست.
به یاد داشته باشید با آموزش صحیح و بررسی منابع معتبر آیلتس و تمرین مستمر، و فیدبک از مدرس با تجربه میتوانید مهارتهای رایتینگ خود را برای آزمون آیلتس بهبود دهید و نمره بالاتری کسب کنید. برای اطلاع از جدیدترین کلاس های آنلاین رایتینگ آیلتس ما میتوانید در تلگرام همراه باشید.
سخن آخر
در اینجا به پرسش همیشگی “چگونه برای رایتینگ آیلتس بخوانیم؟” عزیزان به طور کامل پاسخ دادیم. امیدواریم این راهنمایی برای شما دوستان سودمند بوده باشد. به یک کانال تلگرامی تصحیح رایتینگ آیلتس در بالای صفحه اشاره کردیم. همچنین پیشنهاد میکنیم فهرست بهترین منابع خودخوان رایتینگ آیلتس بازدید بفرمایید.