آموزش چگونگی نوشتن انگیزه نامه (personal statement)
آموزش چگونگی نوشتن انگیزه نامه (personal statement)
بسیاری از زبان آموزانی که آموزش دوره های آمادگی آیلتس و تافل ایشان را انجام داده ام با نوشتن بیانیه شخصی(Personal Statement) و بیانیه هدف Statement of Purpose = SOP مشکل داشته و کوشش میکردند نوشتن آن را به من یا دیگران واگذار کنند. با توجه به دوره ۲ ساله ای که در دانشگاهی در سوئد گذرانده ام و آشنایی هرچند اندکی که با طرز فکر گروه های عملی و دانشگاهی کشورهای غربی دارم، این روش را برابر از دست دادن یک موقعیت بسیار خوب برای نشان دادن قابلیت های دانشجویان ایرانی میدانم.
پیشنهاد میکنم تمامی دانشجویان کوشش کنند حتما خودشان این انگیزه نامه را نوشته و هرگز آن را از جایی رونویسی نکرده و نوشتن آن را به کسی واگذار نکنند چرا که این انگیزه نامه در واقع فرصتی زرین برای شماست تا مستقیما با مسئولین گزینش دانشگاه مورد نظر خود گفتگو کنید و اینجاست که ایشان برای شما ارزش قائل شده و فرصتی را در دسترستان قرار داده اند تا ناگفته ها را بازگو کنید.
اهمیت این موضوع و ناکافی بوده منابع و نوشته های سودمند در این زمینه در بخش فارسی اینترنت سبب شد برخی از نوشته های مناسب در این زمینه را با بهره گیری از دانش مترجمی جناب آقای مرتضی دلیر به فارسی برگردانده و در ielts2.com منتشر کنیم.
با آرزوی پیروزی برای تمامی دانش پژوهان جهان
10 چیزی که باید در معرفی نامه شخصی(personal statement) بگنجانید
آلن بولاک ( مشاور شغلی) – 19 آوریل 2015
هیچگاه نباید دو معرفی نامه ی شخصی یکسان باشد ( نکته در واژه ی شخصی است!)، در هر معرفی نامه یک سری نکات اضافی وجود دارد که تلاش دارد توجه کمیته ی پذیرش و اساتید ناظر را در مورد رشته ای که شما می خواهید ادامه تحصیل بدهید را به خود جلب کند.
به یاد داشته باشید: آنچه که شما در معرفی نامه ی خود می نویسید می تواند وجه تمایز بین شما و کاندیدای دیگر باشد، بنابراین، از 10 نکته ای که کمیته ی پذیرش هرگز نمی خواهد در معرفی نامه شما آنها را ببینند خودداری کنید 10 things admissions tutors don’t want see on your personal statement. و در مقابل سعی کنید 10 نکته زیر را در معرفی نامه ی خود بگنجانید. 10 MORE things to include in your personal statement .
معرفی نامه های شخصی – توصیه هایی از سوی دانشگاهها و اساتید
در این قسمت، ما از اساتید پذیرشِ معرفی نامه ها، تقاضا کردیم که باید و نبایدهای معرفی نامه های شخصی را در اختیار ما قرار دهند- آنچه که آنها در اختیار ما گذاشتند به صورت زیر می باشد.
- چرا شما تمایل دارید در این رشته ادامه تحصیل دهید. دلایل خود را توضیح دهید.
چه انگیزه ای شما را به ادامه تحصیل در این رشته در سطح دانشگاهی وادار می کند؟ علاقمندی شما به این رشته به چه طریقی بوده است و برای رسیدن به آن چه تلاش هایی را انجام داده اید. در حقیقت باید اشتیاق خودتان را نشان دهید. “از خط اول دقیق باشید” ( اساتید پذیرش)
- توضیح دهید که چرا شما مناسب این رشته هستید
شواهدی را ارائه دهید که نشان دهدشما حائز شرایط لازم هستید- نه تنها شما معیارهای گزینش را دارا هستید بلکه اطلاعات کافی در مورد حرفه و رشته ی مورد نظر را دارید و آماده ی ادامه تحصیل در این رشته هستید.
