توصیه های خانم اسماعیلی با نمره 90 تافل – مهارت ریدینگ

Experienceسرکار خانم دلارام اسماعیلی از زبان آموزان دریافت کننده دوره خصوصی ۱۵ جلسه ای تافل در بخش اسپیکینگ که در پاییز ۱۳۹۴ موفق به دریافت نمره ۱۹ در این مهارت و نمره کلی ۹۰ تافل شدند، به درخواست ielts2.com تجربه ها و توصیه های خود را در یک نوشتار ۴۰۰۰ واژه ای ساماندهی کرده که در ۴ بخش جداگانه پیشکش شما زبان آموزان گرامی و علاقمندان به برگزاری تافل itb میگردد.

نمره های ایشان بصورت زیر بوده است:

Reading: 25         Listening: 21         Writing: 25        Speaking: 19

Overall: 90

این نوشته ها به ویژه بخش پیشنهاد یا رد آموزشگاه ها یا مرکز های برگزاری آزمون تافل تنها دیدگاه های شخصی خانم اسماعیلی و نه ielts2.com بوده و به احترام آزادی بیان هیچگونه دگرگونی در آن ها پدید نیامده است.

نکاتی که بهتون برای امتحان کمک می کنه:

Reading: هر متن رو در تایمش (20 دقیقه) می خوندم. من روش های مختلفی رو چک کردمو به بهینه ترین راه برای جواب دهی به سوالا رسیدم که هم تایم کم نیارم هم یادم نره. روش هایی که استاده کردم اینا بود: 1. متن و کلشو خوندم و بعد اومدم سر سوالا هم تایم کم آوردم هم یادم می رفت هی باید بر می گشتم سر متن دوباره. 2. سوالارو می خوندم و بهد می یومدم تو متن دنبال جواب می گشتم. اینطوری وسواس می شدم رو متن سوال و احتمال غلط جواب دادنم زیاد می شد و رو متن حساس می شدم و عصبی ام می کرد این کار. به علاوه اینکه ممکن بود گاها از یک پاراگراف کوتاه یا بخشی از یک پاراگراف سوال مطرح نمی شد اون موقه سر سوال 14 به مشکل اساسی بر می خوردم با توجه به اینکه سوال 14، 2 نمره داره. 3. بهترین راه: هر پاراگراف رو می خوندم و بعد رجوع می کردم به سوالات و هر سوالی که مربوط به اون پاراگراف بودو جواب می دادم. با این روش هم 2-5 دقیقه زمان اضافه می آوردم هم تمرکزم بیشتر می شد هم همه مطالب یادم می موند.

هر سه تا reading رو که می زدم می رفتم و نمره ام رو می دیدم و اون سوال هایی رو که اشتباه زده بودم بدون اینکه جواب درسشتونو ببینم بر می گشتم روشونو دوباره جواب می دادم و مجدد چک می کردم اگر هنوز اشتباهی وجود داشت ی بار دیگه اما اینبار بدون در نظر گرفتن تایم مجدد سوالارو و متن و می خوندم جواب می دادم. و ممکن بود باز اشتباهی باشه که به جواب درستش رجوع می کردمو شروع می کردم متن رو اسکن کردن (قسمتی که مربوط به شوال بود) تا بفهمم چرا جواب درست این گزینه است.

کار بعدی که می کردم تمامی لغت هایی رو که نمی دونستم یا می دونستم و لی تو متن جواب نمی داد رو چک می کردم و معنی فارسی و سه تا هم معنی انگلیسی شو می نوشتم و تعریف اون واژه رو حتما می خوندم. این کار به درک مطلبم کمک کرد. یه چیزی که خیلی مهمه اینه که معنی دقیق فارسی کلمات رو بدونید این به درک متن خیلی خیلی بهتون کمک می کنه.

سوالای reading چند تیپ متفاوت داره: مثلا ی سری هاش 1. هایلایت شدن و می خوان از بن 4 گزینه بهترین گزینه رو انتخاب کنید که همون مطالب قسمت هایلایت شده رو برسونه. خب تو این سوالا ی موضوعی خیلی مهمه و اون اینکه ی جمله قبل و بعد قسمت هایلات رو بخونید و مجدد قسمت هایلایت شده رو و این خیلی مهمه که فقط مطالب خود هایلایت مهمه نباید از جملات قبل و بعدش بکار برده شده باشه. شما جمله قبل و بعد رو می خونید که چون تو درک جمله هایلایت شده تاثیر به سزایی داره. 2. یه سری هاش می گن مفهوم کلی این پاراگراف چیه؟ تو این تیپ سوالا دو جمله آخر پاراگراف ماقبل و یک جمله پاراگراف ما بعد رو می خونید و بهد کل اون پاراگراف مورد نظر. بازم مطالب اون پاراگراف مهمه و بین پاراگراف ها ارتباط معنایی وجود داره که این خیلی مهمه. 3. نوع دیگه سوال اینه که می گه ارتباط این دو پاراگراف چیه؟ این سوالا در حالی که از آسون ترین سوالاس اما دقت و تمرکز خیلی بالایی می خواد. باید دقت کنید مثلا اومده تو پاراگراف اول ی مفهومو توضیح داده حالا داره براش مثال میاره؟ تو پاراگراف اول ی تئوری گفته بهد اومده رد کرده؟ و …. این مواردو اگر خوب دقت کنید می تونید متوجه شید. مثلا ی سری sign هست که بهتون کمک می کنه مثلا whereas, however و غیره که تضاد و اختلاف رو می رسونه یا aslo, even یا غیره که یا متن و تقویت می کنه یا support می کنه. به کلماتی مثل support, claim, declair,…. Somewhat حتما دقت کنید و تعریف هاشونو بخونید. مثلا declair قوی تر از claim هست هر چند هم معنی هستند. حتما تعرف ها رو بلد باشید. مثلا must, should, ….. یه سری سوال دیگه هست که می گه چیا ذکر شده یا چی ذکر نشده؟ برا جواب دادن به این سوالا حتما دوباره سریع به متن رجوع کنید و چک کنید به حافظه تو تو این دسته سوالا اصلا اطمینان نکنید. این سوالا دو جوره یا دقیقا موارد عین متن ذکر شده یا ی phrase هست که گرامر و لغاتشون عوض می کنن و هم ارزشو بکار می برن. دسته دیگه ای از سوالا اینه که هم معنی این لغت کدام است؟ اکثرا هم معنی هاش همونی که به صورت general می دونید اما گاهی متن رو که می خونی می بینی جواب ی گزینه ی دیگه است و سوال به این سادگی کاملا tricky بوده و نمره از دست دادید پس سریع متن و ی چک کنید. خب حالا می رسیم به سخت ترین سوالا که با کمی دقت آسونه: سوالای 13 و 14. یه تکنیک داره برای هرکدوم:

