چگونه به سوالات ریدینگ آیلتس پاسخ دهیم؟

چگونه به سوالات ریدینگ آیلتس پاسخ دهیم؟

چگونه به سوالات ریدینگ آیلتس پاسخ دهیم؟

چگونه به سوالات ریدینگ آیلتس پاسخ دهیم؟

نمره بخش ریدینگ یا خواندن بیشتر زبان آموزان در امتحان آیلتس و تافل کمتر از نمره دیگر بخش هاست و بسیاری زبان آموزان در این بخش کارکرد ضعیفتری دارند. این کارکرد ضعیف ممکن است پیامد عوامل گوناگونی باشد که هر یک راه حل خاص خود را دارند که یافتن و برطرف نمودن آن ها وظیفه استاد های کار آموخته آیلتس و تافل است.

با اینهمه نکته هایی کلی برای آشنایی با منطق حاکم بر سوالات ریدینگ آیلتس و یافتن پاسخ درست آن ها از متن وجود دارد که کوشش میکنیم بطور خلاصه به آن ها بپردازیم و روش پاسخ دادن سوالات ریدینگ آیلتس را بصورت گام به گام توضیح دهیم.

.

منطق کلی مطابقت سوال با متن

زبان آموزان باید توجه داشته باشند تمامی پاسخ های بخش ریدینگ آزمون های آیلتس و تافل باید مستقیما از روی متن کپی شده و در پاسخنامه وارد شود. این به آن معناست که هیچ تغییری نباید در واژه مربوطه به وجود آید و هیچ واژه ای نباید از ذهن شرکت کننده در آزمون و دانش فنی ایشان بعنوان پاسخ درست انتخاب شود مگر آنکه در داخل متن ریدینگ هم وجود داشته باشد.

How to Answer IELTS Reading Questions

آموزش گام به گام پاسخ دهی سوالات ریدینگ آیلتس و تافل

1. خواندن سریع متن(بدون تمرکز واژه به واژه) یا اسکیم Skim کردن برای دریافت یک تصویر کلی

بسیاری از زبان آموزان به ویژه زبان آموزانی که با شیوه های مناسب تندخوانی و درک مطب آموزش ندیده اند گرایش به خواندن سوال های ریدینگ و یافتن پاسخ آن ها بدون خواندن تمامی متن دارند. این روش گرچه برای نمره های پایین تر(تا نمره 6 آیلتس) میتواند کارساز باشد، برای زبان آموزانی که بدنبال نمره های بالاتر هستند به هیچ عنوان مناسب نیست چون احتمال نخواندن بخش هایی مهم و کلیدی از متن و پاسخدهی نادرست را افزایش میدهد.

بهترین راه، یک نگاه سریع به عنوان و سرنام(heading)ها، و خواندن سریع متن ریدینگ بدون تمرکز واژه به واژه برای دریافت یک تصویر کلی است. این خواندن یا اسکیم کردن برای هر متن یا reading passage باید کمتر از 3 دقیقه باشد و هرچه شرکت کننده در آزمون ورزیده تر باشد و تمرین های بیشتر و درست تری داشته باشد میتواند در دریافت این تصویر کلی و تکیه بر آن و پیشگیری از خواندن چندین و چند باره متن ریدنگ و سوال ها برای تطبیق آن ها در امان باشد و زمان بسیاری را اندوخته نماید. Headings and Topic in IELTSیک زبان آموز ورزیده و چیره دست در ریدینگ باید بتواند با خواندن سریع متن، موضوع کلی (general idea) را درک کرده و بتواند جایی از متن که برخی از جزئیات(details) در آن بیان شده اند را نشان دهد. برای مثال بتواند بگوید درباره موضوع الف در بالای متن و درباره موضوع ب در پایین متن صحبت شده است. گرچه بسیاری از زبان آموزان از این چنین توانایی بالایی برخوردار نیستند، این شیوه کارآمد ترین رویکرد برای صرفه جویی در زمان و پیشگیری از سردرگمی و کلافه شده در آزمون و احتمالا نتایج ضعیف در دیگر بخش ها خواهد بود.

یک شیوه سودمند دیگر در اسکیم کردن متن ها برای داشتن درک هرچه بیشتر به ویژه برای زبان آموزانی که سرعت خواندن آن ها آنچنان که باید بالا نیست، تنها خواندن جمله آغازین و پایانی هر بند یا پاراگراف است. بخت خوبی وجود دارد که این جمله ها دربرگیرنده ارزشمند ترین جمله آن بند یا Topic Sentence باشند که معمولا دیگر جمله ها توصیف بیشتر آن هستند. از همین رو اگر در خواندن کند هستید بهتر است خطر نکرده و تنها به خواندن همین جمله ها بسنده کنید. در تصویر زیر تکرار کلید واژه ها و Topic Sentence را به روشنی میبینید.

Reading Headings and Topic Sentence

2. خواندن سریع سوال ها و خط کشیدن زیر واژه های کلیدی

مرحله بعدی که بدون هدردادن زمان باید بی درنگ پس از مرحله نخست انجام شود، خواندن دقیق سوال های مطرح شده و خط کشیدن زیر(underline) واژه های کلیدی و مهم در سوال هاست. هر سوال معمولا 2 تا 3 کلید واژه دارد. همچنین در بخش هایی که یک یا دو واژه باید از داخل متن برای جاهای خالی انتخاب شود، زبان آموز توجه بسیاری به واژه های قبل و احتمالا بعد از جای خالی داشته باشد و 100% واژه مورد نظر در جای خالی را از نظر دستوری بررسی نماید.

IELTS Reading Section

پیش از رفتن به متن و جستجو، زبان آموز باید هوشمندانه منظور سوال را درک کرده و بتواند دست کم 1 پاسخ احتمالی را برای جای خالی حدس بزند. آیا در متن باید بدنبال یک “نام” بود یا یک “عدد” یا یک “فرایند” یا…؛ جستجوی پاسخ در متن بدون درک درست و دقیق سوال و بدون داشتن یک “حدس” هوشمندانه در ذهن تنها هدر دادن زمان خواهد بود و بس. همچنین باید پاسخ مربوطه را از نظر دستوری نیز به دقت زیر نظر داشت. آیا پاسخ مورد نظر یک “اسم” است یا “صفت” یا “فعل”؟

3. خواندن دقیق و موشکافانه دستوالعمل سوال مربوطه

اشتباه فهمیدن(!) سوال و جواب پرت و بی ربط دادن یکی از معمول ترین خطاهای زبان آموزان در تمامی بخش های آزمون های آیلتس و تافل به ویژه در بخش های ریدینگ یا خواندن، رایتینگ یا نوشتن و اسپیکینگ است تا جایی که تصحیح کنندگان رایتینگ های نوشته شده توسط شرکت کنندگان در آزمون آیلتس و تافل دقیقا در این زمینه آموزش دیده اند تا بدانند چقدر باید از کسی که از موضوع پرت نوشته (off topic) یا پاسخ بی ربط ولو بسیار روان و با سطح بالایی از لغات و تلفظ صحیح به یک سوال اسپیکینگ آیلتس یا تافل داده نمره کم کنند (گاه تا 1 نمره رایتینگ!).

زبان آموزان معمولا هم بطور کلی به سوال ها بی توجه هستند  و در خواندن آن ها سهل انگاری میکنند و هم تا اندازه ای زیر فشار آزمون هستند و کارکرد طبیعی و همیشگی خود را ندارد. از این رو همانطور که گفته شد درست نفهمیدن سوال بسیار در میان ایشان به چشم میخورد و معمولا دلیل کمتر شدن نمره ها از آنچه زبان آموزان در ذهن دارند همین موضوع است.

روش درست برگزاری بخش ریدینگ آزمون آیلتس عبارتست از خواندن دقیق و موشکافانه دستورالعمل یا instruction که دقیقا مطلب مورد نظر را بیان مینماید. در برخی از سوال های بخش ریدینگ آیلتس محدودیت واژگان برای پر کردن جاهای خالی وجود دارد. در برخی دیگر از سوال ها میتوان 1 گزینه را برای 2 پاسخ در نظر گرفت و مواردی همانند این ها. درست نخواندن سوال همواره به یافتن پاسخ نادرست می انجامد و هیچ کس از آن در امان نیست. برای همین در این مرحله باید به دور از حواس پرتی و با تمرکز کامل، پیش از آغاز کار بر روی متن به خواندن دستوالعمل سوال بپردازید.

4. تطبیق دادن تک تک سوال ها با بخش های مربوطه در متن (Scan کردن)

در این مرحله زبان آموز با تکیه بر تصویری که با اسکیم Skim کردن یا خواندن سریع متن در آغاز به دست آورده کوشش میکند با تمرکز بیشتر بر روی متن برای تطبیق دادن کلید واژه های سوال با کلید واژه های داخل متن، پاسخ درست را بیابد. به این شیوه scan کردن گفته میشود. در اسکن کردن متن، برخلاف اسکیم کردن، خواندن بصورت هدفمند و با در ذهن داشتن یک سوال مشخص انجام میشود و کوشش میشود جزئیات نامربوط نادیده گرفته شود.

Scanning a Passage in IELTSHow to Find Details in Textهرچه زبان آموز در خواندن متن سریع تر و دقیق تر باشد و هر چه با ساختارهای دستوری آشنایی بیشتری داشته باشد بخت بیشتری برای درک دقیق تر مطلب و یافتن پاسخ مورد نظر خواهد داشت. یکی از بزرگترین چالش هایی که زبان آموزان در بخش ریدینگ با آن روبرو میشوند ناآگاهی از معنی درست و واقعی بسیاری از واژگان و تنها دانستن برابر فارسی آن هاست. برابر فارسی واژگان به احتمال زیاد در زمانی که حتی معنی برخی دیگر از واژگان داخل متن را نمیدانید و جمله ها بسیار دراز و پیچیده هستند کمکی به شما نخواهند کرد و حتی با خواندن چندین باره جمله ها هم نخواهید توانست معنی دقیق آن را بیابید و در نتیجه یافتن پاسخ برای شما نزدیک به غیر ممکن خواهد بود.

زبان آموزان موفق با تمرکز هوشمندانه بر بخشی از متن که احتمال بیشتری از وجود پاسخ در آن هست شانس خود را برای یافتن جمله های مرتبط و تجزیه و تحلیل این جمله ها و در نهایت یافتن واژه(های) مورد نظر یا گزینه درست بالا میبرند. پس از یافتن جمله های مربوطه و همساز(match) کردن کلیدواژه های داخل متن با کلیدواژه های درون سوال، زبان آموز با تجریه تحلیل نهایی خود در نهایتا 1 دقیقه زمان باید پاسخ درست را وارد پاسخنامه کرده و به پرسش بعدی بپردازد.

ielts readingاگر در برخی از سوال ها به نظر 2 یا حتی 3 پاسخ درست وجود دارند، باید تمامی این احتمال ها را در برابر پرسش مربوطه نوشته و با پرداختن به سوال های دیگر و احتمالا یافتن گزینه های بهتر، برخی از این پاسخ های نادرست اولیه را حذف کنید. توجه داشته باشید که همواره برخی از کلیدواژ های درون سوال با کلیدواژه های درون متن همساز هستند و زبان آموز باید با تکیه به توان واژگان یا دایره لغات خود این واژگان را شناسایی و همساز(match) کرده و نهایتا پاسخ درست را با توجه به دستورالعمل گفته شده در پرسش بیابد.

رویهمرفته 10 نوع سوال ممکن است در ریدینگ آیلتس آکادمیک مطرح شود که فهرستی از آن ها در زیر آورده شده است. اگرچه این سوال ها ناهمسانی های چشمگیری با یکدیگر دارند، شیوه و راهکار یافتن پاسخ درست آن ها بسیار همسان با یکدیگر و به گونه ایست که در بالا گفته شد.

Question Type 1 – Multiple choice

Question Type ۲ – Identifying information (True/False/Not given)

Question Type ۳ – Identifying writer’s views/claims (Yes/No/Not given)

Question Type ۴ – Matching information

Question Type ۵ – Matching headings

Question Type ۶ – Matching features

Question Type ۷ – Matching sentence endings

Question Type ۸ – Sentence completion

Question Type ۹ – Summary/note/table/flow chart completion

Question Type ۱۰ – Diagram label completion

چگونه به سوالات ریدینگ آیلتس پاسخ دهیم؟

.

فهرست و توضیح انواع سوالات ریدینگ آیلتس آکادمیک

http://www.ielts.org/test_takers_information/question_types/question_types

توضیح چگونگی پاسخ دادن به سوالات 3 بخش اصلی ریدینگ آیلتس

http://www.bestieltsonline.com/ielts-reading-answers-tips

خارج از موضوع نوشتن در رایتینگ آیلتس چقدر نمره کم میکند؟

http://www.ielts-blog.com/ielts-preparation-tips

بیشتر بخوانید:

فهرست بهترین منابع آیلتس

منابع پیش آیلتس Pre IELTS

بهترین منابع برای آیلتس بالای ۷

دانلود ویدئوی آموزشی ریدینگ آیلتس (True, False, Not Given)

دانلود ویدئوی آموزشی نکته های ریدینگ آیلتس British Council

دانلود نمونه سوالات ریدینگ آیلتس آکادمیک IELTS Reading

بررسی بهترین کلمه ها و عبارت ها برای بالا بردن نمره آیلتس(۱)

بهترین کلاس خصوصی آیلتس 

دانلود گلچین پر کاربردترین ۳۰۰۰ واژه زبان انگلیسی

دانلود جزوه لغات ضروری آیلتس تافل (برای اولین بار در ielts2)

دیدگاه ها

ارسال دیدگاه

لطفا وارد شدن تا بتوانید دیدگاه بگذارید
avatar
 
smilegrinwinkmrgreenneutralshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
  اشتراک در  
اطلاع از