با اعتماد به نفس(confident) و بی غلط(accurate) صحبت کردن به زبان انگلیسی به گونه ای قابل فهم(understandable) برای شنونده با بهره گیری از واژگان مناسب(vocabulary) و تلفظ(pronunciation) صحیح واژگان از ویژگیهای زبان آموزانی است که به نمره 7 و بالاتر اسپیکینگ آیلتس(IELTS Speaking) دست میابند.
اگر در مهارت اسپیکینگ آزمون آیلتس ناکام بوده اید و به نمره مورد نظر خود نرسیده اید یا هنوز امتحان نداده اید و احتمال میدهید در این بخش نمره لازم را به دست نیاورید، میتوانید توضیحات و نکته های این نوشته و دیگر نوشته های این برگه را مرور کنید یا با ما تماس گرفته و در کلاس های فشرده نکته های اسپیکینگ که بصورت خصوصی برگزار میشود شرکت نمایید.
گرچه برخی زبان آموزان و متقاضیان آزمون های IELTS و TOEFL مهارت های Listening و Reading را دشواترین بخش های آزمون میدانند، برخی دیگر به ویژه در آغاز راه، در بخش Speaking و بالا بردن نمره خود در این بخش با چالش روبرو هستند.
رویهمرفته به نظر میرسد رسیدن به نمره اسپیکینگ 5 تا 5.5 برای متقاضیانی که چند ماه در این زمینه فعالیت کنند کار خیلی دشواری نباشد ولی برای کسانی که به نمره های بالای 6 فکر میکنند یا حتما باید در تمامی بند ها نمره 7 بدست بیاورند، آموزش و فرایند یادگیری جنبه حرفه ای تری به خود میگیرد و باید بسیار هوشیارانه تر عمل کنند.
در این نوشته به راه های تقویت مهارت های اسپیکینگ آیلتس(IELTS Speaking Skills) و همچنین نکته هایی کاربردی برای بالا بردن نمره Speaking میپردازیم.
….
مشکل اصلی اینجاست که بسیاری از شرکت کنندگان در آزمون آیلتس اصلا نمیدانند در بخش IELTS Speaking Part برپایه چه معیارهایی نمره بدست میگیرند یا نمره از دست میدهند. بهتر است جواب ها در این بخش کوتاه باشد یا بلند؟ اگر آزمون گیرنده/ممتحن آیلتس (Examiner) از پاسخ ما خوشش نیاید چه اتفاقی می افتد؟ آیا بهتر است در آزمون آیلتس غیر رسمی و خودمانی صحبت کرد یا خشک و رسمی؟ آیا باید در این بخش به حرف زدن ادامه داد تا زمانی که آزمون گیرنده من را متوقف کند یا باید پیش از آن پاسخ را به پایان رساند؟
بنا به گفته برجسته ترین دست اندرکاران آزمون های آیلتس/تافل، بهترین کار برای رسیدن به پاسخ این پرسش ها و دیگر پرسشهایی اینچنینی که در کامیابی و بدست آوردن نمره 6.5 و بالاتر آیلتس ضروری هستند، دو رویکرد است: (1)مشاوره و داشتن چند جلسه فشرده نکته با یک استاد حرفه ای آیلتس/تافل و (2) خریداری بهترین منابع در این زمینه و بررسی مو به موی آن ها در طول چند هفته یا ماه و رسیدن به دانش و مهارت لازم.
نمونه صدای ضبط شده خود را برای ارزیابی و تصحیح بفرستید
حتی اگر در کلاس های خصوصی شرکت نمیکنید یا بدیل حضور نداشتن در کشور، مشغل های کاری و…نمیتوانید در کلاسهای خوب شرکت کنید و خطر از دست دادن آزمون را پیش رو دارید، میتوانید نمونه صدای ضبط شده خود را برای یک استاد حرفه ای بفرستید و با پرداخت هزینه از ایشان بخواهید این فاصل صوتی پاسخ به پرسش های اسپیکینگ آیلتس را بررسی کرده و غلط های آن را نوشته و بهمراه پاسخ های پیشنهاید درست برای شما بفرستد. این شیوه در کشورهای دیگر کاربرد دارد و در فضای اینترنت هستند استاد هایی که با دریافت چند دلار چنین ارزیابی هایی را انجام میدهند.
