موفقیت در آزمون های آیلتس و تافل بنا به باور بسیاری به چیزی بیش از دانش عمومی زبان انگلیسی بستگی دارد و باید برای رسیدن به نمره های بالا در این آزمون های مهارت هایی ویژه داشت. چنین مهارت هایی در برخی از کتاب های مرجع تافل و آیلتس بررسی و دسته بندی شده اند و تمرکز برخی از استاد های ماهر و چیره دست این دو آزمون میباشند. در ielts2.com کوشش میکنیم تمامی این مهارت های اصلی را شناسانده و بررسی نماییم.
مهارت های تافل iBT و آیلتس- یاداشت برداری (Note taking)
یادداشت برداریِ موثر جزو مهارتهای ضروری نه تنها برای آزمون تافل، بلکه برای کل دوره دانشگاه به شمار می رود. به خاطر داشته باشید، اینکه شما چیزی را می فهمید و درک می کنید بدان معنا نیست که شما حتما آن چیز را حفظ خواهید کرد. مخصوصا وقتی که اطلاعاتِ ارائه شده گسترده و پیچیده باشد، حتما آن را بنویسید. به عبارتی یاداشت برداری کنید.
معمولا اساتید در دانشکده ها و دانشگاهها توضیحات خود را به صورت شفاهی بر روی مطالب کتاب های درسی ارائه می دهند و از شما انتظار دارند که برای آزمون ها آینده و یا بالا بردن دانش خود آنها را ضبط کرده (یادداشت برداری) و حفظ کنید. از آنجایی که این مهارتِ کلیدی به طور روزمره در کلاس های لکچر نیاز هست لذا، نیاز است که هنگام آمادگی برای آزمون تافل نیز استراتژی های موثر در این زمینه را یاد بگیرید.
تمامی بخش های آزمون تافل تا حدی نیازمند یادداشت برداری هستند:
1. لیسینینگ و رایتینگ – به میزان زیاد
2. ریدینگ و اسپیکینگ – به میزان کم
بدونِ یادگیری یک راهکار مناسب برای سازمان دادن مطالبِ ارائه داده شده، قادر نخواهید بود که یک پاسخ موثر و درست ارائه دهید. با این حال، به محض اینکه شما این مهارت را به خوبی آموختید خواهید فهمید که ارائه ی پاسخِ درست به سوالات چقدر راحت بوده است.
چالش های یادداشت برداری
به عنوان یک زبان آموز، شما هنگام یادداشت برداری با یک سری چالش های خاص روبرو هستید:
اولا، شما باید آنچه را که استاد توضیح می دهد را درک کنید که این خود شامل سه نکته می باشد: قدرت شنیداری، فهم لهجه ی استاد و حفظ رشته ی کلام. خوشبختانه در انگلیسی گفتاری، گرایش به تکرار جملات بیشتر می باشد این مسئله زمان کافی برای یادداشت برداری نکات کلیدی را در اختیار شما قرار می دهد حتی اگر شما معنی واژه ای را بلد نباشد.
دوما، شما باید یک سیستم موثرِ یادداشت برداری داشته باشید تا از طریق آن بتوانید در حین سخنرانی(lecture) ها ایده های اصلی و واقعیت ها را شناسایی و تحلیل کنید. برای همین نیاز هست چگونگی پیش بینی هدف ، توجه به نشانه های کلامی ، استفاده از اختصارات و نمادها، برقراری ارتباط بین جملات، روابط مقایسه و مقابله و علت و معلول را بلد باشید. سیستم های زیادی وجود دارند که در زیر به آنها اشاره شده است. شما همچنین باید تند نویسی ، مختصر نویسی و عبارات معمولی مورد استفاده را یاد بگیرید تا در زمانِ خود صرفه جویی کنید.
سوما، شما باید از یادداشت های خود برای بازسازی پیام سخنرانی استفاده کنید. این درواقع می تواند شامل نوشتن یک مقاله بر اساس یادداشت های برداشته شده باشد و یا سوالات چهار گزینه ای را پاسخ بدهید و یا اینکه یک سخنرانی کوتاه از طریق این مطالب ارائه دهید.
مهارت های یادداشت برداری
امروزه، اکثر مراکز و دانشگاهها پیشنهاد می کنند که شما از ایده ی منفعلِ یادداشت برداری (Note taking) به سمت رویکرد فعال یادداشت سازی (Note- making) حرکت کنید. در اینجا، یک سری مهارت های ریز هستند: فکر و گرافیکی
مهارت های فکری
مهارت های فکری یادداشت سازی ( note-making) شامل این موارد می شود: پیش بینی هدف،توجه به نشانه های کلامی ، استفاده از اختصارات و نمادها، برقراری ارتباط بین جملات، مقایسه و مقابله، تشخیص علت و معلول، پیدا کردن مشکل و راه حل، طبقه بندی گروه ها، تعریف اصطلاحات و تناوب ضبط می باشد.
مهارت های گرافیکی
مهارت های گرافیکی یادداشت سازی(note-making) به فرمت یا سبک خاصی از یادداشت برداری اشاره دارد. این روش می تواند بسته به سبک یادگیری ، هدف و عادات شما متفاوت باشد. برخی از این گزینه ها می توانند شکل ستونی، روش کرنل، شکل پاراگراف، نقشه یا ارتباط مفاهیم (Concept map)، نقشه یا ارتباط ذهنی(mind map)، جدول وِن، و شکل اوت لاینینگ باشد. یک کتاب بسیار خوب در زمینه یادداشت سازی not-making Tools for Thought نوشته ی جیم بوروک می باشد. ایده های اشاره شده در این کتاب به شما کمک خواهد کرد تا مطالب خود را سازماندهی کنید و بعدها در آزمون هایی مانند تافل و در دانشگاه و محیط کار به راحتی آنها را به خاطر بیاورید.
برخی تکنیک های یادداشت برداری در کتاب های تافل نیز توضیح داده شده است. برای مثال،Barron’s TOEFL iBT کل یک بخش را برای یک سری مهارت آکادمیک مورد نیاز آزمون ها اختصاص داده است، شامل یادداشت برداری، پارافریز(دگرگویی)، خلاصه کردن و ترکیب کردن.
کتابهای دیگری مانندLearn to Listen – Listen to Learn نوشته ی (رونی .اس. لبویر)بر روی تمرین های یادداشت برداری لیسینینگ تمرکز کرده اند. این کتاب برای آندسته از داوطلبانی که در لیسینیگ مشکل دارند توصیه می شود. البته بهترین راه برای شناسایی بهترین روش یادداشت برداری آزمایش و تجربه ی سبک های مختلف است تا بفهمیم که کدامیک مناسبتر و راحتتراست. شما همچنین می توانید این روشها را در طول روز و حین گوش کردن به اخبار هم به کار بگیرید.
بیشتر بخوانید:
۱۰راه تقویت مهارت Speaking آیلتس
روشهای بالا آوردن نمره آیلتس و تافل (۵ به ۷ آیلتس ۶۰ به ۱۰۰ تافل)
معرفی و دانلود تست های TPO تافل ۲۴ دوره ای
بهترین منابع گرامر برای آیلتس و تافل
دانلود گلچین پر کاربردترین ۳۰۰۰ واژه زبان انگلیسی