جستجو

آموزش نحوه نگارش انگیزه نامه

نگارش انگیزه نامه

چگونگی یک انگیزه‌ نامه خوب بنویسیم؟

نگارش انگیزه نامه به چه صورت باید انجام شود؟ در این صفحه مطالب آموزشی کوتاهی در زمینه چگونگی نوشتن یک SOP خوب برای شما عزیزان آماده شده که امیدواریم سودمند واقع شود. حتما سوالات خود را در بخش دیدگاه ها با ما در میان بگذارید تا اطلاعات دقیق تری خدمت شما ارایه شود. نوشتن انگیزه نامه با هوش مصنوعی (ChatGPT) پیشنهاد بعدی ما به شما عزیزان است. 

آموزش نحوه نگارش SOP

یکی از پرسش‌های بسیاری از زبان آموزان این است که: “چگونه انگیزه نامه بنویسیم؟”. در واقع بسیاری از زبان آموزانی که آموزش دوره های آمادگی آیلتس و تافل ایشان را انجام داده ام با نوشتن انگیزه نامه یا بیانیه هدف Statement of Purpose = SOP مشکل داشته و کوشش می‌کردند نوشتن آن را به من یا دیگران واگذار کنند. با توجه به دوره 2 ساله ای که در دانشگاهی در سوئد گذرانده ام و آشنایی هرچند اندکی که با طرز فکر گروه های عملی و دانشگاهی کشورهای غربی دارم، این روش را برابر از دست دادن یک موقعیت بسیار خوب برای نشان دادن قابلیت های دانشجویان ایرانی میدانم.

پیشنهاد میکنم تمامی دانشجویان کوشش کنند حتما خودشان این انگیزه نامه را نوشته و هرگز آن را از جایی رونویسی نکرده و نوشتن آن را به کسی واگذار نکنند چرا که این انگیزه نامه در واقع فرصتی زرین برای شماست تا مستقیما با مسئولین گزینش دانشگاه مورد نظر خود گفتگو کنید و اینجاست که ایشان برای شما ارزش قائل شده و فرصتی را در دسترستان قرار داده اند تا ناگفته ها را بازگو کنید.

اهمیت این موضوع و ناکافی بوده منابع و نوشته های سودمند در این زمینه در بخش فارسی اینترنت سبب شد برخی از نوشته های مناسب در این زمینه را با بهره گیری از دانش مترجمی جناب آقای مرتضی دلیر به فارسی برگردانده و در ielts2.com منتشر کنیم.

با آرزوی پیروزی برای تمامی دانش پژوهان جهان

آموزش نحوه نوشتن انگیزه نامه (Writing the Statement of Purpose):

انگیزه نامه باید طوری نوشته شود که بتواند خوانندگان آن یعنی (کمیته ی گزینش) را متقاعد سازد. انگیزه نامه ی شما باید بیانگر این مطلب باشد که شما به دنبال اهداف و دستاوردهای بزرگی هستید که به نوعی تعهدات شما برای موفقیت در تحصیلات تکمیلی را نیز نشان می دهد. در واقع، انگیزه نامه یک انشاء متشکل از چهار قسمت زیر می باشد.

بخش یک نگارش انگیزه نامه: ضمن معرفی خودتان، به علایق و انگیزه های خود اشاره کنید.

به افرادی که انگیزه نامه ی شما را می خوانند بگویید که به چه چیزهایی علاقمند هستید و چه چیزهایی باعث تمایل شما به ادامه ی تحصیلات تکمیلی شده است. سعی کنید به صورت کوتاه و مستقیم به موضوع اصلی اشاره کنید و وقت زیادی بر روی زندگی نامه ی خود صرف نکنید.

بخش دو نگارش انگیزه نامه: خلاصه دوره کارشناسی و تجارب شغلی خود را بنویسید

  • a) به تحقیقاتی که انجام دادید اشاره کنید، شخصی را که در انجام تحقیق به شما کمک کرده نام ببرید، موضوع پروژه و مسئولیت شما در آن چه بوده است، در نهایت نتیجه چه بوده است. سعی کنید به سبک فنی و منظم بنویسید. زیرا انگیزه نامه ها را معمولا اساتید می خوانند پس سعی کنید رسمی بنویسید.
  • b) مقالات مهم ، پایان نامه و همچنین هر گونه سوابق علمی خود را بنویسید
  • c) تجارب شغلی، به ویژه هر گونه مسئولیتی در زمینه ی، آزمون سازی، طراحی، تحقیق یا دوره های کارآموزی (که شباهتی به منطقه ای که شما دوست دارید مقطع تحصلات تکمیلی را در آنجا بگذرانید) داشته اید را اشاره کنید.