به گفته ی اساتید پذیرش ” بر روی رشته ی خود تمرکز کنید و بدانید که شما از تحصیل در این رشته چه هدفی دارید ؟ “
3. به موارد و تجاربی که در بیرون از کلاس انجام داده اید اشاره کنید.
در صورت امکان، نحوه ی علاقمند شدن خود به این رشته را توضیح دهید. برای مثال، به مطالبی که در رابطه با این رشته مطالعه کردید اشاره کنید و دیدگاهها ، نظرات و انتقادات خود را در مورد آن ارائه دهید. این تجارب می تواند از کتابها ، روزنامه ها، وب سایت ها ، مجلات، فیلم ها، مستندات، وبلاگ ها، برنامه های رادیویی، پادکست ها و سخنرانی های عمومی و غیره باشد. اما سعی کنید از ذکر مواردی که همه به آن اشاره می کنند خودداری کنید. موارد تکراری خیلی به مزاق اساتیدِ پذیرش خوش نمی آید.
4. نحوه ی ارتباط تجارب شما به رشته ی انتخابی را توضیح دهید
به تجارب خود اشاره کنید، توضیح دهید که چگونه در این رشته مهارت پیدا کردید و اینکه چگونه تجربه ی شما باعث علاقه مند شدن شما به این رشته شده است- در واقع، این نکته، work experience نامیده می شود. به تمام موارد از جمله ، انجام کارهای داوطلبانه، جلسات و برنامه های دانشگاهی ، مدارس تابستانی، موزه، بازدید های تئاتر و یا گالری، حفاری های باستان شناسی ، بازدیدهای انجام شده از دادگاههای محلی، مسافرت، مسابقات یا چالش های ریاضی اشاره کنید.
“از نوشتن هر گونه موارد فانتزی خودداری کنید” (استاد پذیرش باستان شناسی )
5. شغل انتخابی خود را مرتبط با رشته ی انتخابی کنید
در صورتی که شما برای یک دوره ی شغلی ثبت نام کرده اید که مستقیما به یک شغل ختم می شود حتما به دست آوردها و تجارب خود در این دوره اشاره کنید
برای مثال، چه مهارت هایی را در این دوره های شغلی یاد گرفته اید؟ این دوره ها چه کمکی در پیشرفت شغلی شما داشته و چقدر باعث بالا رفتن انگیزه شما شده است؟
سعی کنید تجارب خود را منعکس کنید و تنها به توضیح آنها نپردازید، راجع به مهارت های مورد نیاز شغلی صحبت کنید. اینکه چگونه شما را جذب خود کرده ؟ برای اطلاعات بیشتر در این زمینه می توانید به سایت How to make your work experience count in your personal statement مراجعه نمائید.
6. آیا قادر به نشان دادن مهارتهای قابل انتقال هستید؟
بله شما می توانید- و اساتید پذیرش نیز از شما می خواهند که در رابطه با این مهارت های قابل انتقال توضیح دهید. این مهارتها می توانند کار تیمی، مدیریت زمان ، حل مسئله، مهارت های رهبری یک گروه، مهارت های لیسینینگ و سازماندهی باشند.
7. مهارت های مرتبط با شغل خود را بسط دهید
لازم نیست همه ی مهارتهایی را که فکر می کنید دارید بنویسید بلکه سعی کنید به مهارت هایی اشاره کنید که بیشتر به رشته ی درخواستی شما مرتبط باشد. سپس نشان دهید که چگونه این مهارت را به دست آوردید و چگونه آن را استفاده می کنید. مجددا تکرار می کنم ، اساتید پذیرش به دنبال نمونه ها و مثال های خاص هستند پس آنها را نشان دهید. از جمله این موارد می توانند:
- پروژه ها و کارهای انجام شده ( نقش شما چه بوده، چه چیزی شما یاد گرفتید ؟ )
- مسئولیت های شما ( چه وظایفی شما داشتید؟ چه کارهایی را سازماندهی کردید؟)
- ورزش، موسیقی یا هنر ( از نقش خود در این فعالیتها چه چیزی یاد گرفتید؟ کار تیمی شما چطور بود ؟)
- تجربه ی جدید، جایزه دک ادینبرگ ( چالش های بزرگ شما چه بوده است؟ چگونه بر آنها غلبه کردید؟)
- تجارب داوطلبانه یا شغل های پاره وقت آخر هفته ( چه چیزی شما انجام می دهید، آنچه که شما مشاهده کردید،چه مسئولت های اضافی را داشته اید؟)
8. نشان دهید که شما یک متفکر انتقادی هستید
دانشگاه مکانی است که شما قادرید به طور مستقل و تحلیلی فکر کنید، بنابراین شما می توانید نشان دهید که کار شما چقدر مفید بوده است. به طور خلاصه توضیح دهید که کدام یک از رشته های سطح A، یا تستِ تعیین BTEC یا مطالعات اضافی از قبیل Extended Project Qualification EPQباعث تفکرات منتقدانه شما شده است.
