بخش ریدینگ یا خواندن یکی از بخش های بسیار چالش برانگیز در هر دو آزمون تافل و آیلتس به شمار میرود و بجز گروهی کوچک از زبان آموزان ورزیده، بیشتر شرکت کنندگان در این آزمون ها کمترین نمره را در مهارت ریدینگ یا خواندن دریافت میکنند که این امر را میتواند پیامد ضعف در واژگان انگلیسی، کند بودن در خواندن و ناتوانی در درک مطللب دانست. در زیر به توصیه هایی از زبان استادهای برجسته تافل در سطح جهانی و طراح سوالات این آزمون در زمینه تقویت مهارت ریدینگ آزمون تافل در سطح متوسط(نمره 0 تا 14 تافل) نگاهی میکنیم.
…
توصیه هایی برای تقویت مهارت های ریدینگ آزمون تافل
الف: سطح متوسطه نمره 0 تا 14 تافل
برای تقویت مهارت ریدینگ آزمون تافل در سطح متوسط، راهکارهای زیر را مورد توجه قرار دهید:
1. تا میتوانید مطالعه انگلیسی داشته باشید
تا جایی که می توانید متون انگلیسی بخوانید. این متون می توانند متون دانشگاهی و یا غیردانشگاهی باشند. دقت کنید که مطالب مورد مطالعه نباید الزاما جزو علایق شما باشند.
2. خود را با پرسش به چالش بکشید
برای سنجش میزان درک تان از متن مورد مطالعه، سوالاتی را برای خودتان طرح کرده و به آنها پاسخ دهید؛ برای مثال سوالاتی را در مورد پاراگراف اول نوشته و به آنها پاسخ دهید و در عین حال حدس بزنید که در پاراگراف بعدی چه چیزهایی مورد بحث قرار خواهند گرفت.
3. از دانش گرامری خود استفاده کنید
از دانش گرامری خود برای فهم بهتر بخش های دشوار متن استفاده کنید؛ برای مثال، به روابط میان عبارات مستقل و عبارات وابسته دقت کنید و یا به دنبال کلماتی باشید که شما را به مطالب پاراگراف های قبل ارجاع می دهد. برای نمونه بدنبال ضمایری باشید که به جای اسامی خاصِ ذکر شده در پاراگراف قبلی قرار گرفته و یا ضمایر ربطی که در بین دو عبارت بکار گرفته می شوند.
4. با هم آموز بخوانید
داشتن شریک یا یک دوست و کمک گرفتن از او، در تقویت مهارت خواندن نقش بسزایی دارد. به همراه این دوست خود، مقالات متفاوتی را در مجلات و روزنامه ها مطالعه کنید و سوالاتی را درباره مقالات مورد نظر یادداشت کنید. مقالات خود را با دوستتان جابجا کنید و سعی کنید به سوالات یکدیگر پاسخ دهید.
5. دایره لغات خود را گسترش دهید
دامنه لغات خود را افزایش دهید. بسیار ضروری است که لغات بیشتری را بدانید چرا که شما مجبورید در دانشگاه متونی را با موضوعات مختلف بخوانید. بدین منظور، فهرست لغاتی که در متن های دانشگاهی بیشتر استفاده می شوند را تهیه کنید. همچنین سامانه ای را برای مطالعه واژگان جدید برای خودتان در نظر بگیرید مثلا هر کلمه را بر روی فلش کارتی بنویسید و پس از هر بار مرور کلمات، کارتها را با یکدیگر جابجا کنید و یا جملاتی که این کلمات در آنها بکار رفته را بنویسید تا کاربرد صحیح آنها را بفهمید و یا واژگان را براساس معنای آنها دسته بندی کنید و دسته هایی از واژگان مترادف و متضاد بسازید تا یادگیری آنها برای شما آسانتر شود.
از دیگر راهکارهای حفظِ لغاتِ جدید، یافتن ریشه لغات است. با اینکار می توانید کلمات جدید را با استفاده از لغاتی که قبلا آموخته اید، تجزیه کنید.( بدین منظور می توانید از پیشوندها، پسوندها و یا کلمات هم خانواده بهره بگیرید).
6. فعال باشید و حدس بزنید
از چارچوبی برای حدس زدن معنای کلمات جدید بهره بگیرید. برخی مواقع کلماتِ سخت در متن تعریف می شوند که می توانید از آنها استفاده کنید. همچنین بهتر است برای درک معانی کلمات از مثال ها و یا دیگر کلمات و عبارات قبل و بعد آنها بهره بگیرید.
7. از فرهنگ لغات استاندارد و مناسب استفاده کنید
از منابعی مانند فرهنگ لغات برای بهتر فهمیدن معنای کلمات استفاده کنید. فرهنگ لغت انگلیسی به انگلیسی منبع خوبی برای این کار است. تقویم ها و سایت هایی هم هستند که هر روز لغات جدیدی را میتوانند به شما بیاموزند. لغاتی را که بر روی سایت های اطلاع رسانی دانشگاه ها پیدا می کنید نیز پیگیری کنید.
8. کلمات تازه را به کار ببرید
استفاده از کلمات جدید را در جملات تمرین کنید. این کار هم به شما در به خاطر داشتن معنای کلمات کمک می کند و هم استفاده صحیح آنها در جمله را به شما می آموزد.
پس از جمله سازی با لغات جدید، آنها را به یک معلم نشان دهید تا از درستی آنها اطمینان یابید. همچنین کلمات جدید را در یک چارچوب منظم مرور کنید تا آنها را فراموش نکنید.
9. بجای خواندن واژه ها به چگونگی چیدمان آن ها بپردازید
ساختار متون دانشگاهی و ساختار کلی یک متن در ریدینگ تافل را بررسی کنید. متن را بطور کامل و از ابتدا تا انتها بخوانید و پیام های اصلی و جزئیات این پیام ها را بیابید. به ارتباط میان پیام های اصلی و جزئیات خوب دقت کنید.
10. به نقش واژگان مختلف توجه کنید
تلاش کنید چارچوب مختلفی را که در متون انگلیسی می بینید، از یکدیگر تمییز دهید تا بتواند ساختارهای مختلف مقالات را دریابید. برای مثال به لغات ربط که برای ایجاد ارتباط خاص میان جملات بکار می روند، دقت کنید.(این واژگان می توانند کلماتی مانند زیرا، برای اینکه، در نتیجه، برای مثال، به عبارت دیگر، بطور کلی و … باشند).
11. به پیوستگی ساختار کلی نوشته و بند(پاراگراف)ها دقت کنید
برای سنجش درک مفاهیم خود، طرح کلی از متن را تهیه کنید. برای مثال، پاراگراف های دارای مفاهیم یکسان را طبقه بندی کنید. دقت کنید که در برخی موارد چگونه پیام های اصلی یک پاراگراف با نکات اصلی دیگر پاراگرافها ارتباط پیدا می کنند. همچنین خلاصه ای از پاراگراف هایی که پیام مشترکی دارند را تهیه کنید.
12.به پیوستگی جمله ها دقت کنید
به ارتباط میان جملات دقت کنید. ببینید که چگونه انتهای یک جمله به ابتدای جمله بعد وصل می شود. همچنین به ارتباط میان پیام های دو جمله دقت کنید. برای تمرین هم جملاتی را که کلمات انتقالی مناسبی دارند با هم ترکیب کنید تا ارتباط میان پیام های دو جمله را نشان دهید.
13. گزیده نویسی کنید
بعنوان آخرین راهکار به شما پیشنهاد می دهیم خلاصه ای از کل متن انگلیسی مورد مطالعه تان تهیه کنید. این کار باعث میشود از روزنامه ها و سطحی خواندن در بارهای بعدی دوری کنید و شیوه ای فعال تر را در پیش بگیرید.
منبع(با اندکی دگرگونی): https://www.ets.org/toefl/ibt/scores/improve/advice_reading_low
مترجم: جناب مرتضی دلیر
بیشتر بخوانید:
جملات کلیدی رایتینگ آیلتس جنرال و آکادمیک IELTS Writing
دانلود ویدئوی آموزشی ریدینگ آیلتس (True, False, Not Given)
دانلود ویدئوی آموزشی نکته های ریدینگ آیلتس British Council
بررسی بهترین کلمه ها و عبارت ها برای بالا بردن نمره آیلتس(۱)