یکی از مشکلاتی که شرکت کنندگان با آن روبرو هستند و گهگاه بین 0.5 تا 1 نمره از بخش رایتینگ ایشان را کاهش میدهد مساله رویارویی با سوالات به ظاهر سختی است که تاکنون با آن ها روبرو نشده اند. در اینجا کوشش میکنیم راه حل هایی برای این چالش پیشبینی نماییم:
پیوند دادن به دانسته های پیشین
در بخش دیگر رویکرد سودمند و موثر خارج شد از تفکر انتزاعی و تئوری و آغاز به واقعی اندیشیدن درباره موضوع بعنوان یک راه حل اشاره شد. دراینجا پیرامون پیوند دادن موضوع به دانسته های پیشین سخن خواهیم گفت. این روش بر این فرض استوار است که بیشتر زبان آموزان با نمونه های چشمگیری از سوال های رایتینگ آیلتس/تافل تمرین داشته و بجز این با توجه به تحصیلات دانشگاهی کم و بیش در زمینه تحصیلی خود نیز اطلاعات خوبی دارند. مشکل زمانی پدید می آید که سوال به گونه ای طراحی میشود که حالت تازه و original داشته و به ظاهر پیش از این با آن برخورد نداشته اند. از آنجایی که بسیاری از شیوه های تدریس در آموزشگاه ها بر پایه “دنباله روی و حفظ کردن” بجای “نواندیشی و خلاقیت” استوارند، زبان آموزا ن در برخورد با چنین پرسش هایی احساس “گیر افتادن” و درماندگی پیدا خواهند کرد.
اما اگر شرکت کننده در آزمون بجای افتادن در دور باطل “دوباره و دوباره خواندن سوال” کوشش کند سوال مطرح شده را به دانسته های پیشین و نمونه سوال های همسانی که احتمالا پیشتر با آن ها تمرین داشته ارتباط دهد، بخت قابل توجهی وجود خواهد داشت که بتواند در رایتینگ خود نظر تصحیح کننده را جلب کرده و نمره از دست رفته را باز یابد. در زیر این موضوع را با یک نمونه روش میکنیم. فرض کنیم پرسش مطرح شده به این صورت است:
برخی از افراد بر این باور هستند که فراورده های خوراکی بدست آمده از راه دستکاری ژنتیکی خطرناک هستند و باید از فروشگاه ها جمع آوری شوند. دیگران ولی با این محصولات موافق هستند و باور دارند در آینده این محصولات همه گیر تر خواهند شد. هر دوی این دیدگاه ها را بررسی نمایید
این پرسش بر محور “دستکاری ژنتیکی” استوار است و اگر شرکت کننده در آزمون در این حوزه مطالعه ای نداشته باشد به احتمال زیاد از ارائه پاسخ ناتوان خواهد بود و در نتیجه بارها و بارها تنها پرسش را بازخوانی خواهد کرد. اما با توجه به آنچه در بالا اشاره شد، میتوان با پیوند دادن موضوع “دستکاری ژنتیک” با یک موضوعی که پیشتر تمرین شده یا موضوع روز جامعه بوده و به گوش آشناتر است همانند “محصولات ارگانیک” بجای گیر کردن در سوال به ارائه پاسخی همسان پرداخت که گرچه ممکن است 100% صحیح نباشد ولی نمره بسیار بالاتری برای شرکت کننده در آزمون به ارمغان خواهد آورد.
برای مثال در این زمینه میتوان به مزایا و معایب محصولات ارگانیک اندیشید و آن ها را دسته بندی کرد و دسته بندی هایی همسان برای محصولات دستکاری شده از نظر ژنتیک پدید آورد. باید توجه داشت اگزمینر هرگز درست یا نادرست بودن پاسخ ها را از نظر علمی در نمره دهی لحاظ نخواهد کرد و شما هرگز برای درست نبودن آن ها از این نظر نمره ای از دست نخواید داد.
در نوشته دیگر به روش سوم و پایانی با عنوان “واکنش اضطراری: نوشتن درباره موضوع های همسان” خواهیم گفت.
بیشتر بخوانید:
بانک دانلود بهترین منابع آیلتس و تافل♥
تعیین نمره اسپیکینگ شما توسط استاد با نمره ۸٫۵ در کانال تلگرام @ielts2com
دانلود ۳۳ دوره آخرین(بهار ۱۳۹۵/۲۰۱۶) سوالات آیلتس از سراسر جهان
دانلود ۳۶ دوره آخرین سوالات آزمون آیلتس سراسر جهان(مارچ+اپریل ۲۰۱۶)
دانلود کتاب Cambridge IELTS 11 General
دانلود جزوه لغات دشوار ریدینگ های کتاب کمبریج آیلتس ۱۰(برای نخستین بار در ielts2)
دانلود جزوه لغات دشوار ریدینگ های کتاب کمبریج آیلتس ۹(برای نخستین بار در ielts2)
دانلود لغات دشوار ریدینگ های کمبریج آیلتس ۸ (برای نخستین بار در ielts2)
دانلود جزوه لغات ضروری آیلتس تافل (برای اولین بار در ielts2)
۵۰ روز تا آزمون آیلتس من (۱۵ اسفند ۹۴)؛ هدف نمره ۸+ آکادمیک!
آموزش گام به گام نوشتن رایتینگ تافل آیلتس Task 2
جدول، نمودار، و گراف رایتینگ آیلتس آکادمیک Task 1
۵۰ روز تا آزمون آیلتس من (۱۵ اسفند ۹۴)؛ هدف نمره ۸+ آکادمیک!
SOP، PS، Apply، پروپوزال، پذیرش، بورس و دیگر امور دانشجویی
تجربه برگزاری آزمون آیلتس در مراکز مختلف
نمره زبان آموزان دوره های پیشین
بهترین منابع برای آیلتس بالای ۷
گزیده بهترین نوشته های ielts2.com
دریافت آپدیت ویدئوهای آموزشی، سوال و جواب های اسپیکینگ و نکته های آیلتس و تافل ielts2.com در تلگرام تا روز آزمون: