نوشتن یک پروپوزال خوب برای مقطع دکترا (PhD)
نوشتن پروپوزال یا پیشنهاده مقطع دکترا یا PhD برای آندسته از داوطلبان که آشنایی چندانی با این فرایند و چهارچوب آن ندارند میتواند بسیار چالش برانگیز و فرصت سوز باشد. در زیر کوشش کرده ایم یکی از مقاله های مناسب در این زمینه را از زبان انگلیسی به زبان فارسی بازگردانده و در دسترس علاقمندان قرار دهیم. همچنین مقاله هایی در زمینه نوشتن personal statement و statement of purpose یا sop را نیز میتوانید مطالعه بفرمایید.
نوشتن یک پروپوزال(پیشنهاده) خوب برای مقطع دکترا (PhD)
پروپوزال دکترا چیست؟
پروپوزال دکترا طرح کلی از پروژه ی پیشنهادی شماست که برای:
- ارائه ی تعریف روشن به یک سوال و رویکرد جهت پاسخ به آن
- نشان دادن اصالت و یا اهمیت موضوع
- توصیف موضوع و اینکه چه منافع و پیشرفت هایی برای علم و دانش مربوطه حاصل خواهد شد
- ترغیب و جلب توجه اساتید راهنما، سوپروایزرها و حامیان مالی پروژه نسبت به اهمیت موضوع ارائه شده و دلایل مناسب بودن شخصِ شما برای انجام این پروژه
- Define a clear question and approach to answering it
- Highlight its originality and/or significance
- Explain how it adds to, develops (or challenges) existing literature in the field
- Persuade potential supervisors and/or funders of the importance of the work, and why you are the right person to undertake it
پروژه های تحقیقاتی به لحاظ طول می توانند متفاوت از هم باشند، بنابراین، شما باید تعداد واژگان و طول پروپوزال را با واحد مربوطه هماهنگ کنید. به طور کلی، یک پروپوزال معمولا از 3000 واژه تشکیل می شود که در واقع بخشی از تقاضانامه ی شما را تشکیل می دهد.
پروپوزال برای چه منظوری نوشته می شود؟
اساتید راهنمای بالقوه، اساتید پذیرش و حامیان مالی پروژه از پروپوزال های نوشته شده برای ارزیابی اصالت و کیفیت ایده ی پیشنهادی و مهارتهای فکری و انتقادی و اجرایی بودن پروژه ها استفاده می کنند. به یاد داشته باشید که دوره های PhD در انگلستان 3 سال کامل و یا 6 سال (پاره وقت) به طول می انجامد. بنابراین شما باید به دقت بر روی پروژه ی خود فکر کنید و تمامی جوانب آن را بسنجید و برنامه ریزی لازم را انجام دهید تا در مدت اشاره شده پروژه ی خود را به اتمام برسانید.
پروپوزال های پژوهشی همچنین برای ارزیابی تخصص و دانش شما در حوزه ی مربوطه استفاده می شوند. علاوه براین، از این پروپوزال ها برای ارزیابی و تعیین تیم تحقیق مناسب ، سوپروایزرها، اساتید راهنما نیز استفاده می شود. در صورتی که شما در حین نوشتن پروپوزال با شخص یا استاد خاصی مشورت کردید حتما نام وی را در پروپوزال خود قید کنید. یکی از توصیه های اکید ما این است که شما قبل از ارائه ی هر گونه پروپوزال رسمی به صورت غیر رسمی و دوستانه با اساتید راهنما و مشاور و سوپروایزرهای احتمالی خود در رابطه با موضوع پیشنهادیتان مشورت کنید تا در مورد علاقه ی آنها و نحوه اجرا شدن و اندازه ی پروژه با هم مشورت کنید. این نکته را هم به یاد داشته باشید که هیچ تضمینی وجود ندارد که سوپروایزرها و یا اساتید راهنمای شما فرد خاصی از دانشگاه باشند. همچین شما فرصت دارید که ایده ها و نظرات خود را در مورد موضوع پیشنهادی با اساتید مربوطه بحث و گفتگو کنید و با ارائه ی نظرات خود آنها را بیشتر ترغیب و تشویق کنید. اگر چه یک پروپوزال باید دارای طرح کلی باشد اما از نگاه دیگر یک مقاله ی ترغیبی به حساب می آید بدین معنی که خوانندگان و اساتید مربوطه را تشویق به همکاری و اهمیت موضوع پیشنهادی شما می کند.
آیا پروپوزال نوشته شده هرگز تغییر ناپذیر می باشد؟
خیر، یک پروپوزال خوب با پیشرفت کار قابل تغییر و بهبود است. معمولا این مسئله برای دانشجویان طبیعی است که با مرور جزئیات منابع مربوطه تغییراتی را در پروپوزال اولیه انجام دهند.بنابراین، بهتر است نگاه ما به پروپوزال اولیه بیشتر به عنوان یک طرح اولیه و پیش فرض باشد تا اینکه کار و محصول نهایی قلمداد شود.پ
ساختار یک پروپوزال تحقیقی پژوهشی
حتما به دقت از واحدهای مربوطه سوال کنید که آیا قالب خاص و تعریف شده برای پروپوزال وجود دارد یا نه ؟ در مجموع موارد زیر در یک پروپوزال پژوهشی از اهمیت ویژه ای برخوردارند.
1. عنوان
عنوان می تواند قابل تغییرپذیر باشد اما باید اطمینان حاصل کنید که « کلمات کلیدی» پروپوزال شامل اساتید راهنمای بالقوه، حامی مالی پروژه و غیره باشد.
2. نگاه کلی بر پروژه
دراین قسمت شما باید یک نگاه کلی نسبت به پروژه داشته و جایگاه آن در حوزه و رشته ی مربوطه را بررسی اجمالی کنید. سعی کنید که بحث های ارائه شده مشخص و بدون ابهام خاصی باشد. البته خیلی هم به سمت منابع پیچیده و خاص منحرف نشوید منظور اینست که طرح خود را به طور مشخص و واضح ارائه دهید. شما همچین در این بخش باید برای برقراری ارتباط بین پروژه ی خود و فاکتورهای مثبت واحد مربوطه ای که درخواست دادید استفاده کنید. تلاش کنید اطلاعات لازم در مورد پروژه ی خود و ارتباط آن با سایر تحقیقات را از سایت های مختلف کسب کنید. در صورتی که پروپوزال خود را به چند واحد مختلف ارائه می کنید سعی کنید همه به یک شکل نباشند بلکه به هر واحد پروپوزال متفاوت ارائه دهید چرا که ممکن ست اساتید با هم در ارتباط بوده و از تکرار پروپوزال مطلع شوند. همچینن سعی کنید در ین بخش یک چارچوب محکم و متقاعد کننده از پروپوزال را ارائه دهید. در واقع، چارچوب یک پروپوزال خوب باید دارای شرایط زیر باشد.
- سوالات تحقیق و دلایل طرح این سوالات ( معمولا 1-3 سوال کافی است)
- رویکرد اصلی شما برای انجام پروژه ( مفهومی، نظری، تجربی، معیاری) و منطقی
- اهمیت پروژه ( در دانشگاه و سایر حوزه ها)
3. تعیین موقیعت پروژه ( حدودا، 900 کلمه)
این بخش باید متونی را مورد بحث قرار دهد که شما فکر می کنید جزو مهمترین موضوعات برای پروژه شماست. سعی کنید فهم خود را از پروژه نشان دهید و خلاء های موجود ( هم نظری و هم عملی) که پروژه شما به آنها خواهد پرداخت را شناسایی کنید. در این قسمت هدف معرفی سوالاتِ پروژه می باشد وموضوعات خیلی به صورت عمیق وبا جزئیات بحث نمی شوند.
4. طرح و روش انجام پروژه (حدودا 900 کلمه)
در این بخش بایستی به طور واضح و روشن ساختار و روشهای انجام پروژه مورد بحث قرار گیرند طرح پروژه بایستی شامل موارد زیر باشد
· پارامترهای پروژه( یعنی تعریف موضوع تحقیق)
· بحث بر روی رویکرد کلی پروژه ( برای مثال، آیا پروژه صرفا نظری ، و یا شامل بحث های تجربی نیز است) و منطق شما از اتخاذ چنین رویکردی برای این انجام این پروژه چیست
· اهداف مشخص ( برای مثال، انجام 20 مصاحبه با گروه X)
· خلاصه ای از زمانبندی تکمیل تحقیق
بخش متدولوژی برای انجام یک پروژه بسیار مهم می باشد، مخصوصا اگر شما به دنبال انجام یک پروژه ی تجربی هستید. حتما سعی کنید علاوه بر رویکرد کلی، تکنینک های خاص را نیز به کار گیرید. این باید شامل: مشورت کردن در مورد نوع منابع، روش های جمع آوری و تجزیه اطلاعات، تکنیک های خاص ( به عنوان مثال، تجزیه و تحلیل آماری، مصاحبه ، مشاهده ی افراد شرکت کننده در پروژه) و به طور خلاصه منطق اتخاذ این روشها.
5. منابع
منابعی که شما برای پروژه انتخاب می کنید باید جزو منابعی باشند که نشان دهنده دانش شما در حوزه مربوطه به خوانندگان باشد. حتما به منابع متونی را که فکر می کنید مهم هستند اشاره کنید. به یاد داشته باشید که این ها فقط فهرست یک سری موارد ذکر شده در متن نیستند بلکه این منابع نشان دهنده نوع انتخاب منابع و نحوه ی تفکرات شما نیز می باشند.
6. اشکالات احتمالی
غالبا دانشجویانی که از حداقل معیارهای ورودی دکترا برخوردارند به دلیل ضعیف بودن پروپوزال در دوره دکترا پذیرفته نمی شوند. برای جلوگیری از این اتفاق به موارد زیر دقت کنید
- مطمئن شوید که ایده ی پروژه، سوالات و مسئله به طور واضح مطرح شود. همچنین موضوع شما باید ترغیب کننده و نشان دهنده خلاء موجود در حوزه ی مربوطه باشد. در مراحل اولیه وقت کافی برای بیان سوالات تحقیق اختصاص دهید. این سوالات می توانند در نتیجه ی پروژه بسیار مهم باشند.
- اطمینان حاصل کنید که در مورد واحد و دانشگاه مربوطه به اندازه ی کافی اطلاعات کسب کرده باشید تا از علاقه ی پرسنل و اساتید آن به پروژه و همکاری با شما مطلع شوید. همانطور که قبلا اشاره شد بسیار مهم است که شما قبل از شروع با اساتید راهنما و سوپروایزرها صحبت کنید و پیشاپیش در مورد پروپوزال خود با آنها بحث کنید.
- اطمینان حاصل کنید که ساختار پروپوزال شما خوب باشد. پروپوزال های بد فرم و درهم برهم حاکی از ضعف پروژه ارائه شده می باشد.
- اطمینان حاصل کنید که گستره ی پروژه منطقی باشد و به خاطر داشته باشید که برای دامنه و پیچیده گی پروژه ای که باید طی سه سال تکمیل شود محدودیت هایی وجود دارد. ما پروپوزال ها را نه تنها از جنبه ی انگیزه و اهمیت فکری بلکه به لحاظ زمانِ تکمیل نیز مورد ارزیابی قرار می دهیم.
- سعی کنید ذوق و شوق خود برای انجام پروژه را در انتخب ساختار و بحث های خود در پروپوزال نشان دهید. به یاد داشته باشید که شاید ما در حوزه ی شما متخصص نباشیم – بنابراین این وظیفه ی شماست که با پروپوزال خود خواننده ها را متقاعد کنید!
برای آمادگی هر چه بیشتر برای پروپوزال نویسی و انجام پروژه ی نهایی مقطع دکترا می توانید از منابع زیر استفاده کنید. این کتاب ها در کتاب فروشی ها و کتابخانه قابل دسترس هستند.
منبع: http://www.findaphd.com/advice/finding/writing-phd-research-proposal.aspx
مترجم: جناب مرتضی دلیر
نوشتن یک پروپوزال خوب برای مقطع دکترا (PhD) – بیشتر بخوانید:
راهنمای نحوه نوشتن رزومه یا CV خوب کاری
آموزش چگونگی نوشتن انگیزه نامه (personal statement)
آموزش نحوه نوشتن انگیزه نامه (SOP Statement of Purpose)
ویدیوی آموزشی درباره نحوه نوشتن Personal Statement
.
دانلود 45 شاهکار سینمایی زبان اصلی با زیرنویس انگلیسی
.
دانلود بهترین های موسیقی کلاسیک جهان
.
دانلود زیباترین آهنگ های انگلیسی به همراه متن
دانلود 30 انیمیشن برتر تاریخ سینما با زیرنویس انگلیسی
.
دانلود گلچین 55 مستند برای تقویت زبان انگلیسی
نوشتن یک پروپوزال خوب برای مقطع دکترا (PhD)
نوشتن یک پروپوزال خوب برای مقطع دکترا (PhD)
دانلود اپلیکیشن های اندرویدی آیلتس، تافل و زبان انگلیسی
نوشتن یک پروپوزال خوب برای مقطع دکترا (PhD)
دانلود ویدیوی سخنرانی های TED برای تقویت لیسنینگ آیلتس
نوشتن یک پروپوزال خوب برای مقطع دکترا (PhD)
دانلود گلچین کتاب های آموزش گرامر انگلیسی
نوشتن یک پروپوزال خوب برای مقطع دکترا (PhD)
آموزش ویدیویی و متنی گرامر زبان انگلیسی
نوشتن یک پروپوزال خوب برای مقطع دکترا (PhD)
بایگانی کامل مجموعه 6 Minute English سال 2008 تا 2018
نوشتن یک پروپوزال خوب برای مقطع دکترا (PhD)
دانلود 400 برنامه British Council Podcasts بهمراه Text
نوشتن یک پروپوزال خوب برای مقطع دکترا (PhD)
تاثیر گذارترین سخنرانی های تاریخ جهان (دربرگیرنده 118 سخنرانی)
.