سوال 13: اول از همه متن ای رو که تو سوال داده و باید جا گذاری کنید و بخونید. بعد برید سراغ پاراگراف. همیشه علامت هایی تو متن جمله و متن خود ریدینگ هست که اصلا باهات حرف می زنه می گه من جام اینجاس. علامت هایی که قبلا ذکر کردم. مثلا متنی که قرار جایگذاری شه گفته after some researches …. بعد تو متن ریدینگ اومده گفته the findings show us… خب تابلو که باید قبل این جمله باشه. حالا نه به این سادگی اما با توجه و دقت و به علایمی که بهت می دن راحت می تونید جواب بدید.

سوال 14: تو سوال 14 اگر متن رو خوب خونده باشید اصلا نیاز نیست برگردید مجدد به متن فقط این سه مورد رو رعایت کنید حتما درست جواب می دید:

1-     گزینه هایی که منطقی درست هست اما اصلا تو متن ریدینگ ذکر نشده.

2-     گزینه هایی که خیلی به detail اشاره کرده.

3-     و گزینه هایی که کلا اوت هست و اشتباه. شاید تو متن ذکر شده اما جوری اومده که اشتباه شده. مثلا متن گفته جنگ آسیب زیادی زد گزینه گفته جنگ کاملا ویران کرد.

تو این سوال اصلا مه نیست گزینه رو به ترتیب انتخاب کنید فقط مهمه که گزینه درست رو انتخاب کنیدو و اینکه این سوال موضوع اصلی اش اینه که main idea کل ریدینگ رو بگیم که کسی که اون گزینه هارو می خونه بتونه بفهمه که موضوع اصلی چی بوده و در مورد چی اصلا صحبت شده. در مورد main idea اصلا این اشتباه رو نکنید که فکر کنید حتما یکی دو جمله اول هر پاراگرافه ممکنه وسط پاراگراف باشه ممکنه آخرش باشه اما 80 درصد دو جمله اول هر پاراگراف main idea هست.

ریدینگ ها اکثرا در مورد جفرافیا: جنگل ها، صخره های مرجانی، تغیرات آب و هوا، آتشفشان، عصر یخبندان، نابودی دایناسورها و…، نجوم: شکل گیری ی ستاره یا نابودی اش، شکل گیری زمین، تخمین سن زمین، شهاب سنگ ها و…. انسان شناسی: انسان های باستان، تمدن مصر، بین النحرین، و اکثرا حوزه آسیایی است و مصر. زمین شناسی: از بین رفت ی جلگه، نشست زمین، رسوبات، سنگ های آذرین، آب های زیر زمینی و….

که با خوندن همون tpo ها دستتون می یاد. هم با متن انس می گیرید هم درکتون از کل متن بیشتر می شه. اولش براتون ممکنه سخت باشه.

در ضمن به این موضوع دقت کنید که اگر امتحانتون ساعت 12:30 هست احتمال 99%، ریدینگتون لانگ می شه یعنی به جای 3 تا ریدینگ، 4 تا ریدینگ دارید. و بهتره از اول خودتون به 4 تا ریدینگ زدن عادت بدید.

بیشتر بخوانید:

توصیه های خانم اسماعیلی با نمره ۹۰ تافل – مهارت ریدینگ

توصیه های خانم اسماعیلی(نمره ۹۰ تافل) اسپیکینگ رایتینگ

نکته های مهم امتحان تافل ibt – خانم اسماعیلی (با نمره ۹۰)

توصیه های خانم اسماعیلی با نمره ۹۰ تافل – لیسنینگ

گزیده بهترین نوشته های ielts2.com

دیدگاه ها

ارسال دیدگاه

لطفا وارد شدن تا بتوانید دیدگاه بگذارید
 
smilegrinwinkmrgreenneutralshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
  اشتراک در  
اطلاع از