بخش سوم نگارش انگیزه نامه: به رابطه ی بین فعالیت های اخیر و فعالیت های کنونی خود بپردازید

در صورتی که شما بعد از دوره کارشناسی مشغول به کار بوده اید، ضمن اشاره به حرفه ی مربوطه، نوع شرکت اعم از انتفاعی و یا غیر انتفاعی، تیم طراحی، مسئولیت های خود و آنچه که یاد گرفتید اشاره کنید. همچنین شما می توانید نشان دهید که این تجربیات چگونه به شما کمک کرده تا بر روی ادامه تحصیل در مقطع تحصیلات تکمیلی تمرکز کنید.

بخش چهارم نگارش انگیزه نامه: علایق دانشگاهی خود را تشریح کنید

در این قسمت شما علاقه ی خود برای ادامه تحصیل در مورد رشته مورد نظرتان را نشان می دهید. به همین منظور تلاش کنید که هر چه بیشتر به جزئیات و دامنه ی تحقیق و پژوهش در رشته مورد نظر بپردازید تا بتوانید نظرات کمیته پذیرش را جلب کنید.

  • a) حوزه ی علاقه ی خود را مشخص کنید. ایده آل این است که شما بتوانید سوالی را طرح کنید، مسئله ای را بیان کنید یا موضوعی را مطرح کنید که می خواهید به آن بپردازید، و سوالات مربوط به پژوهش های اخیر خود را بیان کنید. این امر می تواند یک پاراگراف کامل باشد.
  • b) در اینترنت به دنبال اطلاعاتی در مورد ادارات و مراکزی که به آنها علاقمند هستید بگردید. ببینید که آیا اساتیدی هستند که علایق پژوهشی شما به موازات علایق آنها باشد؟ در صورتی که چنین است آنها را نام ببرید. طرح های خاص را بررسی کنید، بسیاری، شاید از شما بخواهند نام یک استاد یا اساتیدی که احتمالا شما با آنها کار خواهید کرد را نام ببرید.
  • c) انگیزه نامه ی خود را به شیوه ی مثبت تمام کنید تا نشان دهنده ی هیجان و آمادگی شما برای چالش های پیش روی باشد.

توصیه های ضروری برای SOP:

  1. آنچه که کمیته ی پذیرش در انگیزه نامه شما به دنبال آن هستند: انگیزه، صلاحیت و پتانسل شما به عنوان یک دانشجوی ارشد است.
  2. سعی کنید از جنبه های مثبت به هر چیزی بنگرید و جملات معلوم به کار ببرید نه جملات مجهول
  3. هر چیزی را با مثال نشان دهید: مستقیما نگویید یک فرد ثابت قدمی هستید آن را نشان دهید.
  4. اگر اتفاقات مهمی نظیر (فقر و قحطی، بیماری و یا کار بیش از حد) که باعث افت نمرات شما شده به آنها اشاره کنید. سعی کنید به شکل مثبت به این اتفاقات بنگرید تا علارغم این موانع پشتکار خود را نشان دهید. شما می توانید در اظهارات شخصی خود نیز این مسائل را بیشتر تشریح کنید.
  5. در نگارش انگیزه نامه اطمینان حاصل کنید که همه چیز منسجم و متمرکز باشد.
  6. سعی کنید مطالب خود را به طور خلاصه عنوان کنید مبادا اینکه طرح و یا برنامه ی خاصی باشد که بخواهید توضیح دهید. به طور تقریبی 500 تا 1000 واژه ای که به خوبی انتخاب شده باشد بهتر از به کارگیری کلمات زیاد با شفافیت و سازماندهی کمتر است.

منبع: http://grad.berkeley.edu/admissions/apply/statement-purpose

  

  

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 Comments
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

مطالب جدید

  

error: Content is protected !!

بهترین زمان برای یادگیری...

اینبار رایگان ثبت نام کنید! فرصت را از دست ندهید و در کلاس‌های آنلاین آیلتس ثبت نام کنید. شروع کلاس‌ها از هفته اول اسفند ماه 1403

برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن زیر در تلگرام در تماس باشید و اخبار آیلتس 2 را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید.