مقایسه بین امتحان های آیلتس و تافل برای بسیاری از زبان آموزان گیج کننده بوده و متاسفانه برخی از مدرسان این دو آزمون تاکنون با هدف های گوناگون در راستای بیشتر شدن این آشفتگی و یا ارائه اطلاعات نادرست گام برداشته اند. بعنوان یکی از گروه های آموزشی که هر دوی این آزمون های شناخته شده و معتبر جهانی را بصورت کاملا حرفه ای و با تضمین کتبی برگزار مینماید کوشش میکنیم به این سوال زبان آموزان پاسخی روشن دهیم.
آیا مدرک ielts کم ارزشتر از مدرک تافل است؟
باید توجه داشت مدرک آیلتس به هیج عنوان کم ارزش تر از تافل نیست و میتوان گفت هر دوی این آزمونهای بین المللی از ارزش و جایگاه تقریبا یکسانی برخوردارند. در این دو مدرک نمره قبولی یا عدم قبولی وجود ندارد و زبان آموزان با توجه به نمره مورد نظر دانشگاه، کشور مورد نظر برای مهاجرت و یا سازمانی که قصد دارند در آن مشغول به کار شوند باید سطح زبان انگلیسی و دانسته های خود را افزایش دهند.
دانشگاه های جهان مدرک آیلتس را قبول دارند یا تافل؟
معمولا دانشگاه ها یکی از این دو مدرک را بعنوان پیش نیاز در سایت رسمی خود اعلام میکنند. اگر آیلتس یا تافل در سایت دانشگاه مورد نظر شما اعلام نشده میتوانید با فرستادن یک نامه email به ایشان درباره مدرکی که به آن اشاره نشده پرس و جو کنید و مطمئن باشید به احتمال بسیار زیاد مدرک دیگر قابل قبول خواهد بود.
آیا ممکن است دانشگاهی به نفع یک آزمون عمل کند؟
در برخی موارد نمره مورد نیاز یکی از این دو مدرک از سوی سازمان مورد نظر بالاتر از دیگری اعلام میشود! به این معنی که اگر نمره 7 آیلتس را برابر 100 تافل در نظر بگیریم، سازمان مورد نظر نمره 100 تافل یا 7.5 آیلتس را مورد پذیرش قرار میدهد که در این حالت کار زبان آموز برای رسیدن به مدرک آیلتس بیشتر بوده و به سود ایشان است که بدنبال مدرک تافل باشد. به هر روی این موارد استثناء هستند و هر دوی این آزمون ها معمولا مورد پذیرش تمامی سازمان می باشد.
آیلتس سخت تر است یا تافل؟
پیش از همه میتوان گفت این پرسش از پایه نادرست است و به همسنجی یا مقایسه سیب و پرتقال میماند! سیب بهتر است یا پرتقال؟ Apples and Oranges چیزی به عنوان ساده تر بودن یا دشوار تر بودن معنای دقیقی ندارد و از یک آزمون دهنده به دیگری متفاوت خواهد بود. این دو آزمون همچون دماسنج هایی هستند که دما(=سطح زبان آزمون دهنده و دانش ایشان) را نشان میدهند و در واقع هر دو نشان دهنده یک چیز که همان سطح زبان یا دانش ایشان است هستند.
با اینهمه میتوان در مهارت های گوناگون(Speaking, Reading, Listening, writing) این دو امتحان به شیوه ای که برای براورد سطح زبان آموز به کار گرفته میشود نگاهی داشت و مقایسه ای انجام داد.
چه امتحانی برای چه زبان آموزی احتمالا مناسب تر است؟
اگر در بخش Listening یا مهارت های شنیداری مشکل جدی دارید و زمانتان هم برای آزمون کم است و کشور یا دانشگاهی که برای آن اقدام میکنید هر دو آزمون آیلتس و تافل را میپذیرد شاید بهتر باشد در تافل شرکت نکنید چرا که در تمامی مهارت های تافل بجز مهارت ریدینگ، فایل های شنیداری یا لیسنینگ وجود دارند درصورتیکه در آزمون آیلتس فایل های لیسنینگ تنها مختص بخش لیسنینگ هستند!
بنابراین اگر لیسنینگ شما ضعیف است احتمالا در آزمون تافل نه فقط در بخش لیسنینگ بلکه در بخش های اسپیکینگ و رایتینگ هم مشکل خواهید داشت چرا که از ۲ سوال رایتینگ تافل یکی با فایل صوتی و از ۶ سوال بخش اسپیکینگ تافل ۴ تای آن(که دشوار ترین ها هم هستند!) با فایل صوتی همراه هستند. پس شاید به نفع شما باشد که آزمون آیلتس را برگزار کنید.
از سوی دیگر اگر بخش واژگان یا Vocabulary شما و در پی آن بخش ریدینگ یا مهارت خواندن شما ضیعف است و زمان زیادی هم برای تقویت لغات خود ندارید شاید بهتر باشد آزمون تافل را برگزار کنید چرا که ریدینگ های آزمون آیلتس به نظر میرسد پیچیده تر، و متنوع تر از تافل باشند و واژگان دشوار آن ها نیز بیشتر باشد.
در بخش رایتینگ یا مهارت نوشتن میتوان گفت رایتینگ تافل ساده تر از رایتینگ آیلتس باشد به ویژه اگر قصد برگزاری آزمون آیلتس آکادمیک را دارید. آسان تر از آن جهت که بخش اول رایتینگ آیلتس آکادمیک(Academic IELTS Writing Task 1) برای همه زبان آموز تازگی داشته و آمادگی برای آن بدون استاد خصوصی یا کلاس زمان بسیار درازتری نیاز خواهد داشت.
اگر اسپیکینگ(Speaking) یا مهارت های گفتاری شما ضعیف است و از نظر سرعت و زمانبندی در سخن گفتن، خلاصه کردن متن نوشتاری و شنیداری(Listening) مشکل دارید، تافل برای شما آزمون بسیار دشواری خواهد بود چون تمامی این عوامل در آزمون تافل از عوامل کلیدی به شمار میروند و بهتر است در آزمون آیلتس که با یک آزمون گیرنده رو در رو هستید شرکت کنید.
در پایان شخصا بر این باورم همسنجی و مقایسه این دو آزمون همان سخن Apples and Oranges است و از پایه نادرست. زبان آموز هدفمند و سختکوشی که در کلاس های حرفه ای و با مدرسانی کار آموخته راه خود را در پیش بگیرد میتواند با آرامش خاطر به هدف برسد و بهترین نمره ها را در هر یک از این دو آزمون کسب نماید.
به باور من بهتر است بجای تمرکز فراوان بر اینکه کدام آزمون را باید برگزار کنید تمرکز بر افزودن بر دانسته های خود و پدید آوردن عادت مطالعه روزانه در یک بازه چند ماهه داشته باشید تا بدون مشکل و سردرگمی به یک نمره درخشان در آزمون، چه آیلتس چه تافل دست یابید و البته مدرسان و استادهای ماهر و دلسوزی وجود دارند که شما را در این راه یاری خواهند داد.
بیشتر بخوانید:
لغات کلیدی در لیسنینگ آیلتس IELTS Listening Keywords
۱۰راه و منبع تقویت مهارت شنیداری(لیسنینگ) زبان انگلیسی