این شیوه کمابیش در بخش رایتینگ آیلتس(IELTS Writing Section) در میان زبان آموزان جا افتاده است و بسیاری با جستجوی “تصحیح اینترنتی رایتینگ آیلتس/تافل” مراکزی که چنین خدماتی ارائه میکنند را شناسایی کرده و نمونه رایتینگ های خود را برای ایشان ارسال میکنند. پیشبینی میشود چنین شیوه ای برای بخش اسپیکینگ نیز فراگیر شود و در آینده زبان آموز بدون شرکت در آزمون اصلی یا حتی آزمایشی خواهد توانست براوردی واقع بینانه از نمره اسپیکینگ خود داشته باشد و با دریافت این اطلاعات حساس از آمادگی/عدم آمادگی خود اطلاع یافته و در آزمونی که در آن شکست خواهد خورد شرکت نکند! اگر در این زمینه نیاز به کمک داشتید میتوانید با گروه آموزشی مهندس ابوالقاسمی نیز تماس بگیرید.
نمونه چنین تحصیح هایی را میتوانید در اینجا ببینید:
http://www.ielts-blog.com/ielts-speaking-reports/ielts7nov@gmail.com.mp3.pdf
در کلاس های خصوصی حرفه ای Speaking IELTS/TOEFL شرکت کنید
به باور من هیچ چیز مثل یک کلاس قوی با استاد کارکشته و چیره دست نتواند در بالا بردن نمره Speaking آیلتس/تافل تاثیر داشته باشد. یک استاد حرفه ای آیلتس در کلاس نکته اسپیکینگ باید رویکردهای زیر را در دستور کار داشته باشد:
(1) پرسش های اسپیکینگ آیلتس/تافل را مطرح کرده و از زبان آموز بخواهد به آن ها پاسخ دهد. در این فرایند تمامی جمله ها و عبارت های نادرست بیان شده از سوی زبان آموز را شناسایی کرده و آن ها را به زبان آموز گوشزد کند به گونه ای که در پرسش و پاسخ های بعدی این غلط ها تکرار نشوند.
(2) توضیح روشنی داده شود چرا این جمله ها/عبارات غلط هستند و نمونه های درست آن ها چیست. این نمونه های درست باید با تمرین در ذهن جایگزین شوند تا در آزمون اصلی(Real Exam) به کار برده شوند.
(3) نمره زبان آموز را به درستی تخمین بزند. بنابراین زبان آموز خواهد دانست آیا برای امتحان آماده است یا نه و چقدر باید دوره آمادگی خود را طولانی تر کند.
(4) معیارهای نمره دهی آزمون آیلتس/تافل را به درستی شرح داده، ضعف های زبان آموز در هر بخش را مشخص کند، راهکارهایی برای تقویت آن ها پیشنهاد کرده و زبان آموز را در رسیدن به تراز مورد نظر همراهی کند.
معیارهای نمره دهی بخش اسپیکینگ آیلتس (IELTS Speaking Criteria) برای ممتحن آیلتس(IELTS Examiner)
(1) روان و منسجم(یکپارچه) سخن گفتن
(2) به کار بردن گستره ای از واژگان مناسب
(3) به کار بردن ساختارهای دستوری(Grammar) مناسب و بی غلط صحبت کردن
(4) تلفظ درست واژگان
اگر استاد با این معیارها آشنایی کامل داشته باشد میتواند به شما اعلام کند اشکال و دلیل از دست رفتن نمره شما در هر یک از این معیارها چه بوده و بنابراین میتوانید برای بهبود آن ها با روشی کاربردی، گام به گام و البته فشرده اقدام کنید. اگر توجه کنید تمامی 4 مزیتی که برای کلاس های خصوصی اسپیکینگ گفته شد را همچنین میتوانید با فرستادن نمونه فایل صوتی اسپیکینگ خود برای یک استاد توامند و حرفه ای نیز بدست آورید.
….
برخی از نکته های این نوشته از اینجا گرفته شده است.