اگر شما یک دوره تحقیق و مطالعه ی اضافی (EPQ) انجام می دهید، حتما راجع به آن صحبت کنید،چرا که اینگونه مطالعات، تحقیقاتی را تشکیل می دهند که شما در دانشگاه انجام خواهید داد. ( استاد پذیرش زبان مدرن)
9. برنامه طولانی مدت شما چیست؟
به برنامه های طولانی مدتی که از روی علاقه قصد ادامه دادن آنها را دارید اشاره کنید. در صورتی که راه خود را یافتید سپس تلاش کنید که فردیت و تصورات خود را در این زمینه ارائه دهید.
” اینکه شما صرفا بگویید قصد دارید خبرنگار شوید باعث برتری شما نسبت به بقیه نخواهد شد” ( استاد پذیرش تاریخ)
در صورتی که شما هنوز اطمینان لازم را از آینده و دانشگاه ندارید سعی کنید با صحبت کردن با دیگران اطلاعات لازم در این زمینه را به دست آورید.
در صورتی که شما متقاضی ورود با تعویق یا مرخصی یکساله به دانشگاه هستید، حتما به تصمیم خود در این فاصله اشاره کنید. بسیاری از دانشگاهها با مرخصی یکسال مشکلی ندارند و حتی از این مسئله استقبال هم می کنند اما شما باید بگویید که برای یک سال مرخصی ار دانشگاه چه برنامه ای دارید. happy for you to take a gap year
10. نسبت به خود مثبت نگر باشید
درست است که نوشتن معرفی نامه می تواند چالش بر انگیز باشد اما نگران نباشید. با قدرت و اشتیاق وارد دوره های آموزشی شوید و نگاه مثبت نسبت به خود داشته باشید.
منبع: http://university.which.co.uk/advice/10-things-to-put-in-your-personal-statement
ترجمه از جناب مرتضی دلیر
آموزش چگونگی نوشتن انگیزه نامه (personal statement) – بیشتر بخوانید:
آموزش نحوه نوشتن انگیزه نامه(SOP Statement of Purpose)
راهنمای نوشتن Personal statement و Statement of Purpose
ویدیوی آموزشی درباره نحوه نوشتن Personal Statement
.
دانلود 45 شاهکار سینمایی زبان اصلی با زیرنویس انگلیسی
.
دانلود بهترین های موسیقی کلاسیک جهان
.
دانلود زیباترین آهنگ های انگلیسی به همراه متن
دانلود 30 انیمیشن برتر تاریخ سینما با زیرنویس انگلیسی
.
دانلود گلچین 55 مستند برای تقویت زبان انگلیسی
.
.
دانلود اپلیکیشن های اندرویدی آیلتس، تافل و زبان انگلیسی
آموزش چگونگی نوشتن انگیزه نامه (personal statement)
دانلود ویدیوی سخنرانی های TED برای تقویت لیسنینگ آیلتس
آموزش چگونگی نوشتن انگیزه نامه (personal statement)
دانلود گلچین کتاب های آموزش گرامر انگلیسی
آموزش چگونگی نوشتن انگیزه نامه (personal statement)
آموزش ویدیویی و متنی گرامر زبان انگلیسی
آموزش چگونگی نوشتن انگیزه نامه (personal statement)
بایگانی کامل مجموعه 6 Minute English سال 2008 تا 2018
آموزش چگونگی نوشتن انگیزه نامه (personal statement)
دانلود 400 برنامه British Council Podcasts بهمراه Text
آموزش چگونگی نوشتن انگیزه نامه (personal statement)
تاثیر گذارترین سخنرانی های تاریخ جهان (دربرگیرنده 118 سخنرانی)
.